Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Η Μπάγερν Μονάχου πέρασε για δεύτερη διαδοχική σεζόν νικηφόρα από το «Έμιρεϊτς» κερδίζοντας την Άρσεναλ (2-0) και βρίσκεται ήδη στους «8». Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Ατλέτικο στο «Σαν Σίρο» που επικράτησε με 1-0 της Μίλαν και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην επόμενη φάση.


Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν στον αγώνα και κοίταξαν στα μάτια την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν
και το κατάφεραν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν και είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν νωρίς στο 8' αλλά ο Μεσούτ Οζίλ εκτέλεσε... ερασιτεχνικά το πέναλτι και ο Νόιερ έσωσε τους Βαυαρούς.
 
Λίγο πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου  η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε την ευκαιρία να απαντήσει στους Λονδρέζους, καθώς κέρδισε πέναλτι με τον Ρόμπεν και την αποβολή του Σέζνι με κόκκινη, το οποίο όμως έστειλε στο δοκάρι ο Αλάμπα.  Αυτό που δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος, η Μπάγερν το πέτυχε στο 54' με τον εκπληκτικό στο σημερινό αγώνα, Κροος,  όταν το σουτ που επιχείρησε  έξω από την περιοχή, δεν έδωσε περιθώριο αντίδρασης στον Φαμπιάνσκι για να γίνει το 1-0 υπέρ των Βαυαρών.

Από εκεί και πέρα η  Μπάγερν μέχρι το τέλος  του αγώνα έπαιζε μόνη της στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλευόμενη το γεγονός ότι  οι «κανονιέρηδες» έμειναν  με δέκα, κλείδωσαν την υπόθεση πρόκριση στο  88’  όταν ο Μίλερ, έκανε το 0-2, μετά από εξαιρετική ασίστ του Λαμ, που του έστειλε τη μπάλα, συστημένη στο κεφάλι.

Το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και πήρε το ματς-μισή πρόκριση με τέρματα των Κρος (54') και Μίλερ (88').

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτερσάκερ, Κονσιελνί, Γκίμπς (31’ Μονρεάλ), Φλαμινί, Γουίλσιρ, Καθόρλα (39’ Φαμπιάνσκι), Οζίλ, Τσάμπερλαιν (74΄Ροζίτσκι), Σανόγκο 

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ (46’ Ραφίνια),Λαμ, Αλκάνταρα (79’ Πιζάρο), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε, Αλάμπα, Κροος, Μάντζουκιτς (65’ Μίλερ) 


ΜΙΛΑΝ -ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ο-1)

 
Να σώσουν τη χρονιά θέλουν μέσω Ευρώπης οι «Ροσονέρι», που υποδέχτηκαν στο κατάμεστο «Σαν Σίρο», τους φορμαρισμένους «ροχιμπλάνκος», αλλά στο τέλος ο  Ντιέγκο Κόστα τους έκοψε και την χαρά. Η Μίλαν που ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες, με την πρώτη  στο 15' όταν σε αριστερό σουτ του Κακά (βρήκε και σε αμυντικό), η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι  και την δεύτερη στο 18' , όταν μετά από την κεφαλιά του Αντρέα Πόλι από την σέντρα του Αντέλ Τααράμπτ, πάλι  βρήκε το  δεξί  δοκάρι, δεν κατάφερε να προηγηθεί στο ματς και να βάλει πλάτη τους«ροχιμπλάνκος».

Αντίθετα η Ατλέτικο στην μοναδική της ευκαιρία στο παιχνίδι, σκόραρε με τον Ντιέγκο Κόστα στο 83', έπειτα από αδράνεια στην άμυνα των «ροσονέρι» και ήταν αρκετό για να πάρει η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε τη νίκη στο «Σαν Σίρο», έχοντας μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» της διοργάνωσης. 

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Ντε Σίλιο (26' Αμπάτε), Ραμί, Μπονέρα, Εμάνιουελσον, Εσιέν, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Πόλι (85' Κονστάν), Τααράμπτ, Κακά, Μπαλοτέλι (78' Πατσίνι).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Εμιλιάνο Ινσούα, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά Τουράν (74' Κριστιάν Ροντρίγκες), Ραούλ Γκαρθία (80' Αντριάν Λόπεθ), Ντιέγκο Κόστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου