Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αυτό το ζευγάρι ήθελε να συναντηθεί...

    
Αυτό το ζευγάρι ήθελε να συναντηθεί  «Για να προκριθούμε, οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και να δώσουμε και την ψυχή μας», τόνισε ο Καραγκούνης
«Για να προκριθούμε, οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και να δώσουμε και την ψυχή μας», τόνισε ο Καραγκούνης
Αυτό το ζευγάρι ήθελε να συναντηθεί

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια αμφίδρομη σχέση... επιθυμίας αναπτύχθηκε μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας από τη μέρα που ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι και χθες που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των μπαράζ. Στην Ελλάδα, η ομάδα του Βίκτορ Πιτούρκα συγκέντρωνε μεγάλα ποσοστά προτίμησης, ενώ και στη Ρουμανία το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος αποτελούσε τον επιθυμητό τους αντίπαλο. Η κληρωτίδα τούς έκανε τη χάρη και πλέον οι δύο εθνικές ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στις διπλές αναμετρήσεις του Νοεμβρίου (15/11 στην Αθήνα και 19/11 στο Βουκουρέστι) με φόντο το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Η διαδικασία των πλέι οφ κρύβει δυσκολίες. Πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου, που παίζουν με πάθος και δείχνουν ανταγωνιστικότητα σε τέτοιους αγώνες. Οι Ρουμάνοι έχουν ποιότητα και πρέπει να τους μελετήσουμε καλά», δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής της «γαλανόλευκης», που προτιμούσε το πρώτο ματς να γίνει εκτός έδρας. Ο ομόλογός του της Ρουμανίας, που οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2000 & 2008), υπογράμμισε: «Δεν ξέρω γιατί όλοι ήθελαν την Ελλάδα ως αντίπαλο, τα αποτελέσματά της λένε το αντίθετο. Τα παιχνίδια αυτά θα είναι πολύ δύσκολα και οι Ελληνες θα έχουν τον πρώτο λόγο. Θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο εάν τα καταφέρουμε».
Αμέσως μετά την κλήρωση, πήραν φωτιά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο επίσημο Twitter της Φούλαμ αναρτήθηκε το μήνυμα: «Ο Γιώργος Καραγκούνης και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν τη Ρουμανία στα μπαράζ. Καλή τύχη, παιδιά!» ενώ ο Χοσέ Χολέμπας έγραψε στο Twitter: «Την... έχουμε τη Ρουμανία. Με όλο τον σεβασμό!».
Ο «Κάρα», που ξέρει από «παγίδες», τόνισε ότι «για να προκριθούμε, οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και να δώσουμε και την ψυχή μας. Ειδάλλως, δεν έχουμε καμία τύχη», ενώ ο... υπαρχηγός, Κώστας Κατσουράνης, επισήμανε ότι «αποφύγαμε τη Γαλλία, την οποία κανείς δεν ήθελε. Θα το παλεύαμε και με τη Γαλλία, άλλωστε μια ζαριά είναι όλα. Με όποιον και να παίζαμε, οι πιθανότητες είναι 50%-50%. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε τα στοιχεία της καλής αμυντικής λειτουργίας και να βελτιωθούμε αρκετά επιθετικά, γιατί έχουμε ταλέντο. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε το μηδέν, όπως είχαμε κάνει και με τους Ουκρανούς».
Για τον θρύλο του ρουμανικού ποδοσφαίρου Γκεόργκε Χάτζι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, όμως προειδοποιεί τους συμπατριώτες του πως «πρέπει να μελετήσουμε καλά την Ελλάδα. Παίζει πολύ καλά τις αντεπιθέσεις και αμύνεται εξαιρετικά. Γι' αυτό πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να σκοράρουμε. Η Ελλάδα ξέρει πώς να προκρίνεται στις μεγάλες διοργανώσεις», ενώ ο Ανχελ Ιορντανέσκου, που έχει καθίσει στον πάγκο τόσο της Ρουμανίας (1993-1998) όσο και της Ελλάδας (1998-99), ισχυρίστηκε: «Θα είμαστε χαζοί αν δεν προκριθούμε. Διαθέτουμε ποιότητα και παίχτες για να αποκλείσουμε τους Ελληνες».
Ο μέσος του ΠΑΟΚ, Κοστίν Λάζαρ, δήλωσε: «Είμαι δυσαρεστημένος από την κλήρωση. Προτιμούσα την Πορτογαλία ή την Κροατία. Οι Ελληνες δέχονται δύσκολα γκολ», ενώ ο διεθνής στόπερ του Αστέρα Τρίπολης, Ντορίν Γκοϊάν, είπε: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα είναι πιο κοντά σε μας και όλοι οι Ρουμάνοι την ήθελαν για αντίπαλο. Ο Σαμαράς είναι από τους καλύτερους παίχτες της Ελλάδας, ενώ ο Μήτρογλου σκοράρει σε κάθε αγώνα. Ελπίζω να μην είναι σε φόρμα όταν γίνουν τα παιχνίδια».
Το «αστέρι» των Ρουμάνων, ο επιθετικός της Χετάφε, Τσίπριαν Μαρικά, υπογράμμισε: «Είμαστε χαρούμενοι διότι κληρωθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό αντίπαλο. Πάντως δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Ελλάδα».
Τέλος, ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του Ακράτητου, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, έριξε τα... βέλη του: «Η Ελλάδα έχει τον Καραγκούνη, ο οποίος σε κάθε ημίχρονο πέφτει δέκα φορές για να κερδίσει φάουλ...».
Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου