Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Θέλει και τύχη για να βρεθεί στη Βραζιλία


   
O Καραγκούνης είναι μαζί με τον Κατσουράνη οι μοναδικοί παίχτες που είναι ακόμα στην Εθνική και είχαν παίξει στον αγώνα με τη Γαλλία, όπου η Ελλάδα είχε πετύχει τη μοναδική της νίκη έναντι της Γαλλίας
O Καραγκούνης είναι μαζί με τον Κατσουράνη οι μοναδικοί παίχτες που είναι ακόμα στην Εθνική και είχαν παίξει στον αγώνα με τη Γαλλία, όπου η Ελλάδα είχε πετύχει τη μοναδική της νίκη έναντι της Γαλλίας στο Euro 2004 (φωτογραφία: INTIMEsports)

Οι παίχτες της Ισλανδίας πανηγυρίζουν για τη συμμετοχή τους στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο
Οι παίχτες της Ισλανδίας πανηγυρίζουν για τη συμμετοχή τους στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο

O Ιμπραΐμοβιτς είχε σκοράρει σε βάρος της Εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Euro 2008 (φωτογραφία: INTIMEsports)
O Ιμπραΐμοβιτς είχε σκοράρει σε βάρος της Εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Euro 2008 (φωτογραφία: INTIMEsports)
Θέλει και τύχη για να βρεθεί στη Βραζιλία
Η χαρά δεν ήταν ούτε καν εφήμερη. Κράτησε μόλις λίγα λεπτά. Το προχθεσινό λάθος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ, με το οποίο η Σουηδία έπαιρνε προαγωγή για το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά μπαράζ, άρα δεν κινδυνεύαμε να τεθεί αντίπαλός μας, διορθώθηκε χθες και επισήμως, προς... μεγάλη λύπη μας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε αυτό που όλοι ξέραμε: ότι αντίπαλός μας στην κλήρωση της προσεχούς Δευτέρας θα είναι μία εκ των Γαλλίας, Σουηδίας, Ρουμανίας, Ισλανδίας.
Συνεπώς ζητείται τύχη, με την πλειονότητα των Ελλήνων διεθνών να «επιλέγουν» την Ισλανδία, με την οποία η (ελάχιστη) προϊστορία είναι με το μέρος μας, καθώς μετράμε δύο νίκες (με 1-0) σε ισάριθμα παιχνίδια, τα οποία διεξήχθησαν πριν από 21 χρόνια.
Ωστόσο, και η παράδοση κόντρα στη Σουηδία μόνο άσχημη δεν είναι για το εθνικό μας συγκρότημα, καθώς σε έξι παιχνίδια έχουμε δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.
Συντριπτικά υπέρ της Γαλλίας και της Ρουμανίας είναι η προϊστορία, καθώς σε οκτώ αγώνες έχουμε μία νίκη, μία ισοπαλία και έξι ήττες από την εθνική ομάδα του... Μισέλ Πλατινί, ενώ σε 32 αναμετρήσεις με τη Ρουμανία μετράμε επτά νίκες, οκτώ ισοπαλίες και δεκαεπτά ήττες.
Το εθνικό μας συγκρότημα, σε περίπτωση που... φτάσει μέχρι τη Βραζιλία, στην κλήρωση-ορισμό για τον καταρτισμό των ομίλων της τελικής φάσης (12 Ιουνίου - 12 Ιουλίου 2014) θα τεθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, κατέχοντας τη 15η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Επικεφαλής των ομίλων θα τεθούν η (διοργανώτρια) Βραζιλία (κατέχει την 11η θέση) και οι Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη (εφόσον αποκλείσει στα μπαράζ την Ιορδανία), Ελβετία.
Τα κριτήρια
Σε περίπτωση αποκλεισμού της Ουρουγουάης, στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα προβιβαστεί η Ολλανδία, η οποία κατέχει την 8η θέση. Στο δεύτερο γκρουπ, πλην της Ολλανδίας, ανήκουν και οι Ιταλία, Αγγλία, Χιλή, ΗΠΑ, Πορτογαλία, Ελλάδα και Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
Στην κλήρωση των ομίλων, από την κατάταξη των χωρών στη λίστα της ΦΙΦΑ, θα μπει και μία ακόμη παράμετρος: εκείνη των γεωγραφικών κριτηρίων, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο σε έναν όμιλο Παγκοσμίου Κυπέλλου να υπάρχουν π.χ. τρεις εθνικές ομάδες χωρών από την Ευρώπη.
Η Ελλάδα, λοιπόν, βρίσκεται στη 15η θέση, που είναι η χειρότερη από το 2008 (20ή θέση) και τούδε. Το 2010 και το 2012 είχαμε τερματίσει στην 11η θέση, το 2011 στη 14η θέση και το 2009 στη 13η θέση.
Η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ το εθνικό μας συγκρότημα είναι η 8η θέση, κάτι που πέτυχε τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του 2008, καθώς και τον Οκτώβριο του 2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου