Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

…Δεν θα διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ στην Ουκρανία



 
Αδυναμία διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ 2015 δήλωσε η ουκρανική ομοσπονδία, ενώ διεκδικεί του 2017

Το Ευρωμπάσκετ του 2015 δεν θα διοργανωθεί -οριστικά από σήμερα (19/03)- στην Ουκρανία, λόγω της πολιτικής και οικονομικής κατάστασής της χώρας, μετά τη σχετική τοποθέτηση του διευθυντή της διοργάνωσης, Μαρκιγιάν Λουμπκίφσκι.

 Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, η ουκρανική ομοσπονδία ετοιμάζεται να αιτηθεί στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (FIBA Europe) τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2017.
Σερβία και Γαλλία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβουν το Ευρωμπάσκετ του 2015, με τη FIBA να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο για διεξαγωγή κάθε ενός εκ των τεσσάρων ομίλων της πρώτης φάσης σε άλλη χώρα. Ανοιχτό είναι ακόμη και το ενδεχόμενο να διοργανώσει η Ελλάδα την τελική φάση.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα γίνουν οι προετοιμασίες για το Ευρωμπάσκετ του 2015 σε τόσο δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες», δήλωσε αρχικά ο Μαρκιγιάν Λουμπκίφσκι.

 «Η πρώτη και βασική κατάσταση εναντίον της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ στην Ουκρανία είναι η επιθετικότητα της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία που έχει προκαλέσει αστάθεια και απειλεί την ασφάλεια του νοτιοανατολικού τμήματος της Ουκρανίας. Οι συνθήκες απαιτούν από την Ουκρανία να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της και να συγκεντρώσει οικονομικούς πόρους για να διασώσει την εδαφική ακεραιότητά της, ακόμη και την ανεξαρτησία της... Είναι ξεκάθαρο πως η χώρα μας δεν μπορεί να υποστηρίξει ιδιώτες επενδυτές στην ανοικοδόμηση κλειστών γηπέδων ή να χρηματοδοτήσει τις προετοιμασίες για τις οποίες είμαστε υπεύθυνοι. Επιπλέον, η οργανωτική επιτροπή αισθάνεται πως υπάρχει έλλειψη χρόνου. Θεωρώ πως έχουμε το δικαίωμα να αιτηθούμε στη FIBA να δώσει στην Ουκρανία την ευκαιρία να διοργανώσει το Ευρμωπάσκετ του 2017, εμπιστευόμενη τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2015 σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή ακόμη και σε πολλές. Αυτό θα ήταν δίκαιο, καθώς έχουμε ήδη κάνει αρκετή προετοιμασία και έχουμε ήδη αρχίσει να κατασκευάζουμε κλειστά γήπεδα, που όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου