Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τσάμπιονς Λιγκ: Βραδιά... σεντονιού και αστέρων!




Οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ετοιμαστείτε για... παραστάσεις υψηλού επιπέδου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το Champions League επιστρέφει μετά από τρεις εβδομάδες και το σημερινό πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής περιλαμβάνει τα παιχνίδια για τους ομίλους 5-8.
Από πλευράς σπουδαιότητας, δεσπόζουν αυτά που θα γίνουν στο «Σαν Σίρο» (Μίλαν-Μπαρτσελόνα) και στο «Έμιρεϊτς» (Άρσεναλ-Ντόρτμουντ). Η βραδιά είναι ιδιαίτερη και για τον Χουλκ, που επιστρέφει στο «Ντραγκάο» ως αντίπαλος της Πόρτο, στην οποία λατρεύτηκε και με την οποία κατέκτησε 11 τίτλους σε 4 χρόνια, έχοντας 170 συμμετοχές και 78 γκολ.
Αναλυτικά:
5ος όμιλος
Η εντυπωσιακή και με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια Σάλκε απέναντι σε Βασιλεία και Στεάουα φιλοξενεί την Τσέλσι. Οι «βασιλικοί μπλε» θέλουν να... τριτώσει το καλό και να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση και οι... σκέτοι «μπλε» αναζητούν το δεύτερο σερί διπλό μετά από αυτό στο Βουκουρέστι. Η παράδοση θέλει τη Σάλκε να μην έχει νικήσει αγγλική ομάδα εντός έδρας από το 2001 και την Τσέλσι να μετράει μόλις μια νίκη και τέσσερις ήττες σε γερμανικό έδαφος. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Στεάουα παίζει το τελευταίο της χαρτί απέναντι στη Βασιλεία, η οποία με τη σειρά της θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά την ήττα από τη Σάλκε.
Σάλκε-Τσέλσι (21:45)
Στεάουα-Βασιλεία (21:45)
Βαθμολογία
1. Σάλκε 6β. 4-0
2. Βασιλεία 3β. 2-2
3. Τσέλσι 3β. 5-2
4. Στεάουα 0β. 0-7
Η επόμενη (4η) αγωνιστική (06/11)
Τσέλσι-Σάλκε
Βασιλεία-Στεάουα
6ος όμιλος
Όμιλος-φωτιά ο έκτος και αυτή την αγωνιστική ξεχωρίζει η αναμέτρηση Άρσεναλ-Ντόρτμουντ. Από τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα ο τερματοφύλακας των Λονδρέζων, Βόιτσιεχ Σέζνι και ο επιθετικός της Μπορούσια, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που συνυπήρχαν στη Λέγκια Βαρσοβίας πριν από 8 χρόνια. Οι Γερμανοί δεν θα έχουν και σε αυτό το παιχνίδι στον πάγκο τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Στα της... παράδοσης, οι «κανονιέρηδες» έχουν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Λονδίνο με αντίπαλο τη Ντόρτμουντ, αλλά και δύο ήττες στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους με γερμανικές ομάδες. Στη Μασσαλία, η Μαρσέιγ, που δεν έχει βαθμό, φιλοξενεί τη Νάπολι, η οποία θέλει να «σβήσει» την ήττα από την Άρσεναλ και να φύγει με το διπλό, που θα την διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης.
Μαρσέιγ-Νάπολι (21:45)
Άρσεναλ-Ντόρτμουντ (21:45)
Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 6β. 4-1
2. Νάπολι 3β. 2-3
3. Ντόρτμουντ 3β. 4-2
4. Μαρσέιγ 0β. 1-5
Η επόμενη (4η) αγωνιστική (06/11)
Νάπολι-Μαρσέιγ
Ντόρτμουντ-Άρσεναλ
7ος όμιλος
«Η επιστροφή του βασιλιά» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την αναμέτρηση Πόρτο-Ζενίτ. Γιατί; Διότι επιστρέφει στο «Ντραγκάο» ως αντίπαλος ο τεράστιος και αξεπέραστος Χουλκ. 170 παιχνίδια, 78 γκολ και 11 τίτλοι με τους «δράκους» σε 4 χρόνια έχει να επιδείξει ο Βραζιλιάνος μπόμπερ, που έγινε μέχρι και άγαλμα στο μουσείο της πρώην ομάδας του. Οι Πορτογάλοι θέλουν νίκη για να κάνουν ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση, ενώ οι Ρώσοι ουσιαστικά παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Το ίδιο ισχύει και για την Αούστρια, που φιλοξενεί στη Βιέννη την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» είναι το ξεκάθαρο φαβορί και με νίκη διατηρούν το απόλυτο και ουσιαστικά «καθαρίζουν» με την πρόκριση.
Πόρτο-Ζενίτ (21:45)
Αούστρια Βιέννης-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:45)
Βαθμολογία
1. Ατλέτικο Μ. 6β. 5-2
2. Πόρτο 3β. 2-2
3. Αούστρια Βιέννης 1β. 0-1
4. Ζενίτ 1β. 1-3
Η επόμενη (4η) αγωνιστική (06/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αούστρια Βιέννης
Ζενίτ-Πόρτο
8ος όμιλος
Την δική τους... παράσταση στη σκάλα του Μιλάνου θα δώσουν Μίλαν και Μπαρτσελόνα, στον όμιλο που όλες οι ομάδες έχουν στεφθεί στο παρελθόν πρωταθλήτριες Ευρώπης. Οι «μπλαουγκράνα» με το δίδυμο Μέσι-Νεϊμάρ και τον αναγεννημένο Αλέξις Σάντσες θέλουν να διευρύνουν το απόλυτο νικών και να... ξεμπερδεύουν με την πρόκριση, αφού το Σάββατο υπάρχει και το «κλάσικο» στην Ισπανία με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την πλευρά τους, οι «ροσονέρι» μπορεί να παραπαίουν εντός συνόρων, αλλά στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει καλά και η πρόκριση στους «16» είναι ένας εφικτός στόχος. Στα παιχνίδια των δύο ομάδων στο Μιλάνο υπάρχει απόλυτη ισορροπία, καθώς αμφότερες έχουν από τρεις νίκες, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς στη Γλασκώβη, τόσο η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά, όσο και ο Άγιαξ, θέλουν να κάνουν... σεφτέ, προκειμένου να μείνουν στο κόλπο!
Μίλαν-Μπαρτσελόνα (21:45)
Σέλτικ-Άγιαξ (21:45)
Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 6β. 5-0
2. Μίλαν 4β. 3-1
3. Άγιαξ 1β. 1-5
4. Σέλτικ 0β. 0-3
Η επόμενη (4η) αγωνιστική (06/11)
Μπαρτσελόνα-Μίλαν
Άγιαξ-Σέλτικ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου