Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Στόικα: Μόνο με δουλειά

Στόικα: Μόνο με δουλειά
Δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό του παρουσιάστηκε στην παρουσίασή του ο νέος προπονητής της Βέροιας Στέφαν Στόικα. Η πίστη του πηγάζει από την σκληρή δουλειά που καταβάλλει στο γήπεδο και αυτό σκοπεύει να εφαρμόσει και στην Βέροια.
Σκληρή δουλειά, οικογενειακό κλίμα και πίστη στις δυνατότητές της ομάδας θα είναι το τρίπτυχο της ανάκαμψης στην Βέροια, σύμφωνα με τον Ρουμάνο τεχνικό.
Στην παρουσίαση εκτός από τον εκπρόσωπο τύπου Μιχάλη Μελιόπουλο, παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής Στέφανος Γιαϊτάνος, ο οποίος προλόγισε τον πρώην παίκτη του.
Ο κ. Γαϊτάνος σημείωσε ότι στην Βέροια βρίσκεται ένας άνθρωπος που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ως παίκτης για το πνεύμα, την αγωνιστικότητα και το πάθος του. "Ήταν ένας ηγέτης ως παίκτης, πιστεύω ότι θα είναι και ως προπονητής γιατί το έχουμε μεγάλη ανάγκη αυτή την στιγμή. Όλοι μας θα συναισθανθούμε την μεγάλη ευθύνη που έχουμε απέναντι στην ομάδα και θα στηρίξουμε την προσπάθεια του Στόικα στον μέγιστο βαθμό. Μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα δρόμο ήρεμο χωρίς αγωνίες σχετικά με τον βασικό μας στόχο".
Ο Στέφαν Στόικα από την πλευρά του δήλωσε: "Μάθαμε από τον κ. Γαϊτανο ότι μόνο με δουλειά μπορούμε να πάμε μπροστά. Θα είμαι σκληρός, η ομάδα είναι πάνω από όλα. Δεν είναι εύκολες οι στιγμές αλλά η Βέροια έδειξε ότι μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Έμαθα ότι πίσω από την ομάδα βρίσκεται κι ένας ισχυρός άνθρωπος. Είναι σημαντικό για τους παίκτες να έχουν λυμένο το οικονομικό. Δεν θα ανεχθούμε παίκτες που είναι ενάντια στην οικογένεια της ομάδας. Στο ποδόσφαιρο νικάς μόνο όταν είσαι πολλές ώρες στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι για όλους. Οποίος αντέχει. Χωρίς πειθαρχεία δεν γίνεται τίποτα. Μόνος δεν μπορώ να τα καταφέρω. Απο τις πρώτες στιγμές που επέστρεψα κατάλαβα οτι υπάρχουν άνθρωποι που με αγαπάνε και με εκτιμάνε. Η Βέροια αξίζει να μείνει. Άκουσα οτι οι παίκτες δεν έχουν ψυχολογία. Όταν νιώθει ο παίκτης δυνατός θα έχει και ψυχολογία. Δεν σου την δίνει κανείς. Μόνο με τηλεόραση και θεωρία δεν μπορεί να γίνει ο παίκτης δυνατός. Μόνο με δουλειά. Δεν φοβάμαι. Προχώρησα μόνο με δουλειά και έλεγχο της ομάδας. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα και όλοι μας να λειτουργήσουμε μαζί για το καλό της ομάδας. Ήρθα στην πόλη μου, δεν είμαι ξένος στην Βέροια και πρέπει να δείξω κάτι".
Σε ερώτηση για το πόσο χρόνο χρειάζεται να δείξει διαφορετικό πρόσωπο η ομάδα απάντησε ότι σε δυο εβδομάδες θα φανούν οι αλλαγές και σημείωσε ότι το σύστημα που προτιμά είναι το 4-4-2.
Βοηθός του θα είναι ο γιος του Αλέξανδρος ο οποίος τελείωσε γυμναστική ακαδημία και σχολή προπονητών.
Το Σάββατο το πρωί η Βεροια θα παίξει φιλικό με την ομάδα Κ20 και το απόγευμα με τη Ναουσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου