Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ξέμεινε η Γαλλία στο γκρουπ των ανίσχυρων

Οι «bleus» είναι οριστικά υποψήφιος αντίπαλος της εθνικής μας στην τελευταία μάχη για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο

 

Παρά τις διαμαρτυρίες τους, παρά την ένσταση που κατέθεσαν στη FIFA (για τον ένα βαθμό που τους χώριζε από την Ουκρανία, στην ειδική βαθμολογία των χωρών-μελών της), οι Γάλλοι ξέμειναν στο γκρουπ των ανίσχυρων, ενόψει της κλήρωσης για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου (15 και 19/11). Την υποψήφια τετράδα των πιθανών αντιπάλων της δικής μας εθνικής ομάδας συμπληρώνουν η Σουηδία, η Ισλανδία και η Ρουμανία.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (21/10, 15.00), στιη Ζυρίχη, και σύμφωνα με την ειδική βαθμολόγηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το γκρουπ των ισχυρών αποτελείται από τις Πορτογαλία (1.036 βαθμοί), Ελλάδα (983), Κροατία (901) και Ουκρανία (871). Η χώρα μας υποχώρησε κατά τρεις θέσεις, και βρίσκεται πλέον στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ άλμα 7 θέσεων πραγματοποίησαν η Ελβετία (τώρα είναι 7η) και η Αγγλία (έφτασε στη 10η θέση).
Πρώτη παραμένει η Ισπανία (1.513 βαθμοί), ενώ η Γερμανία προσπέρασε την Αργεντινή στη δεύτερη θέση (1311 έναντι 1266), η δε Κολομβία είναι πλέον τέταρτη (1178) και το Βέλγιο πέμπτο (1175). Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ουρουγουάη, η Ολλανδία και η Ιταλία. Η Βραζιλία, χάνοντας τρεις θέσεις, έπεσε στην 11η θέση...
Οσον αφορά στους επικεφαλής των ομίλων του Μουντιάλ 2014, αυτοί θα είναι οι Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ελβετία και Ουρουγουάη, αν η τελευταία προκριθεί σε βάρος της Ιορδανίας. Σε αντίθετη περίπτωση, επικεφαλής ομίλου θα τεθεί η Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου