Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο 48χρονος, Αγγελος Ποστέκογλου, που δεν άρεσε στο αφεντικό της Παναχαϊκής (!), θα κοουτσάρει την εθνική Αυστραλίας στο Μουντιάλ 2014

Πριν από 5 χρόνια, ο Αλέξης Κούγιας έκρινε πως ο Αγγελος Ποστέκογλου δεν αξίζει να προπονεί την Παναχαϊκή, και τον έστειλε πίσω στη δεύτερη πατρίδα του. Την Τετάρτη (23/10), ο 48χρονος ομογενής υπέγραψε συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας με την ομοσπονδία της Αυστραλίας, και θα γίνει ο δεύτερος Ελληνας προπονητής, μετά τον αείμνηστο Αλκέτα Παναγούλια, το 1994, που θα οδηγήσει εθνική ομάδα σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Για τους "socceroos", όπως είναι το παρατσούκλι της εθνικής Αυστραλίας,
ο Ποστέκογλου δεν εμφανίστηκε ως δια μαγείας, καθώς υπήρξε προπονητής της εθνικής Ελπίδων για 7 χρόνια, από το 2000 έως το 2007. Αμέσως μετά, αναζήτησε την τύχη του στην Ελλάδα, 40 χρόνια αφότου την εγκατέλειψε η οικογένειά του, και ο τότε πρόεδρος της Παναχαϊκής, Κώστας Μακρής, τον προσέλαβε στην Παναχαϊκή.
Αλλά ό,τι είχε σχέση με τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία, το ξερίζωσε ο Κούγιας, μέσα σε λίγους μήνες, μαζί και τον προπονητή της. Ο Ποστέκογλου επέστρεψε, για καλή του τύχη, στην Αυστραλία, πρόσθεσε στο παλμαρέ του δύο ακόμα πρωταθλήματα, καθοδηγώντας τους Μπρισμπέϊν Ρόαρς (δύο τίτλους είχε πάρει και με την Ελλάδα Μελβούρνης, στα τέλη της δεκαετίας του '90), και τώρα "έσπασε" το συμβόλαιό του με τη Βίκτορι της Μελβούρνης για ν'αναλάβει τις τύχες της εθνικής Αυστραλίας, στη θέση του Γερμανού Οσιεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου