Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τον 59χρονο Πορτογάλο τεχνικό σημάδεψε ο Μίτσελ ως ισχυρότερο αντίπαλό του στον αγώνα της Τετάρτης, κόντρα στη Μπενφίκα

Αρέσει στον Μίτσελ να εντυπωσιάζει τους δημοσιογράφους, με τις ατάκες του στις συνεντεύξεις Τύπου. Να τους βλέπει να χαμογελούν, αλλά και ν'απορούν ενίοτε, καθώς πρωτεύον στοιχείο των δηλώσεων που, κατά καιρούς, κάνει είναι ο αιφνιδιασμός. Αυτό έκανε και την Τρίτη (22/10), μιλώντας για τον τρίτο αγώνα του Ολυμπιακού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ: «Η Μπενφίκα έχει πολλούς αξιολόγους παίκτες, αλλά αν με βάλετε να διαλέξω τον καλύτερο, τότε σας λέω ότι ο πλέον επικίνδυνος είναι ο προπονητής της, Ζόρζε Ζεσούς».
Επικίνδυνος, πράγματι, αλλά για ποιόν; Τρία χρόνια συμπλήρωσε η Μπενφίκα στη σκιά της Πόρτο, κι όπως ήταν φυσικό άρχισαν από πέρυσι οι "μουρμούρες" για τον Ζεσούς. Κι έχουν ενταθεί στις μέρες μας, καθώς οι "αετοί" βλέπουν πάλι την πλάτη των παραδοσιακών αντιπάλων τους, και μάλιστα από απόσταση 5 βαθμών, ύστερα από μόλις 7 αγωνιστικές του πορτογαλικού πρωταθλήματος.
Αλλά ο Μίτσελ πήγε, ως συνήθως, κόντρα στο ρεύμα. Εκθείασε τον αντίπαλο κόουτς, δεν έκανε ακριβώς το ίδιο με τον Χαβιέ Σαβιόλα ("δε νομίζω ότι μπορεί να παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο απ'αυτό που παίζει τώρα, αποτελεί παράδειγμα για όλους μας"), μάσησε τα λόγια του για την κρισιμότητα του αγώνα της Τετάρτης ("υπάρχουν κι άλλα ματς μπροστά μας, δεν είναι λοιπόν αυτό το καθοριστικό, αλλά όταν θέλεις να προκριθείς, η νίκη είναι μονόδρομος"), και χάρισε, για μία ακόμα φορά, το χαμόγελο στους καλεσμένους του δημοσιογράφους.

Η πιό ξεκάθαρη, ίσως, άποψη του Μίτσελ είναι ότι δε θέλει από τον Ολυμπιακό να κερδίσει στο "Ντα Λουζ" με τον ίδιο τρόπο που το έκανε στις Βρυξέλλες, κόντρα στην Αντερλεχτ: "Ο Ρομπέρτο έκανε τότε σπουδαία εμφάνιση. Το ίδιο περιμένω και στη Λισσαβώνα, χωρίς όμως να υποφέρει η ομάδα μας τόσο πολύ, στην άμυνα".
Οσον αφορά στο εντυπωσιακό ξεκίνημα της Παρί Σεν Ζερμέν, και την εντύπωση που δίνει ότι έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο, ο Ισπανός προπονητής τοποθετήθηκε ωε εξής: "Είναι μία διοργάνωση πολύ σύντομη και δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε προβλέψεις. Μετά την Παρί, όλοι νόμιζαν ότι θα είχαμε αποκλειστεί και αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε. Δεν σκεφτόμαστε να περάσουμε ως πρώτοι ή δεύτεροι. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να περάσουμε. Αυτό θέλει και η Μπενφίκα, αυτό θέλουμε κι εμείς".

Νωρίτερα, ο Ζόρζε Ζεσούς φανέρωσε τη νοσταλγία του για τον Χαβιέ Σαβιόλα (έπαιζε στη Μπενφίκα από το 2009 έως το 2012), λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο Σαβιόλα είχε ήδη αξιοζήλευτη καριέρα όταν έφτασε στην ομάδα μας. Ηρθε καταξιωμένος και είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Εκανε μια φανταστική πρώτη σεζόν και πήρε το πρωτάθλημα, το 2010. Πέρα από τις ικανότητες του, σαν παίκτης, είναι επίσης σπουδαίο άτομο και φοβερός επαγγελματίας. Ποτέ δεν βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από την ομάδα".
Για τον αγώνα της Τετάρτης (23/10), ο προπονητής της Μπενφίκα δήλωσε:  "Ξέρουμε πως το ματς με τον Ολυμπιακό θα είναι δύσκολο και οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη μετά από δύο αγώνες. Δεν θα κρίνει την πρόκριση στο μεταξύ μας ματς. Όμως είναι σημαντικό να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και μπορούμε. Πρέπει να πιάσουμε την απόδοσή που είχαμε στον αγώνα με την Αντερλεχτ για να το πετύχουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου