Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

O Μισέλ Πλατινί πρόκειται να παρουσιάσει αύριο το πλάνο της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA

 
O Μισέλ Πλατινί πρόκειται να παρουσιάσει αύριο το πλάνο της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA για τη δημιουργία ευρωπαϊκής λίγκας εθνικών ομάδων, στην Αστάνα του Καζακστάν, όπου διεξάγεται και η ετήσια σύνοδος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει, ωστόσο εικάζεται ότι θα είναι μια διοργάνωση που υπολογίζεται να ξεκινήσει το 2018 και θα διεξάγεται στις ημερομηνίες που ως τώρα προορίζονται για τη διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων.
Οι Εθνικές ομάδες των χωρών-μελών της UEFA θα χωριστούν σε 3 ή 4 κατηγορίες, με σύστημα προβιβασμού-υποβιβασμού, ενώ η τελική φάση θα διοργανώνεται με τη μορφή final-4 σε ουδέτερη έδρα τα καλοκαίρια των «μονών» ετών, για να μη συμπίπτει με τα τελικά Μουντιάλ η Euro.
«Η αφορμή για τη συζήτηση ήταν η επεξεργασία για να δημιουργηθεί ένα νέο διεθνές καλαντάρι. Παράλληλα, θέλαμε περισσότερη οργάνωση στις ημερομηνίες που προορίζονται για φιλικούς αγώνες» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, χαρακτηρίζοντας «τομή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» την ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει αύριο ο Πλατινί.
Το άλλο μεγάλο θέμα που θα απασχολήσει τις αντιπροσωπείες των 54 κρατών-μελών της UEFA είναι οι χειραγωγημένοι αγώνες. Σύμφωνα με τον Ινφαντίνο, το σύστημα παρακολούθησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας καταγράφει ως «ύποπτο» το 0.7% των αγώνων και στόχος είναι το ποσοστό αυτό να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου