Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Μετά την ήττα στο Αγρίνιο, στην τρίτη του έξοδο, άφησε στο Ηράκλειο άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς...

Του Παναγιώτη Μαυρϊδη

Ο προβληματισμός από το αποτέλεσμα και -κυρίως- από την εμφάνιση στο Ηράκλειο είναι διάχυτος στην Τούμπα. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς παρουσιάστηκε δυσλειτουργική δημιουργικά, καθώς απείλησε κυρίως από τα στημένα.
Ο Στοχ έμεινε για ένα ακόμη παιχνίδι μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Λούκας ήταν εκτός αποστολής, ο Αθανασιάδης δεν τροφοδοτήθηκε και οι ατομικές ενέργειες του Βούκιτς δεν επαρκούσαν. Την ίδια ώρα παρουσιάστηκε αρκετά ευάλωτος στις αντεπιθέσεις και πιθανώς να το πλήρωνε αυτό αν δεν υπήρχαν οι σωτήριες επεμβάσεις από Κατσουράνη και Χακόμπο.
«Αν ξεκινάς τους αγώνες όπως το κάναμε εμείς, δεν αξίζει να κερδίσεις»,τόνισε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος είναι προβληματισμένος για τη… συνήθεια να μην ξεκινάει ο ΠΑΟΚ καλά στα παιχνίδια του. Θα προσπαθήσει να αφυπνίσει τους παίκτες τους ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την Άλκμααρ, την Πέμπτη για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα λιγκ. Το ελληνικό πρωτάθλημα μένει προς το παρόν στην άκρη και από σήμερα η προσοχή στρέφεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την ολλανδική ομάδα να έχει προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Ξαφνικά αποχώρησε ο Γκέρτιαν Φέρμπεεκ και ανέλαβαν οι  Μάρτιν και Ντένις Χαρ (πατέρας και υιός). Αυτό, όμως, δεν αλλάζει κάτι στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Στέφενς στην «Voetbal International» πριν από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.
«Μολονότι δεν είμαστε σταθεροί σε απόδοση και στα ενενήντα λεπτά, η ομάδα μου παίζει ολοένα και καλύτερα. Δεν ξέρω αν αυτό αρκεί για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Αλκμααρ. Ο βοηθός μου, ο Τον Λόκχοφ είδε το Σάββατο το ματς της Αλκμααρ με την Αϊντχόφεν», τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συμπλήρωσε: «Δεν αλλάζει κάτι για μας το γεγονός πώς δεν είναι ο Φέρμπεεκ στον πάγκο. Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ δεν επηρεάζεται. Δε νομίζω ότι με νέο προπονητή η Αλκμααρ θα είναι πολύ διαφορετική».

ΤΟΜΑΣ ΝΕΤΣΙΝΤ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ
Ο Τόμας Νέτσιντ έβγαλε από μεγάλους μπελάδες τον ΠΑΟΚ με το γκολ της ισοφάρισης εναντίον του ΟΦΗ.
Ο Τσέχος επιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα έχοντας ήδη προλάβει να σκοράρει στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης για το κύπελλο με την Αναγέννηση Καρδίτσας και παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της πατρίδας του, «idnes.cz». «Όταν ο αμυντικός απομάκρυνε την μπάλα, αυτή χτύπησε σε εμένα και κατέληξε στα δίχτυα. Είμαι χαρούμενος για το γκολ, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Η ισοπαλία είναι για εμάς μία ανεπιθύμητη απώλεια», τόνισε κάνοντας περιγραφή του γκολ που πέτυχε. Ερωτηθείς για το αν έχει βρει τη φόρμα του μετά από δύο εγχειρίσεις είπε: «Ίσως να τα έχω αφήσει όλα πίσω μου. Μέχρι τώρα δεν έχω παίξει τόσο καλά για τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να έχω υπομονή. Προέρχομαι ακόμα από τραυματισμό και δύο εγχειρίσεις». Ολοκληρώνοντας ο Νέτσιντ αναφέρθηκε και στην παραμονή του στη χώρα μας τονίζοντας ότι «μου αρέσει πολύ στην Ελλάδα. Είναι ακόμα ζεστά εδώ και ο ήλιος λάμπει. Απλά φοράς ένα μπλουζάκι και σορτς και βγαίνεις έξω. Είναι πολύ ωραίο αυτό. Αν σκέφτομαι τώρα το ενδεχόμενο να επιστρέψω στη Μόσχα; Όχι, δεν το σκέφτομαι. Πραγματικά είμαι συγκεντρωμένος στο γεγονός πως βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Οτιδήποτε άλλο, απλά δεν βρίσκεται στο μυαλό μου».

ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΜΠΑΣ: ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΕΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ
Κατατέθηκε χθες η έφεση του ΠΑΟΚ στην ΟΥΕΦΑ για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στην Τούμπα λόγω υπεράριθμων θεατών στο παιχνίδι με τη Σάλκε. Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ περιμένει πλέον να πληροφορηθεί την ημερομηνία εκδίκασης της έφεσης, εκτιμώντας πως θα καταφέρουν να πείσουν τα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής για την άρση της πρωτόδικης απόφασης ώστε ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του στον αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα. Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει πως δεν φέρει ευθύνη για τους υπεράριθμους φιλάθλους και θα προσκομιστούν στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι συγκεκριμένοι φίλαθλοι εισήλθαν στο γήπεδο κάνοντας χρήση προσκλήσεων της Σάλκε,

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
Ο Μίροσλαβ Στοχ επανέρχεται από τον Γιαν Κόζακ στην εθνική Σλοβακίας για τα δύο παιχνίδια με τη Λετονία και την Ελλάδα «Εγώ ποτέ δεν αμφέβαλλα για τις ικανότητές του» δήλωσε ο Σλοβάκος ομοσπονδιακός τεχνικός.

ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΣΤΟ ΑΛΚΜΑΑΡ
Ο Λούκας Μπάντι θα είναι ο διαιτητής του αγώνα με την Άλκμααρ. Ο 39χρονος Ιταλός είναι γνώριμος του ΠΑΟΚ καθώς είχε διευθύνει τον Αύγουστο του 2009 το παιχνίδι με τη Βαλερένγκα στην Τούμπα, στη νίκη των Νορβηγών με 1-0.

ΣΙΩΠΗΡΑ ΣΤΟ "ΨΥΓΕΙΟ"
Μπορεί ο Σταύρος Μάνταλος να μην υπέδειξε το πέναλτι στο χέρι του Μπούρμπου, αλλά η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Μιχάλη Καλαθενού είναι θετική για τον Αθηναίο διαιτητή. Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι ο Μάνταλος θα τεθεί στο περιθώριο για ένα διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου