Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ξένα δημοσιεύματα εμφανίζουν τον 25χρονο διεθνή ως στόχο της Ντόρτμουντ, της Αρσεναλ και της Λίβερπουλ

 
Τι νομίζετε πως είναι πιο πιθανό να συμβεί με τον Κώστα Μήτρογλου: ν' αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (μετράει ήδη 12 γκολ σε 8 αγώνες, ο καλύτερος μέσος όρος σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!), ή μήπως να ολοκληρώσει, Ιανουάριο ή Ιούνιο, τον κύκλο του στον Ολυμπιακό;
Υπάρχουν δημοσιεύματα, σε Αγγλία και Πολωνία, που εμφανίζουν τον «Μητρο-γκολ» ως στόχο της Αρσεναλ και της Λίβερπουλ, αλλά και της Μπορούσια Ντόρμουντ, που βιάζεται να ανακαλύψει τον διάδοχο του Πολωνού στράϊκερ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
Πόση αλήθεια μπορεί να κρύβεται σε τέτοια δημοσιεύματα, και μάλιστα μήνα Οκτώβριο; Πριν βιαστεί κανείς ν'απαντήσει, ας αναλογιστεί την επιθυμία που εκδήλωσε προσφάτως ο Ολυμπιακός για αύξηση της ρήτρας πώλησης του Μήτρογλου, που τώρα βρίσκεται στα 8 εκατ. ευρώ. Θα κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση οι ερυθρόλευκοι, αν δε "μυρίζονταν" ενδιαφέρον 2-3 μεγάλων ομάδων του εξωτερικού για τον πρώτο σκόρερ της φετινής Σούπερ Λίγκας;
Η αγγλική εφημερίδα "Daily Star" υποστηρίζει πως οι τρεις πρώτοι "μνηστήρες" του Μήτρογλου είναι η Αρσεναλ, η Λίβερπουλ και η Ντόρτμουντ, ενώ τον γερμανικό σύλλογο σημαδεύει και η πολωνική ιστοσελίδα sport.interia.pl, αναφέροντας μάλιστα πως η Μπορούσια σκοπεύει να δαπανήσει μέχρι 5 εκατ. ευρώ για τον Ελληνα διεθνή, ποσό που απέχει πολύ, πάντως, από τη ρήτρα του συμβολαίου του.
Το μόνο σίγουρο, στην περίπτωση του Μήτρογλου, είναι πως έφτασε κιόλας σε θεαματικό μέσο όρο σκοραρίσματος, στο ελληνικό πρωτάθλημα (1.5 γκολ ανά αγώνα), που δεν τον φτάνει ούτε ο πρώτος σκόρερ, σε σύνολο τερμάτων, των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που δεν είναι άλλος από τον Μάρκο Ντέβιτς της ουκρανικής Μέταλιστ Χάρκιβ (13 γκολ σε 13 αγώνες).
Στην Αγγλία, ο Ντάνιελ Στάριτζ της Λίβερπουλ μετράει 8 γκολ σε 9 αγώνες, ενώ στην Ισπανία ο Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο έχει βρει δίχτυα 11 φορές σε 10 αγώνες. Στη Γερμανία, υπάρχουν τέσσερις παίκτες (Σαμ, Ιμπίσεβιτς, Φιρμίνιο, Μάντζουκιτς) με 7 γκολ σε 10 αγώνες, ενώ στην Ιταλία προηγείται στον πίνακα των σκόρερ ο Τζουσέπε Ρόσι της Φιορεντίνα, με 9 γκολ σε ισάριθμους αγώνες. Στη Γαλλία, ο Φαλκάο έχει βάλει 9 γκολ σε 8 αγώνες της Μονακό, ενώ ο Μοντέρο της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας σκόραρε 9 φορές σε 8 αγώνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου