Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο Ολλανδός τεχνικός, παραμονή του αγώνα με τη Μακάμπι Χάϊφα, διαφωνεί με το εγκώμιο που έπλεξαν τα ΜΜΕ στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του επί του Αστέρα

Οχι μόνο δε «γέμισε» τον Χουμπ Στέφενς η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ, στο πρωτάθλημα (2-0 τον Αστέρα Τρίπολης), αλλά τον έφερε και σε σύγκρουση με τις εντυπώσεις του ελληνικού Τύπου: «Γράφτηκε ότι κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας, αλλά εγώ βλέπω ότι έχουμε πολλά σκαλοπάτια ακόμα ν'ανεβούμε, μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο που μας αξίζει». Πολύ διαφορετική ομάδα, από τη δική του, θεωρεί τη Μακάμπι Χάϊφα, γι'αυτό και εκτίμησε πως ο αγώνας της Πέμπτης (24/10) είναι αποκλειστικώς ζήτημα επιβολής στιλ παιχνιδιού: «Πρέπει να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο».
Τις αντιρρήσεις του, για όσα λέγονται και γράφονται στα ΜΜΕ,
ο Στέφενς δεν έμαθε ποτέ να τις κρατάει για τον εαυτό του. Κατά τη δική του εκτίμηση, λοιπόν, είναι άγουρο ακόμα το αγωνιστικό μοντέλο του ΠΑΟΚ, αλλά οφείλει να το υπερασπιστεί στην αναμέτρηση με τους Ισραηλινούς: "Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι σε μία τεχνική ομάδα, όπως η Μακάμπι. Θέλω να δω πώς θα παίξουμε απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο. Ελπίζω να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Πρέπει να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο και να δουν όλοι τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που οι παίκτες μου είναι όλοι υγιείς, και μου προσφέρουν πολλές επιλογές. Είμαι επίσης ικανοποιημένος που η ομάδα καθημερινά μεγαλώνει. Αλλά έχουμε ακόμη πολλά βήματα να κάνουμε"...
Για την επιστροφή των φίλων του ΠΑΟΚ στις εξέδρες της Τούμπας, ύστερα από την περσινή τιμωρία, ο Ολλανδός τεχνικός δήλωσε: "Ελπίζω ότι με την παρουσία του κόσμου θα έχουμε καλύτερη απόδοση και οι φίλαθλοί μας να απολαύσουν την προσπάθειά μας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους".

Για τον Εργκους Κάτσε, που παραμένει εκτός δράσης, ο Στέφενς είναι επιφυλακτικός: "Δεν είναι πρόβλημα μόνο της ομάδας. Είναι πρόβλημα και του ίδιου, για το τι συμβαίνει στο μυαλό του, με όλα αυτά που περνάει. Πρέπει να βρούμε την κατάλληλη στιγμή για να επανέλθει. Αυτή η στιγμή δεν είναι τώρα".
Για τα αμυντικά κενά του ΠΑΟΚ, η γνώμη του είναι πως: "Μιλάμε για τα πάντα με τους παίκτες, ειδικά για τα προβλήματα στην άμυνα. Οταν παίζεις, όμως, όπως εμείς, θα δεχθείς ευκαιρίες. Το θέμα είναι εμείς να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας και να πετύχουμε ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο".
Τέλος, για τον συναγωνισμό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, στη Σούπερ Λίγκα, είπε: "Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ένα καλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, εμείς τρεις βαθμούς πιο πίσω, γιατί χάσαμε ένα παιχνίδι (σ.σ. από τον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο) που ξέραμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε. Και οι άλλες ομάδες, όμως, παλεύουν για τις όποιες πιθανότητες έχουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου