Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πιο δύσκολο το Champions

 League την νέα χρονιά

 
Αλλαγές θα υπάρξουν από τη σεζόν 2015-2016 στο Champions League, όπως αποφάσισε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όσο αφορά τα γκρουπ δυναμικότητας. «Βουνό» θα είναι η υπόθεση πρόκριση για τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες , καθώς θα υπάρξει συνωστισμός... από κορυφαίες ομάδες που θα υπάρχουν στα υπόλοιπα γκρουπ.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι απ’ τη νέα χρονιά αλλάζουν τα δεδομένα στο Champions League σχετικά για το πως θα κατανέμονται οι ομάδες στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Έτσι από την σεζόν 2015, στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα συμμετέχουν, ο πρωταθλητής Ευρώπης της προηγούμενης χρονιάς και οι πρωταθλήτριες ομάδες των πρώτων επτά χωρών στη βαθμολογία της UEFA.  Αυτό πρακτικά  σημαίνει πως πλέον στα υπόλοιπα  γκρουπ  θα υπάρχει... συνωστισμός από «μεγαθήρια» δεδομένου ότι σε αυτά θα υπολογίζονται κανονικά οι βαθμοί του εκάστοτε συλλόγου. Όσο αφορά την χώρα μας που  βρίσκεται στην 13η θέση της σχετικής κατάταξης, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετέχει στο γκρουπ δυναμικότητας που αντιστοιχεί στη βαθμολογία που ο ίδιος θα έχει συγκεντρώσει, περιορίζοντας του το ενδεχόμενο διάκρισης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου