Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πολύ μεγάλη αδυναμία μας έχουν οι Γάλλοι

Τόσο ο Φρανκ Ριμπερί, όσο και οι φίλοι των «bleus», προτιμούν να κληρωθούν με Ελλάδα ή Ουκρανία στα μπαράζ πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο
Με αυτή τη βολίδα ο Ριμπερί πέτυχε το ωραιότερο γκολ της τελευταίας αγωνιστικών του προκριματικού γύρου
Εννέα χρόνια μετά το στραπάτσο τους από τον Ζαγοράκη και τον Χαριστέα, στα προημιτελικά του Euro 2004, οι Γάλλοι διεθνείς, νιώθουν έτοιμοι να πάρουν την ρεβάνς από τη δική μας εθνική ομάδα, αυτή τη φορά στο δρόμο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Το 51% του γαλλικού κοινού ψηφίζει... Ελλάδα, ενόψει της κλήρωσης των αγώνων μπαράζ, στις 21/10, ενώ ο Φρανκ Ριμπερί σημαδεύει προς την ίδια κατεύθυνση, αφού δε θέλει αντίπαλο της ομάδας του την Πορτογαλία ή την Κροατία. Την εθνική μας, ως αντίπαλο, θέλουν και δύο άσοι της Σουηδίας.
Με αυτή τη βολίδα ο Ριμπερί πέτυχε το ωραιότερο γκολ της τελευταίας αγωνιστικών του προκριματικού γύρουΓια τον προπονητή των "bleus" δεν είναι καθόλου εύκολο να διαλέξει αντίπαλο. Δε θα το'κανε ούτε ο Φερνάντο Σάντος, γιατί δουλειά των προπονητών είναι να προσέχουν όχι μόνο τα λόγια τους, αλλά και τα νώτα τους. Από την άλλη, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, Φρανκ Ριιμπερί, δεν είχε λόγο να κρύψει τους φόβους του για δύο από τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται, παραμονές της κλήρωσης, στο γκρουπ των ισχυρών: "Δε θέλω Πορτογαλία και Κροατία".
Με τον σταρ της εθνικής ομάδας τους συμφωνεί και η πλειοψηφία των Γάλλων φιλάθλων, καθώς στο γκάλοπ που ξεκίνησε η εφημερίδα "Equipe" το 51% των ερωτηθέντων ψηφίζει Ελλάδα. Ακολουθεί στις προτιμήσεις του κοινού η Ουκρανία (28%), ενώ Πορτογαλία και Κροατία μοιράζονται το υπόλοιπο 21% των ψήφων.
Οσο για την επισημοποίηση του ranking της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, αυτό θα συμβεί το μεσημέρι της Πέμπτης (17/10), και τότε θα γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας αν οι Γάλλοι θα είναι πράγματι, μαζί με Σουηδία, Ρουμανία και Ισλανδία, στο γκρουπ των ανίσχυρων. Στο Παρίσι, πάντως, το'χουν για σίγουρο ότι η χώρα τους θα μετρηθεί κατά ένα βαθμό χειρότερη της Ουκρανίας, εξ ου και η κουβέντα που άνοιξαν για τους πιθανούς αντιπάλους τους στα μπαράζ της 15ης και 19ης Νοεμβρίου. "Δεν είναι σωστό να μην είμαστε, μόλις για ένα πόντο, στους ισχυρούς", είναι η άποψη του Ντεσάν. "Η ομοσπονδία μας έχει εκφράσει τη διαμαρτυρία της στη FIFA, αλλά θα υπακούσουμε στην απόφασή τους".
Την Ελλάδα επιθυμούν, ως αντίπαλό τους στα μπαράζ, και δύο μέλη της εθνικής Σουηδίας. Ο Αντερς Σβένσον δήλωσε στα ΜΜΕ: "Η Ελλάδα μοιάζει να είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος. Πάντως, και με την ομάδα μου την Έλφσμποργκ τα ίδια λέγαμε για τη Σάλτσμπουργκ, στο Europa League, αλλά αποδείχτηκε... κόλαση για εμάς! Η Ελλάδα θεωρώ πως είναι ακόμα ψηλά στο FIFA ranking λόγω της κατάκτησης του Euro 2004. Είναι η πιο αδύναμη ομάδα από τις τέσσερις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε". Ο δε Ολα Τοϊβόνεν τόνισε: "Θα διάλεγα την Ελλάδα ως αντίπαλος, αλλά μη με ρωτήσετε το γιατί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου