Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό: 2-0 τη Μάντσεστερ με επιβλητική εμφάνιση

 Ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό: 2-0 τη Μάντσεστερ με επιβλητική εμφάνιση
Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των 16 του Champions League, παίρνοντας ιστορική και συνάμα πολύτιμη νίκη με 2-0.

Ο Ολυμπιακός πάει τώρα στο Ολντ Τράφορντ για τη ρεβάνς της 19ης Μαρτίου με «καθαρό» σκόρ και τη διαφορά των δύο γκολ στις αποσκευές του διεκδικώντας με αξιώσεις την πρόκριση στους 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Οι παίκτες του Μίτσελ έπαιξαν πολύ δυνατά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με εξαίρεση το τελευταίο 10 λεπτό που, όπως ήταν φυσικό, η Μάντεστερ πίεσε για να πετύχει τουλάχιστον το εκτός έδρας γκολ, δεν κινδύνευσαν καθόλου. 
Οι Πρωταθλητές Ελλάδος προηγήθηκαν στο 38' με τον Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο Μανιάτης σούταρε δυνατά  έξω απ' την περιοχή της Γιουνάιτεντ και στην πορεία της η μπάλα βρήκε τον Τσόρι που με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα των Αγγλων, «βάζοντας φωτιά» στις εξέδρες του Καραϊσκάκη.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και στο β' ημίχρονο. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 55' με τέλεια εκτελεσμένη αντεπίθεση. Ο Κάμπελ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε προς το κέντρο και έξω από τη μεγάλη περιοχή των Αγγλων έπιασε τρομερό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ντε Χέα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλειώδης νίκη του Ολυμπιακού είναι πρώτη στην ιστορία ελληνικής ομάδας επί των «Κόκκινων Διαβόλων» καθώς η Μάντσεστερ μετρούσε μέχρι σήμερα 8 νίκες και δύο ισοπαλίες στις 10 φορές που είχε αντιμετωπίσει ελληνικές ομάδες (3 νίκες και 2 ισοπαλίες επί ελληνικού εδάφους).
Στον κρίσιμο πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League ο Μίτσελ δεν επεφύλαξε εκπλήξεις στην ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων».
Ο Ρομπέρτο ήταν και πάλι «φύλακας-άγγελος» της εστίας των Πειραιωτών, ο Σαλίνο και ο Χολέμπας έπαιξαν στα δύο άκρα της άμυνας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Μανωλά και Μαρκάνο ήταν αλάνθαστο, ενώ μποστά τους Εντινγκά και Μανιάτης έκαναν πολύ καλή δουλειά στον ανασταλτικό τομέα.
Ο σκόρερ Κάμπελ στα δεξιά και ο Πέρες στην αντίθετη πλευρά, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ μαγικός για μία ακόμη φορά ήταν Τσόρι Ντομίνγκεζ. Πολύ καλός και ο Ολαϊτάν.
 Ο Ντέιβιντ Μόγιες παρέταξε στη μάχη του Καραϊσκάκη τους Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Κάρικ, Κλέβερλι, Βαλέντσια, Γιανγκ, Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι.
Εκτός αποστολής έμεινε ο Κοσοβάρος επιθετικός Γιανουζάι, ενώ στον πάγκο θα βρίσκονται οι Λίντεγκααρντ, Μπίτνερ, Φελαϊνί, Γκιγκς, Καγκάβα, Ερνάντες και Γουέλμπεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου