Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Παντελίδης: Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου

Παντελίδης: Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου
Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Σάββας Παντελίδης. Σε αυτή αναφέρθηκε στην ήττα από τον Πανιώνιο, τον αγώνα με την Βέροια και τους στόχους της ομάδας του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
"Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν αξίζαμε την ήττα, αφού ο αντίπαλος δεν ήταν καλύτερός μας, όμως σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαμε την ίδια απόδοση. Παιχνίδια όπως με τον Απόλλωνα και τον Ατρόμητο δημιούργησαν προσδοκίες, ακόμα και σ’ εμάς, ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και με τον Πανιώνιο δεν είχαμε καμία σχέση με αυτά τα ματς.
Δεν αξίζαμε την ήττα, αλλά σ' ένα ματς που δεν είσαι καλός και ο αντίπαλος δεν είναι καλύτερος από εσένα, θα μπορούσαμε τουλάχιστον να μη χάσουμε. Από τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ είχαμε μια βιασύνη και μια ταραχή στο παιχνίδι μας και ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι που πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό για να περάσεις μια καλύτερη πάσα. Αυτή ήταν η αιτία που χάθηκε το ματς.
Από εκεί και πέρα, λέω και μέσα στα αποδυτήρια, ότι μεγαλύτερη σημασία έχει ότι επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς και μάλιστα γρήγορα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου ότι βάσει της αξίας της θα σηκωθεί γρήγορα. Με τον απαραίτητο σεβασμό στον εαυτό μας και τον αντίπαλο θα αντιμετωπίσουμε και την Βέροια. Ο αντίπαλος έχει κάποιες αλλαγές ορατές, όπως ο προπονητής. Σημασία έχει πως θα είμαστε εμείς.
Επικεντρωνόμαστε στο να λειτουργήσουμε λίγο καλύτερα στο αμυντικό κομμάτι και σίγουρα να έχουμε καλές προϋποθέσεις στις επιθέσεις που θα βγάλουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Στόχος πάντα είναι η νίκη. Αναλύσαμε τον αντίπαλο, είδαμε τα θετικά και αρνητικά και την Κυριακή θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".
Σε ερώτηση για το αν είναι και θέμα ρέντας η μη κατάκτηση της νίκης, απάντησε: "Παίζει και αυτό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Εγώ δεν πρέπει να ακουμπάω εκεί, αλλά στο πως θα δουλέψουμε περισσότερο. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο αντίπαλος χωρίς να έχει κάνει φάση, προηγήθηκε με 1-0. Στο ματς με τον Πανιώνιο ολοκληρώσαμε 38 επιθέσεις και ο αντίπαλος 16. Στο προηγούμενο ματς είχαμε 8 τελικές στο τέρμα, ο αντίπαλος 4.
Πρέπει όμως να δουλεύουμε για να κερδίσουμε και τη ρέντα. Δεν πρέπει να λέμε "θα γυρίσει", αλλά "θα το γυρίσουμε". Πιστεύετε ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο; Βαθμολογικά δεν είμαστε. Η Βέροια έχει κάνει 2 ήττες στην έδρα της και ίσως γι’ αυτό το θεωρούν τελικό. Και ο Άρης έλεγε τελικό ακόμα και τις προπονήσεις, αλλά με 1-2 αποτελέσματα αλλάζουν τα δεδομένα.
Ξεχνάτε ότι από τα 8 ματς που δώσαμε, είχαμε το ματς με την Τρίπολη, τον Απόλλωνα, τον Ατρόμητο, αυτά δεν είναι παιχνίδια καλά; Οπωσδήποτε περιμένω μια σταθεροποίηση της απόδοσης, αλλά αν λείπουν βασικοί παίκτες δεν είναι εύκολο να το πετύχεις.
Την Κυριακή μέχρι το ημίχρονο προσπαθούσαμε να εφαρμόσουμε ένα πλάνο που δεν το είχαμε δοκιμάσει ούτε στην προπόνηση γιατί τα παιδιά έλειπαν στις Εθνικές. Θεωρώ όμως ότι έγιναν καλά παιχνίδια. Άλλη ομάδα ήταν με τον Ατρόμητο; Η δική μας ήταν.
Οι ίδιοι παίκτες, δεν άλλαξε κάτι. Αν την Κυριακή προηγούμασταν θα κερδίζαμε. Απλώς ήταν δύσκολο να βγάλουμε πολλές φάσεις μετά το 0-1, γιατί μας έλειπαν κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και γιατί ο αντίπαλος έπαιζε με 12 παίκτες, όχι 11, πίσω από τη σέντρα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου