Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τρία στα τρία για τον Φίλιππο

Τρία στα τρία για τον Φίλιππο

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Φίλιππος ο οποίος επικράτησε του Ηλυσιακού στο Δ.Α.Κ Δημήτριος Βικέλας με 73-63. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ όμως οι παίκτες του Δημήτρη Γκίμα στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξαν την εμπειρία τους και με πολύ καλή άμυνα κατάφεραν και πρόσθεσαν μια ακόμη νίκη για τον στόχο της παραμονής.

Πρώτοι σκόρερ για τον Φίλιππο ο Δεληγιώργης με 18 πόντους και ο Γκιουλέκας με 16.
Δεκάλεπτα : 17-14, 33-33, 51-46, 73-63
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Γκίμας - Μπλατσιώτης): Πεταλωτής 7 (1), Μαρτίνς 1, Σιδηρόπουλος, Τραϊανός 11, Δεληγιώργης 18 (1τρ., 6ασ., 5κλ.), Πλιούκας 10, Γκιουλέκας 16 (2), Κασαμπαλής 6 (13ρ., 4ας.), Λευκαδίτης 4, Πεχλιβάνος.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Σορώτος): Τζιβελέκας 2, Δρόσος 2, Ζώρζος 6, Καρτέρης 7 (1), Νικολακόπουλος 3 (1), Περδικάρης 7, Βλάχος 9 (1), Κακλαμανάκης 2, Τσιώκος 13, Αναγνωστάκης 12 (1τρ., 4ασ., 3κλ.).
Μετά τον αγώνα Φίλιππος Βέροιας – Ψυχικό οι προπονητές των δύο ομάδων Δημήτρης Γκίμας και Κώστας Σορώτος αντίστοιχα καθώς και οι παίκτες Σωτήρης Γκιουλέκας και Βαγγέλης Δρόσος έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αναλυτικά τα όσα είπαν :
Κώστας Σορώτος : «Ξεκινώντας θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Φιλίππου και στον Δημήτρη Γκίμα για την νίκη της. Είμαστε μια ομάδα που απαρτίζεται από νεαρά και άπειρα παιδιά και πιστεύω ότι στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, παρά του ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί για 35 λεπτά, πληρώσαμε αυτή την απειρία. Σε σεβασμό προς τα παιδιά, κάναμε 600 χλμ με πολλές δυσκολίες στον δρόμο για να έρθει ο κος Τσιρτσιμάλης, ο οποίος πιστεύω ότι παίζει πρώτη φορά στην Α2, και επειδή οι συνεργάτες μου   σημειώνουν τα πάντα κατά την διάρκεια του αγώνα, ο συγκεκριμένος κύριος σφύριξε μια μόνο φορά υπέρ του Ηλυσιακού, δεν μιλώ αν ήταν σωστό η λάθος. Ήταν ένα μόνο σφύριγμα σε αγώνα 40 λεπτών. Αυτό δεν έχει να κάνει με την νίκη του Φιλίππου, ούτε την αμφισβητώ αλλά όταν την προηγούμενη βδομάδα στην έδρα μας με τον ΟΦΗ οι διαιτητές ήταν όλοι από την Α1 και εδώ ερχόμαστε και παίζουμε με ένα παιδί που παίζει πρώτη φορά στην Α2 καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός. Την προηγούμενη βδομάδα δεν μιλήσαμε καθόλου, αλλά και τώρα θέλω να κρατήσω χαμηλά τους τόνους γιατί το χειρότερο πράγματα, όταν είσαι προπονητής σε νέα παιδιά είναι να γίνεσαι γραφικός και να μιλάς για την διαιτησία γιατί μπορεί να σταματήσουν να βελτιώνονται και η δική μας η ομάδα θέλει ακόμη αρκετό δρόμο για να βελτιωθεί. Εύχομαι στον Φίλιππο μέσα από την καρδιά το καλύτερο γιατί γνωρίζω την προσπάθεια που κάνει ο Δημήτρης Γκίμας και οι άνθρωποι του Φιλίππου και απαιτώ λίγο σεβασμό στα νέα παιδιά του Ηλυσιακού γιατί παλεύουμε με 18χρονα και 20χρονα να κρατήσουμε μια ομάδα ζωντανή μέσα από πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.»
Δημήτρης Γκίμας: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ δίπλα στον Κώστα Σορώτος, ο οποίος για μένα είναι ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στην Ελλάδα. Είμαι ευχαριστημένος από το ξεκίνημα που κάναμε στο πρωτάθλημα. Το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο και όπως είχα τονίσει την προηγούμενη βδομάδα, μιλάμε για μια ομάδα με νεαρούς παίκτες και όποιος τους υποτιμήσει θα έχει πρόβλημα. Αυτό κάναμε κι εμείς δεν υποτιμήσαμε σε κανένα σημείο τον Ηλυσιακό. Με ικανοποιεί ότι για ένα ακόμη παιχνίδι ακολουθήσαμε κατά μεγάλο ποσοστό το αμυντικό πλάνο που είχαμε  θέσει. Το ξεκίνημα και η θέση μας δεν πρέπει να μας ξεγελάσει. Το ταβάνι για μας είναι η 11η θέση και αν δούμε ο τι στην πορεία γίνεται  κάτι καλύτερο θα το δούμε σ ’εκείνη την χρονική στιγμή. Πρέπει η συγκέντρωση μας να συνεχίσει να είναι στο 100%. Έχουμε βέβαια την τύχη με το μέρος μας αλλά δεν κερδίζουμε τυχαία. Η δουλεία που γίνεται αυτούς τους δύο μήνες είναι σκληρή. Τώρα θα κοιτάξουμε λίγο να ξεκουραστούμε και με ηρεμία να κοιτάξουμε το παιχνίδι στην Λειβαδιά.»
Βαγγέλης Δρόσος : «Συγχαρητήρια στον Φίλιππο για την νίκη. Από τις 18 Αυγούστου η ομάδα μας έχει ξεκινήσει με πολλά προβλήματα. Όλα τα παιδιά κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα, έχουμε έναν προπονητή που μας εμπιστεύεται και τον εμπιστευόμαστε. Είμαστε ακόμη στην τρίτη αγωνιστική και ο «δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Χάσαμε σήμερα αλλά θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τα λάθη και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά.»
Σωτήρης Γκιουλέκας: «Ξεκινώντας θέλω να μιλήσω για τον κο Σορώτο ο οποίος διαθέτει τεράστια μπασκετική εμπειρία. Είναι ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές όπως είναι κι αυτή του Ηλυσιακού φέτος. Ξέρω ότι μέσα από  αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να βελτιώσει τα παιδιά τα οποία είναι πολύ μαχητικά και όποια ομάδα ξεγελαστεί και δεν προσέξει είμαι σίγουρος ότι θα έχει άσχημα αποτελέσματα. Για το παιχνίδι έχω να πω ότι ήταν άλλη μια νίκη η οποία σίγουρα μας δίνει ελπίδες για την παραμονή που είναι ο βασικός στόχος μας. Και το μόνο που πρέπει να κοιτάμε από εδώ και πέρα είναι το παιχνίδι στην Λειβαδιά όπου και θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την παρουσία του σήμερα εδώ. Διαπιστώνω ότι ο κόσμος άρχισε να συνειδητοποιεί και εκτιμά την προσπάθεια που γίνεται και αυτό φάνηκε σήμερα. Αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου