Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Την ήττα στο ντέρμπι της ημέρας γνώρισαν τα Λευκάδια...

Λύγισαν στην Λαμία τα Λευκάδια
Την ήττα στο ντέρμπι της ημέρας γνώρισαν τα Λευκάδια. Μπροστά σε 1500 φιλάθλους, έχασαν στην Λαμία με 2-0, στο ντεμπούτο του Δάκη Καβακά στον πάγκο των γηπεδούχων. Το ματς κρίθηκε σε ένα δίλεπτο.
Η επιλογή του 42 χρονου προπονητή να βάλει στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο τον Κόλεφ και τον Μοκάκε τον δικαίωσε πλήρως με τον πρώτο να σημειώνει και τα δύο τέρματα της ομάδας μέσα σε διάστημα 2 λεπτών.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο μέρος. Στο 65΄ ο Βούλγαρος Κόλεφ άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ ενώ 2 λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο είχε κερδίσει προηγουμένως ο Lema από τον Πρόδρομο Μισαηλίδη.
Οι παίκτες των γηπεδούχων ξεκίνησαν επιθετικά το ματς, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες να προηγηθούν αλλά γρήγορα η ομάδα Νίκου Παπανώτα που απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και μάλιστα είχε μέχρι σήμερα μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα, ισορρόπησε το ματς χωρίς όμως να δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την εστία του Φιρινίδη που μόνο σε μία περίπτωση χρειάστηκε να δείξει την αξία του.
Μόλις στο 10' ο Κιπτίου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά. Ο Γόγολος πήρε στο πρώτο δοκάρι τη γυριστή κεφαλιά προ του Πίτου για να διώξει πάνω στη γραμμή ο Σιμηχανίδης σε κόρνερ. Στο 16' δυνατό ευθύβολο σουτ του Κιπτίου λίγο έξω από την περιοχή απέκρουσε προσωρινά ο Παπαδόπουλος και στη συνέχεια πρόλαβε και μπλόκαρε προ του Ζλατκόφσκι. Στο 22' ο Κιπτίου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά ο Παπαδόπουλος δεν συγκράτησε τη μπάλα, δημιουργήθηκε σύγχιση και μέσα από πολλά πόδια έδιωξαν τον κίνδυνο οι αμυντικοί.
Τα Λευκάδια κέρδισαν ένα φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή στο 36'. Το εκτέλεσε πολύ δυνατά ο Λαμπριανίδης στέλνοντας τη μπάλα στη «Γ» του Φιρινίδη ο οποίος πετάχτηκε κι έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.
Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο, με τη Μακεδονική ομάδα να χάνει μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Με την είσοδο όμως των Μοκάκε και Κόλεφ η Λαμία έδειξε καθαράποιός είναι το αφεντικό στο γήπεδο και πήρε την νίκη που έτσι όπως εξελίχθηκε η αγωνιστική αποκτά διπλή σημασία.
Στο 48' λίγο έλειψε το συγκρότημα των Λευκαδίων να ανοίξει το σκορ. Ο Δημητριάδης μπήκε από δεξιά και από τη γραμμή του άουτ επιχείρησε σέντρα σουτ, ο Φιρινίδης απέκρουσε ενστικτωδώς με το ένα χέρι και ο επερχόμενος Κουκουράκης προσπάθησε με κεφαλιά να «σπρώξει» τη μπάλα στα δίχτυα, η οποία πέρασε παράλληλα με την εστία της Λαμίας! Στο φάση αυτή ο παίκτης των Λευκαδίων χτύπησε στο δοκάρι του Φιρινίδη με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για ένα λεπτό.
Τρία λεπτά μετά την είσοδο του Κόλεφ, ο 34χρονος Βούλγαρος φορ δέχτηκε κάθετη μπαλιά από τον Μοκάκε πλάσαρε τον Παπαδόπουλο που βρήκε ελάχιστα τη μπάλα για να καταλήξει σύρριζα κόρνερ.
Ότι όμως δεν κατάφερε ο Κόλεφ στο 56' το πέτυχε στο 64' όταν δέχτηκε μπαλιά από τον Ζλατκόφσκι κι αυτή τη φορά νίκησε τον Παπαδόπουλο...1-0.
Και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από αριστερά συνδυάστηκαν οι Μοκάκε-Κόλεφ-Θωμόπουλος, ο τελευταίος σέντραρε για τον Λεμά, αυτός ανατράπηκε από τον Πρ. Μισαηλίδη μέσα στην περιοχή και δόθηκε το πέναλτι. Αρχικά πήγε να το εκτελέσει ο Ζλατκόφσκι, ο Καβακάς έδωσε εντολή στο Βούλγαρο κι αυτός με ωραία προσπάθεια παρά το σωστό πέσιμο του τερματοφύλακα, έγραψε το τελικό 2-0, κάνοντας ταυτόχρονα την καλύτερη δυνατή επάνοδό του στην ομάδα.
ΛΑΜΙΑ 1964 (Τίμος Κακαβάς): Φιρινίδης, Παπαστεργίου, Θωμόπουλος, Σπυριδάκης, Γόγολος, Αντωνόπουλος, Ευσταθίου, Ζλατκόφσκι (84΄ Τσαμαδιάς), Λεμά, Διαμαντίδης (53΄ Μοκάκε), Κιπτίου (53΄ Κόλεφ).
ΛΕΥΚΑΔΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ (Νίκος Παπανώτας): Παπαδόπουλος, Σιμηχανίδης, Κόλα, Μπρέγκου, Μισαηλίδης Πρ. (86΄ Ρίσσου), Πίτος, Μισαηλίδης Παν., Λαμπριανίδης, Γιαουτζής, Κουκουράκης (57΄ Μουρατίδης), Δημητριάδης (71΄ Πληκαδίτης).
πηγή: www.efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου