Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε η Βέροια στο 29΄, μένοντας πίσω στο σκορ με 0-2. ωστόσο με δύο γκολάρες των Καλτσά και Μπαργκάν κατάφερε να ισοφαρίσει

Ισοφάρισε με γκολάρες Καλτσά και Μπαργκάν, αλλά μετά σταμάτησε στον Βελλίδη
Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε η Βέροια στο 29΄, μένοντας πίσω στο σκορ με 0-2. ωστόσο με δύο γκολάρες των Καλτσά και Μπαργκάν κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο και να πιέσει τα Γιάννινα μέχρι το τέλος του αγώνα χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Η Βέροια παρουσιάστηκε αγωνιστική και μεγάλη διάθεση, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις φάσεις που έβγαλε κοντά στην εστία του Βελλίδη, που ήταν ο MVP του ματς.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο της μπάλας, με τον ΠΑΣ να περιμένει στην περιοχή του.
Μόλις στο 5ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα αιφνιδίασε την Βέροια με τον Ίλιτς να εκμεταλλεύεται τραγικό λάθος του Σιόντη (γύρισμα στον τερματοφύλακα), με τον Σέρβο να βγαίνει τετ α τετ να περνάει τον Αναστασόπουλο και να πλασάρει σε κενή εστία.
Το γκολ πάγωσε τους παίκτες της Βέροιας και στην αμέσως επόμενη φάση ο Ίλιτς έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 μέσα σε 2 λεπτά. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων βρέθηκε και πάλι τετ α τετ, αλλά ο Αναστασόπουλος αυτή τη φορά βγήκε νικητής.
Ο ρυθμός για τους φιλοξενούμενους ανέβηκε κατακόρυφα, με τους παίκτες του Στόικα να μένουν... θεατές.

Προειδοποίηση πριν, γκολ μετά
Τα λεπτά περνούσαν, η Βέροια προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ο "Άγιαξ" πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η ανωτερότητα αυτή ήρθε να επιβραβευθεί στο 29'.
Δύο λεπτά νωρίτερα ο Τσουκαλάς προειδοποίησε, όταν σχεδόν από την γωνία της μικρής περιοχής ανενόχλητος, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ....
Στην αμέσως επόμενη φάση ο Στρούνας έβγαλε τρομερή μπαλιά, βγάζοντας στην κόντρα τους Ίλιτς και Κοροβέση, με τον πρώτο να δίνει την ασίστ, ο δεύτερος σκοράρει και θα δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ξύπνησε και... απάντησε με Καλτσά-Μπαργκάν!
Οι γηπεδούχοι με το 0-2 ξύπνησαν και στο 32' απάντησαν με ένα φοβερό γκολ από τον Καλτσά. Εκτέλεση κόρνερ με τον Μπεν να στρώνει την μπάλα στον Καλτσά, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία του Βελλίδη, 1-2.
Η μείωση του σκορ άγχωσε τους παίκτες του ΠΑΣ, που άρχισαν τα λάθη με αποτέλεσμα να κλειστούν στην περιοχή τους. Η Βέροια δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και στο 39' με ένα εξίσου όμορφο γκολ, ήρθε το ματς στα ίσα.

Μετά από κόρνερ η άμυνα του ΠΑΣ διώχνει με υπερένταση, ο Μπαργκάν έξω από την περιοχή, πιάνει το δυνατό σουτ και γράφει το 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας.
Στην επανάληψη και με το ματς να είναι ισόπαλο, από το πρώτο 45λεπτο, η Βέροια μπήκε δυνατά και πίεζε για να πετύχει το 3ο γκολ. Για περίπου 10 λεπτά ο αγώνας ήταν στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά από το 55' και μετά οι παίκτες του Παντελίδη ισορρόπησαν το παιχνίδι.

Τα λεπτά περνούσαν με τον ρυθμό να είναι καλός, αλλά στο μυαλό των παικτών και η... άμυνα. Η φάση του δευτέρου μέρους όμως ήρθε για τους γηπεδούχους, όταν σε επίθεση στο 68' βγήκε μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μρντάκοβιτς να είναι μόνος του, να πλασάρει, αλλά ο Βελλίδης με το πόδι να διώχνει πάνω στην γραμμή!
Το γκολ το απέφυγε ο ΠΑΣ, αλλά ο Λίλα δεν απέφυγε την δεύτερη κίτρινη λόγω νεύρων, με αποτέλεσμα η ομάδα του να μείνει με 10 παίκτες.

Το αριθμητικό μειονέκτημα, δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους και στο 74' απάντησαν στην ευκαιρία του Μρντάκοβιτς. Στην αντεπίθεση ο ΠΑΣ, ατομική ενέργεια από τον Κοροβέση, μπαλιά στον Βίλα στην καρδιά της μικρής περιοχής, σουτ στην κίνηση η μπάλα κοντράρει και φεύγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι σε κόρνερ.
Μέχρι την ολοκλήρωση του ματς, δεν έγινε κάποια σημαντική φάση, παρά μόνο στις καθυστερήσεις και την φάση του 93' όταν ο Ζεζίνιο έπιασε έναν κεραυνό για το γάμα της εστίας του ΠΑΣ, αλλά ο Βελλίδης "πέταξε" στον αέρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου