Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση ομάδας μπάσκετ του Φιλίππου στο Αιγές Μέλαθρον

Παρουσίαση ομάδας μπάσκετ του Φιλίππου στο Αιγές Μέλαθρον
Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Αιγές Μέλαθρον πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη η παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Φιλίππου για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας Γιώργος Τραπεζανλίδης, ο γενικός διευθυντής του τμήματος μπάσκετ Ηλίας Λαζός, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες και αρκετοί φίλοι και οπαδοί της ομάδας.
Τοποθετήσεις:
Τραπεζανλίδης Γιώργος: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, δημοσιογράφους, τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας κο Κορωνά Θεόφιλο, τους φίλους και φίλες της ομάδας μας που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας και βρίσκεστε απόψε εδώ. Για μια ακόμη χρονιά, την όγδοη συνεχόμενη, παρουσιάζουμε την ομάδα του Φιλίππου Βέροιας. Η περσινή χρονιά στην Α2 ήταν για μας δύσκολη και καθοριστική για την συνέχεια της ομάδας. Αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα παίζοντας σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα με ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, με συλλόγους με μεγάλα μπάτζετ, κάτι το οποίο τολμήσαμε και εμείς. Φυσικά αυτό πάντα δεν βγαίνει σε καλό γιατί η κάθε χρονιά είναι διαφορετική αλλά και κάποιες επιλογές που κάναμε δεν μας «βγήκανε» και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε την πορεία την οποία είχαμε σχεδιάσει εξ’ αρχής.   Κύριο μέλημα μας όλων όσων κάθονται σ’ αυτό το τραπέζι είναι να δημιουργούμε ομάδες οι οποίες πρώτα απ’ όλα να έχουν ένα θετικό κλίμα και στην συνέχεια να είναι ανταγωνιστικές. Πέρσι δεν το καταφέραμε αυτό. Βέβαια αυτό μας έκανε να μάθουμε αρκετά πράγματα ώστε να μην επαναλάβουμε τα περυσινά λάθη μας. Η αγάπη μας για τον Φίλιππο είναι μεγάλη και προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουμε σε αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε σε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Αυτό φαίνεται… Φέτος με μεγαλύτερη υπομονή, μεγαλύτερη σκέψη και όχι με βεβιασμένες κινήσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού μετρήσαμε τις δυνάμεις μας και κάναμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Δημιουργήσαμε μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, σωστούς χαρακτήρες, μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική που δέθηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα με το προπονητικό μας team. Για εμάς η χρονιά αυτή είναι κομβική, θέλουμε η ομάδα να καθιερωθεί στην Α2 και από εκεί και πέρα στα επόμενα χρόνια ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Βέβαια για να γίνει αυτό χρειάζεται η πόλη της Βέροιας να αγκαλιάσει την προσπάθεια μας, χρειάζεται την συμμετοχή πολλών επιχειρηματιών στην οικονομική στήριξη της ομάδας, την στήριξη της Δημοτικής Αρχής. Είναι παράπονα που εκφράζουμε κάθε χρόνο και είναι λυπηρό η ομάδα να έχει φτάσει σε τόσο μεγάλη κατηγορία και να μην έχει την στήριξη της πόλης. Αυτό το είδαμε στο κύπελλο Ελλάδας όπου η ομάδα πέρασε στην τρίτη φάση, δείχνοντας την θετική προσπάθεια, δείχνοντας το καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα αλλά δυστυχώς το γήπεδο ήταν άδειο. Βέβαια δεν περιμένω το γήπεδο να γεμίσει από την μια στιγμή στην άλλη αλλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει επιτέλους την σοβαρή δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Έχουμε δημιουργήσει φέτος τόσο ευέλικτα χορηγικά πακέτα για κάθε τσέπη αλλά παρόλα αυτά δεν είχαμε την ανάλογη ανταπόκριση. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στο χάντμπολ. Είναι μια κατάσταση που αντί να βελτιώνεται πηγαίνει προς το χειρότερο. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι μια ομάδα δεν συντηρείται μόνο από 2-3 ανθρώπους αλλά όλοι πρέπει, είτε με ένα εισιτήριο διαρκείας είτε με ένα απλό εισιτήριο των 5 ευρώ, να βοηθήσουν την ομάδα.
Θεωρώ ότι φέτος η χρονιά θα είναι καλύτερη από την περυσινή και αυτό γιατί βλέπω ότι έχει στηθεί μια ομάδα που μάχεται, μια ομάδα που θα δώσει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, αυτό είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για μένα είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε. Πρώτα απ’ όλα θέλω να είμαστε γεροί, ήδη είχαμε ένα τραυματισμό με τον Γιώργο Τριχόπουλο πιστεύω όμως ότι θα το ξεπεράσει γρήγορα και να μην έχουμε άλλες τέτοιες αναποδιές στην συνέχεια.
Οι επαφές μας με την δημοτική αρχή είναι σχεδόν καθημερινές, και ιδιαίτερα με τον κο Κορωνά, για την στήριξη του Δήμου προς την ομάδα κάτι που πιστεύω ότι θα έχουμε, για να μπορέσουμε να λύσουμε τα βασικά λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στο γήπεδο όπως είναι το ζεστό νερό και η θέρμανση. Προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια αλλά δεν βρίσκουν λύση. Είναι λεπτομέρειες που κάνουν όμως την διαφορά. Ζητάμε το αυτονόητο και όχι το παραπάνω από αυτό που πρέπει.»
Ηλίας Λαζός : «Ευχαριστώ τον κο Θεόφιλο Κορωνά για την παρουσία του εδώ, τους δημοσιογράφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και όλους τους φίλους που βρίσκονται σήμερα εδώ. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά. Το φετινό καλοκαίρι ήταν μια περίοδος σκέψης για εμάς και για το πώς θα προχωρήσει η ομάδα τη νέα σεζόν. Δεν υπήρχε περιθώριο για να επαναλάβουμε τα περσινά λάθη. Έτσι με πολλή μεγάλη προσοχή σχεδιάσαμε την ομάδα επιλέγοντας παίκτες με βάση τις δυνατότητες μας και γνώμονα πάντα μια «μαγική» λέξη…χημεία. Χημεία μεταξύ μας, που υπάρχει και γι’ αυτό είμαστε εδώ, χημεία με τα παιδιά αλλά και τους μάνατζερ που τους ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συνεργασία. Φέτος έγινε ένα μεγάλο «σκανάρισμα» τόσο σε αγωνιστικό όσο και εξωαγωνιστικό επίπεδο, για το χαρακτήρα των παιδιών, την «δίψα» τους για το μπάσκετ, την εξέλιξη τους, την ικανότητα τους να αφομοιώνονται σε ένα σύνολο, την ικανότητα τους να εντάσσουν τον εαυτό τους σε ένα σύνολο ώστε να μπορέσουν να γίνουν μέλη της «γροθιάς» που προσπαθούμε να στήσουμε φέτος. Η προετοιμασία μας φέτος κύλησε γρήγορα, οι αγώνες κυπέλλου μας βοήθησαν να αποκτήσουμε ένα καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό απ’ ότι θα είχαμε αν κάναμε περισσότερα φιλικά παιχνίδια. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά αλλά το κύπελλο για μένα ήταν ένα ταξίδι αναψυχής. Από αυτό το Σάββατο ξεκινάει στην Κρήτη το πραγματικό ταξίδι. Στόχος για φέτος όπως προανέφερε ο πρόεδρος είναι η γρήγορη σωτηρία. Ξεκινάει μια καινούρια χρονιά. Δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε. Είμαστε δυνατοί και μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Δουλεύουμε πάρα πολύ. Αν η ομάδα στο τέλος της σεζόν παραμείνει στην κατηγορία νομίζω ότι θα μπορέσουμε να μιλάμε σε άλλη βάση. Προς το παρόν πάμε για να παίξουμε καλό μπάσκετ, να δείξουμε στον κόσμο ένα σύνολο που να του αρέσει. Ο κόσμος πήρε μια «γεύση» για το τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα στο γήπεδο και πιστεύω ότι θα είναι κοντά μας. Εύχομαι στα παιδία να είναι υγιή. θέλω να καλωσορίσω  όλους όσους δεν είναι από την Βέροια, ιδιαίτερα τον Μάρτινς, οποίος μας έρχεται από την Λετονία, είναι δύσκολη προσαρμογή γι’ αυτόν, θα τον αγκαλιάσουμε όπως και τους υπόλοιπους και περιμένουμε την μπλε κάρτα του για να αγωνιστεί το Σάββατο.»
Δημήτρης Γκίμας : «Φέτος κάναμε μια ομάδα με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας. Με παίκτες οι οποίοι έχουν «δίψα» να διακριθούν. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα ταιριάζει περισσότερο  στην φυσιογνωμία που θέλουμε να δώσουμε. Στόχος της ομάδα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Αν οι παίκτες συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτό το ρυθμό, συνεχίζουν να είναι συγκεντρωμένοι αλλά και αν συνεχίσουμε να είμαστε «οικογένεια» η ομάδα θα κάνει μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα.  Η χρονιά δεν θα είναι εύκολη, υπάρχουν ομάδες δυνατές αλλά μια από αυτές τις ομάδες θα είμαστε κι εμείς. Το πρωτάθλημα της Α2 δεν είναι «Playstation» για να προκαθορίζεις ένα αποτέλεσμα, είτε αυτό είναι νίκη είτε ήττα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά ώστε η κατάκτηση αυτή του να είμαστε δηλαδή στην Α2 κατηγορία δεν πρέπει να χαθεί. Ακούω διάφορα περί την εντοπιότητα των αθλητών. Αυτή η «καραμέλα» πρέπει να σταματήσει γιατί κάνει ζημιά στο σύλλογο.  Θέλω να πω σε όλους αυτούς ότι εδώ δεν παίζουν οι ακαδημίες πρωτάθλημα μεταξύ τους ούτε πρόκειται για τοπικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για επαγγελματικό μπάσκετ και για να συμμετέχει κάποιος παίκτης σε αυτή τη κατηγορία πρέπει να έχει 10-15 χρόνια προπόνησης και ιστορίας. Να είναι δηλαδή επαγγελματίας και έτοιμος παίκτης. Δυστυχώς δεν ορίζουμε εμείς τους κανόνες και είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακολουθούμε. Δεν μπορούμε να αυτοκτονήσουμε. Τελειώνοντας θέλω να κάνω μια παράκληση στον κο Κορωνά να δει το θέμα του ζεστού νερού στο γήπεδο, τόσο κατά την διάρκεια των προπονήσεων όσο και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.  »
Χρήστος Μπλατσιώτης : «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθώ να τελειώσουμε το πρωτάθλημα αυτό υγιείς, δεύτερο να ευχαριστήσω την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που δείχνει τόσο στο πρόσωπο μου όσο και στο πρόσωπο του Δημήτρη Γκίμα για μια ακόμη χρονιά, τρίτον είμαστε τυχεροί που έχουμε μαζί μας καλούς παίκτες και συνάμα καλά παιδία και αυτό βοηθάει ώστε να κτίσουμε την ομάδα που ονειρευόμαστε και τέλος να παρακαλέσω τον φίλαθλο κόσμο της Βέροιας να αγκαλιάσει αυτή την ομάδα ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε στους φετινούς μας στόχους.»
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι παίκτες του Φιλίππου οι οποίοι κάλεσαν τομ κόσμο να είναι όλοι τους υγιείς και ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια τους.
Τάσος Κασαμπαλής : «Εύχομαι στους συμπαίκτες μου να έχουμε μια υγιείς αγωνιστική χρονιά. Ο καθένας από εμάς θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας».
Σωτήρης Γκιουλέκας: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε κάθε παιχνίδι θα παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την νίκη και θεωρώ ότι έχουμε δείξει κάποια δείγματα της δουλειάς μας στα πρώτα παιχνίδια αλλά και στην πορεία έχουμε να δείξουμε ακόμη περισσότερα ώστε ο κόσμος που πληρώνει το εισιτήριο να βλέπει μια ομάδα που παλεύει μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι ομάδες αυτού του είδους αξίζει να μένουν στις μεγάλες κατηγορίες.»
Μάρτινς Αμπέλε : «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που με δέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ελπίζω να είμαστε υγιής και να κάνουμε μια καλή πορεία.»
Σπύρος Λευκαδίτης : «Θέλουμε  ο κόσμος της Βέροιας να στηρίξει την ομάδα και εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε πολύ καλή πορεία φέτος και αξίζει να έρθουν στο γήπεδο»
Τάσος Τραϊανός : «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά όπως γίνεται εδώ και επτά εβδομάδες. Ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο. Μακάρι να σας έχουμε κοντά μας όλη τη χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου