Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Στην Θεσσαλονίκη με ΧΑΝΘ ο Φίλιππος

Στην Θεσσαλονίκη με ΧΑΝΘ ο Φίλιππος
Την ΧΑΝΘ θα αντιμετωπίσει στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο ο Φίλιππος.
Σημαντικό ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν έχουν ακόμα βαθμό. Οι φιλοξενούμενοι αδικούνται από τις δύο ήττες κόντρα σε Κιλκίς, ΠΑΟΚ, αφού η απόδοση τους ήταν πολύ καλή και έχασαν και τα δύο ματς στο φινάλε. Από την άλλη πλευρά η ΧΑΝΘ έχει να επιδείξει ένα πολύ καλό ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ και ένα μέτριο έως κακό κόντρα στον Ποσειδώνα, όπου ουσιαστικά άντεξε για ένα μόλις ημίχρονο. Οι Βεροιώτες βάσει προϊστορίας έχουν τον πρώτο λόγο, αφού σε 6 αναμετρήσεις, έχουν γευτεί 5 φορές την χαρά της νίκης, ενώ η ΧΑΝΘ έχει να επιδείξει μία νίκη με 33-21 την περίοδο 2011-2012.
Πολύ ενδιαφέρον αναμένεται το «κυρίως πιάτο» της 3ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών με πέντε παιχνίδια από τα οποία λείπει το ξεκάθαρο φαβορί. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το ματς του ΠΑΟΚ με την Αναγέννηση Βύρωνα, όπου οι γηπεδούχοι έχουν σαφέστατα το προβάδισμα. Ο «δικέφαλος» ωστόσο δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του και τις νίκες του στο νήμα κόντρα σε ΧΑΝΘ και Φίλιππο Βέροιας, ενώ αυτή την φορά θα έχει ένα επιπλέον πρόβλημα αφού ο βασικός αριστερός εξτρέμ Δημήτρης Τσακίρης θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας. Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα του Παναγιώτη Ιατρούδη με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια ψάχνει τους πρώτους του βαθμούς και το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι εύκολη «λεία».
Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ, Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Με τον αέρα των τεσσάρων βαθμών θα ταξιδεύσει στην Κατερίνη ο Ποσειδώνας Λουτρακίου για να αντιμετωπίσει τον Αρχέλαο. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν σε εξαιρετική φόρμα, έχοντας κερδίσει εύκολα Φοίβο και ΧΑΝΘ. Από την αντίπερα όχθη ο Αρχέλαος χωρίς βαθμό θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να φτάσει στην πρώτη του νίκη, ωστόσο θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου βασικού αριστερού ίντερ Νίκου Βουτσά.
«Είναι πολύ σημαντικό ματς και θέλουμε οπωσδήποτε νίκη. Αφήνουμε πίσω την ήττα από τον Φοίβο. Η ομάδα μας είναι έτοιμη και έχουμε καλή ψυχολογία. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βγάλει στο γήπεδο αυτό που μπορούμε. Η απώλεια του Βουτσά είναι ένα πρόβλημα, αλλά ίσως αυτή η απουσία μας συσπειρώσει. Περιμένουμε βοήθεια από τον κόσμο. Είναι έμπειρη ομάδα ο Ποσειδώνας και έχει το πλεονέκτημα της αυτοπεποίθησης», σχολίασε ο προπονητής του Αρχελάου Γιώργος Καραδήμος.
Ο πλέι μέικερ του Ποσειδώνα Γιώργος Πέρρος επεσήμανε από την δική του πλευρά: «Η ομάδα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά και αυτό το ματς. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι. Πιστεύω θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει φαβορί, αλλά ο Αρχέλαος λόγω έδρας έχει ένα μικρό προβάδισμα. Προσωπικά μου αρέσει να παίζω σε δυνατές και χαντμπολικές έδρες. Σίγουρα θα υπάρχει πίεση, αλλά πιστεύω να ανταπεξέλθουμε. Έχουμε μια μικρή αισιοδοξία λόγω του τρόπου παιχνιδιού μας».
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΚΑ
Με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς ο Δούκας δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες. Στο Κιλκίς έχει πολύ δύσκολη αποστολή με τους γηπεδούχους να έχουν ήδη 4 βαθμούς, ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στα ύψη και μία παραδοσιακή έδρα και πάντα ισχυρή. Η προϊστορία μάλιστα των τελευταίων 12 ετών το αποδεικνύει, αφού ο Δούκας αντιμετωπίζει προβλήματα στο Κιλκίς. Συγκεκριμένα στους τελευταίους 16 αγώνες με γηπεδούχο τον ΓΑΣ οι δύο ομάδες έχουν απόλυτη ισορροπία από επτά νίκες και δύο ισοπαλίες!
Ο τεχνικός του Κιλκίς Νίκος Γεωργιάδης, είπε: «Δεν νομίζω ότι ένα ματς την 3η αγωνιστική μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμο. Είναι ωστόσο ένα δύσκολο ματς. Εμείς έχουμε αυτού την έδρα μας και την καλή ψυχολογία. Ο Δούκας παραμένει ισχυρός αντίπαλος και για να κερδίσουμε θα πρέπει να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης».
Ο πλέι μέικερ της ομάδας των «εκπαιδευτηρίων» Θόδωρος Γκέρτσος, επεσήμανε: «Περιμένουμε ένα ντέρμπι. Για εμάς είναι τελικός κάθε ματς. Μπορεί να μην έχουμε πάρει βαθμούς μέχρι τώρα, αλλά κάθε αγωνιστική θα είμαστε και καλύτεροι. Πιστεύω θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του ματς και θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά. Ο ΓΑΣ Κιλκίς έχει ξεκινήσει πολύ καλύτερα, είναι χρόνια μαζί, είναι δεμένη ομάδα και μέσα στην έδρα του έχει μεγάλη δύναμη».
ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ
Στην Έδεσσα ο Αερωπός θα φιλοξενήσει τον Φοίβο Συκεών με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να έχουν από δύο βαθμούς στο ενεργητικό τους. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά κερδίζοντας τον Δούκα και λύγισαν φυσιολογικά στην έδρα της ΑΕΚ. Είναι δεδομένο πως πάντα στην έδρα τους έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ από την άλλη πλευρά ο Φοίβος θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του και εκτός Συκεών. Η ομάδα του Βασίλη Σκανδάλη μετά την άσχημη εμφάνιση και ήττα από τον Φοίβο, μεταμορφώθηκε άρδην και νίκησε άνετα τον Αρχέλαο την περασμένη εβδομάδα και ουσιαστικά η ηρεμία επανήλθε στον Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου