Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ετοιμη είναι η Εθνική να ριχτεί στην μάχη στον αγώνα της Τρίτης (15/10) με τον ομοσπονδιακό προπονητή να ελπίζει στην απευθείας πρόκριση



Την αισιοδοξία του για την απευθείας πρόκριση της Ελλάδας στα τελικά του Μουντιάλ 2014 εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας (14/10) και εξέφρασε τις απόψεις του για το παιχνίδι της Τρίτης (15/10, 20:00) με το Λιχτενστάιν.
Σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος η Ελλάδα πρέπει να μπει δυνατά στο παιχνίδι με την Λίχτενστάιν (15/10) για να διεκδικήσει την απευθείας πρόκριση, κάτι για το οποίο φάνηκε σίγουρος.


Για το πόσες πιθανότητες δίνει στην απευθείας πρόκριση: 
«Εμείς πρέπει να έχουμε πλήρη συγκέντρωση για να νικήσουμε το Λιχτενστάιν και μετά θα περιμένουμε. Εχουμε ελπίδες ακόμη ότι η Λιθουανία θα μπορέσει να πάρει τουλάχιστον μία ισοπαλία. Οπότε θα περιμένουμε».

Για το αν θα έχει ενημέρωση για το ματς στο Κάουνας στη διάρκεια του αγώνα:
«Προσωπικά δεν θα ακούω το άλλο ματς, δεν θα με επηρεάσει. Είναι σίγουρο όμως ότι θα καταλαβαίνουμε τι θα γίνει στο άλλο ματς από την κερκίδα και από άλλους παράγοντες. Προσωπικά δεν θα ξέρω, αλλά θα ξέρουμε τι θα συμβαίνει».

Για την τιμωρία του Μανιάτη και κάποιους που έχουν προβλήματα τραυματισμών (Παπασταθόπουλος, Τζιόλης): 
«Ο Σωκράτης θα είναι ρίσκο να ξεκινήσει και θα μείνει στον πάγκο. Για τον Τζιόλη θα δούμε σήμερα. Το πλάνο μας είναι απλό. Πρέπει να μπούμε όπως μπήκαμε στο δεύτερο μέρος του αγώνα με το Λιχτενστάιν. Αν αυτό δεν συμβεί τότε πιθανόν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που είχαμε στα πρώτα 45 λεπτά. Αν ξεκινήσουμε με πίεση και ενεργητικότητα θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να κερδίσουμε τον αγώνα. Το πρωί έδειξα στους παίκτες μου ένα μέρος του πρώτου μέρους και ένα του δεύτερου (σ.σ. του αγώνα στο Λιχτενστάιν) για να δουν την τεράστια διαφορά που είχε η εθνική στο παιχνίδι της».

Για τα σενάρια:
 «Δεν είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι».

Για το αν σκέφτεται να προφυλάξει παίκτες που είναι στο όριο των κίτρινων καρτών εν όψει μπαράζ:
 «Για τα πλέι οφ και τα μπαράζ θα ασχοληθώ μόνο μετά το τέλος του αυριανού ματς, που θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα».

Για το γεγονός ότι είναι θρήσκος και αν πιστεύει σε θαύματα και αν περιμένει ένα θαύμα πρόκρισης αύριο:
 «Πιστεύω. Πιστεύω στο Θεο, πιστεύω και στα θαύματα. Τώρα το αν θα γίνουν ή όχι αύριο, είναι άλλο κομμάτι. Εγώ θα συνεχίσω να τα πιστεύω είτε γίνονται, είτε όχι».

Για το αν στην κυριακάτικη προσευχή του προσευχήθηκε και για την εθνική: 
«Πάντα πηγαίνω εκκλησία τις Κυριακές. Βρίσκομαι σε αυτή την ζωή, αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα. Ζητάω προστασία και υγεία σε μένα, στα κοντινά μου πρόσωπα και στην οικογένειά μου. Σε αυτή την περίπτωση η οικογένειά μου είναι η Ελλάδα, οπότε προσεύχομαι και γι' αυτήν».

Για τις πολλές αλλαγές που προτίθεται να κάνει:
 «Αυτό που σκέφτομαι να κάνω, είναι σίγουρο ότι θέλω να βάλω καινούργια πρόσωπα κυρίως λόγους φρεσκάδας με παίκτες που θα μπορούν να ανταποκριθούν στο πλάνο, με εξαίρεση τον Παπασταθόπουλο, που θα είναι ρίσκο να παίξει 90 λεπτά».

Για το αν ανησυχεί μήπως με τις αλλαγές χαλάσει η χημεία της ομάδας:
 «Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. Αν πίστευα ότι θα αλλάξει η χημεία ή ο χαρακτήρας ή η ταυτότητα δεν θα τις έκανα. Πιστεύω ότι θα μπορέσουν να δώσουν φρεσκάδα και ότι δεν θα αλλάξουν τα βασικά στοιχεία της ομάδας».

Για το αν θα κάνει κάτι για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας, που δεν ήταν καλή με τη Σλοβακία: 
«Ποτέ δεν είπα ότι παίξαμε εκπληκτικό ποδόσφαιρο, είχαμε κάποια καλά διαστήματα και κάποια άσχημα διαστήματα. Είναι αλήθεια ότι αυτή την εποχή πάνω από όλα μας ενδιαφέρει η νίκη για να φτάσουμε στον στόχο. Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα όπως στην επιθετική ανάπτυξη που δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλω.
Κανένας δεν θέλει να δει παραπάνω από εμένα την Ελλάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Είναι αλήθεια ότι δυσκολευόμαστε να το κάνουμε αυτό. Αυτό που προέχει τώρα, είναι ότι όλοι οι παίκτες από την στιγμή που βρέθηκα στον πάγκο, με εξαίρεση ένα 45λεπτο, είναι εξαιρετικοί για να ανταποκριθούν σε αυτά που τους έχω ζητήσει».

Για το αν το εντός έδρας 0-0 με την Βοσνία με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Γκέκα στην αρχή καθορίζει τις εξελίξεις:
 «Θα υπάρξει η κατάλληλη στιγμή για να τα πούμε όλα για την πορεία μας σε αυτό το γκρουπ. Δεν είναι κατάλληλη στιγμή. Ο στόχος μας είναι ανοιχτός και οι ελπίδες ζωντανές. Πάμε να παίξουμε πρώτα και όλα τα καλά θα έρθουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου