Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Περιμένει επιστροφές ο Κάρλος Γκρανέρο με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος

Περιμένει επιστροφές ο Κάρλος Γκρανέρο με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος
Η αναβολή της αγωνιστικής λόγω του χαμού του Κώστα Κατσούλη και οι υποχρεώσεις της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2016 που ακολουθούν αφήνει τις ομάδες της Super League στην… απραξία σχεδόν για τρεις εβδομάδες.
Αυτό μπορεί να επιφέρει συνέπειες αναφορικά με την αγωνιστική τους κατάσταση και ετοιμότητα, αλλά παράλληλα θα δώσει το χρόνο σε όσες αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών να… επουλώσουν τις πληγές τους.
Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει η Βέροια από την αποστολή της οποίας στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα έλειπαν συνολικά πέντε παίκτες. Συνεπώς, ο Χοσέ Γκρανέρο έχει κάθε δικαίωμα να αισιοδοξεί πως αν τουλάχιστον θα μειωθεί η σχετική λίστα. Άλλωστε στις σχεδόν 20 ημέρες που μεσολαβούν, οι Καλί και Βούκιτς μπορούν να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, ο Βάσκες να έχει ξεπεράσει την ίωσή του και ο Βεργώνης να πάψει να ταλαιπωρείται από τις ενοχλήσεις στο γόνατο. Όσο για τον Εσπάρθα ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς, όντας στο στάδιο της αποκατάστασης και δεν αναμένεται τόσο νωρίς να τεθεί στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού.

Όλα καλά με Καρντόσο-Ντουμίτρου
Στο παρελθόν ανήκει το περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης του Οράσιο Καρντόσο στον Νικολάο Ντουμίτρου, αφού οι δυο ποδοσφαιριστές έδωσαν τα χέρια και έκαναν κοινή δήλωση μέσω ΠΣΑΠ.
Στον αγώνα της Κέρκυρας με τη Βέροια οι δυο ποδοσφαιριστές είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο. Σύμφωνα με όσα είπε ο Ντουμίτρο, ο Αργεντινός μέσος των «Φαιάκων» είχε καταφερθεί εναντίον του με ρατσιστικές εκφράσεις. Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις, με τον Καρντόσο να τιμωρείται. Ωστόσο, τη Δευτέρα (29/09) οι δυο παίκτες συναντήθηκαν στα γραφεία του ΠΣΑΠ και το επεισόδιο θεωρείται λήξαν. Μάλιστα, έκαναν και κοινή δήλωση αποκαθιστώντας την τάξη.
Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:
«Οι συνάδελφοι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας Οράσιο Καρντόσο και της Βέροιας Νικολάου Ντουμίτρου, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί, στα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, κατόπιν προσκλήσεως της Διοίκησης του Π.Σ.Α.Π., συνομίλησαν για όσα έγιναν και ειπώθηκαν στον αγώνα Βέροια-Κέρκυρα και έδωσαν τα χέρια, ευχαριστώντας μάλιστα τον Σύνδεσμο τους για αυτή την πρωτοβουλία που ανέλαβε. Το Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Π. εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πούλιος και ο Ταμίας Σταμάτης Συρίγος ενώ στη συζήτηση με τους συναδέλφους συμμετείχε και ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Θανάσης Μακρυνιώτης.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο αρχηγός της Κέρκυρας Τάσος Βενέτης και ο αρχηγός της Βέροιας Νίκος Καλτσάς.
Προς τους συναδέλφους Καρντόσο και Ντουμίτρου ειπώθηκε από τους εκπροσώπους του Π.Σ.Α.Π. ότι «θα πρέπει να έχουν διαρκώς στο νού τους ότι αποτελούν παραδείγματα για τα παιδιά που προσπαθούν να τους μιμηθούν σε όλα και άρα και εκείνοι οφείλουν να σέβονται πάντα, ο ένας τον άλλον, όπως όλοι άλλωστε οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα, καθώς πρέπει να έχουν, πάντα, ως πρώτο στόχο τους να ανεβάσουν το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και να προωθήσουν ακόμα περισσότερο τη φήμη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα».
Καρντόσο και Ντουμίτρου ζήτησαν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους στον αγώνα και τόνισαν πως αφήνουν πίσω ότι έγινε και κοιτούν μπροστά, με αγάπη για το ποδόσφαιρο και σεβασμό στους συναδέλφους τους.
Μάλιστα, σε κοινή δήλωση τους, οι δύο ποδοσφαιριστές επεσήμαναν.
«Ανταποκριθήκαμε με χαρά και υπευθυνότητα στην πρωτοβουλία του Π.Σ.Α.Π. και ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο μας για το ενδιαφέρον του. Ορισμένες φορές, μέσα στο παιχνίδι, συμβαίνουν γεγονότα που δε θέλουμε και φυσικά δε μας χαρακτηρίζουν. Δεν έχουμε μεταξύ μας, όπως και όλοι άλλωστε οι συνάδελφοι μας ποδοσφαιριστές, να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Ευτυχώς που ήλθαμε εδώ, στον Π.Σ.Α.Π. και λύθηκε το θέμα. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε όλοι μαζί, με τους ίδιους στόχους και τις ίδιες αγωνίες. Προχωράμε. Υγεία να έχουμε«. Με την ευκαιρία, οι ποδοσφαιριστές Κέρκυρας και Βέροιας ψήφισαν για την καλύτερη ενδεκάδα στον κόσμο, στη ψηφοφορία που οργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro και πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τον Π.Σ.Α.Π. Ο Π.Σ.Α.Π. ευχαριστεί τους συναδέλφους και τις ΠΑΕ Βέροια και Κέρκυρα για τη συνεργασία τους».
αι τις αναφορές είναι αυτός που έχει εντυπωσιάσει.
 ΛΑΟΣ - ΕΠΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου