Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Σημαντική για την παραμονή της νίκη σημείωσε με αντίπαλο την Ξάνθη η Βέροια

Ψυχωμένη η Βέροια κέρδισε την Ξάνθη
Σημαντική για την παραμονή της νίκη σημείωσε με αντίπαλο την Ξάνθη η Βέροια. Η «Βασίλισσα» παίζοντας ψυχωμένα, επικράτησε της Ξάνθης με 3-1 και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Η Βέροια προηγήθηκε στο ξεκίνημα του ματς αλλά η Ξάνθη ισορρόπησε το ματς και έφτασε στην ισοφάριση. Η αποβολή του Βασιλακάκη λίγο πριν την ανάπαυλα άλλαξε τα δεδομένα κι έδωσε την δυνατότητα στην Βέροια να χτυπήσει στα αδύναμα σημεία των φιλοξενουμένων και να φτάσει στη νίκη.
Η Βέροια απείλησε μόλις στο 3’, με σουτ του Μπαργκάν από το ύψος της περιοχής, που πέρασε λίγο άουτ. Στην δεύτερη της απειλή όμως η «Βασίλισσα» άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή, στο 5’, εκτελέστηκε πλασαριστά και ο Όστοϊτς με κεραυνό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Κυριακίδη κι έγραψε το 1-0.
Μετά το γκολ το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Η Ξάνθη προσπάθησε από τα πλάγια να διασπάσει την Βεροιώτικη άμυνα ενώ η Βέροια προσπάθησε να μεταφέρει την μπάλα στον Γκονσάλβεζ. Επόμενη καλή στιγμή για την Βέροια ήταν μια εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιάδη, στο δεύτερο δοκάρι, στο 30’, ο Βεργώνης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κυριακίδης έδιωξε στο κόρνερ.
Το ματς ήρθε στα ίσα στο 33’. Ήταν μια πολύ όμορφη επιθετική ανάπτυξη της Ξάνθης που ξεκίνησε από αριστερά με τον Ντε Γκουζμάν, η μπάλα κατέληξε στο Βασιλακάκη που βγήκε σαν κρυφός κυνηγός, μπήκε στην περιοχή πλάσαρε τον Καντιμοίρη και ισοφάρισε σε 1-1.
Πριν την ανάπαυλα δεν είχαμε άλλη φάση ωστόσο πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια, η Βέροια απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Βασιλακάκης αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη είχε πιο ζωηρό ξεκίνημα και απείλησε στο 51’ με απευθείας φάουλ. Ήταν πολύ καλή εκτέλεση του Μάνταλου, η μπάλα με την παρέμβαση του Καντιμοίρη βρήκε και στο δοκάρι και έφυγε πλάγιο.
Στο 52’ και στο 55’ η Βέροια ζήτησε πέναλτι σε ανατροπές του Μπαργκάν και του Καλτσά αλλά και στις δυο φάσεις ο Σπάθας είπε όχι.
Στο 58’ η Βέροια πήρε το προβάδισμα. Ο Μπαργκάν έκανε μια κούρσα έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ, αφού πρώτα κέρδισε τις κόντρες νίκησε τον Κυριακίδη και έγραψε το 2-1. Στο 62’ είχαμε ένα λάθος, του Όστοϊτς, ο Καντιμοίρης με τα πόδια έδιωξε σε πλάγιο.
Η Βέροια έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα έψαξε το τρίτο γκολ. Στο 65’ ο Μπαργκάν πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Στο 70’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-1. Ο Γκονσάλβεζ μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Ζεζίνιο, αυτός εκμεταλλεύτηκε την λάθος αντίδραση του Κυριακίδη, πάσαρε στον Παυλίδη και ο τελευταίος με πλασέ έγραψε το 3-1. Η Βέροια είχε άλλες δυο καλές φάσεις. Στο 72’ κεφαλιά του Βεργώνη που πέρασε άουτ και στο 75’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κυριακίδης.
Η Βέροια τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Όστοϊτς στο 92' με δεύτερη κίτρινη. Η Ξάνθη μείωσε στην εκπνοή με κεφαλιά του Νάκα σε 3-2 και μετά το τέλος του ματς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Αμαραντίδης για διαμαρτυρία.
Διαιτητής: Σπάθας (Μπαλτάς, Γρεβένης)
ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (84’ Τραπ), Όστοϊτς, Παυλίδης, Βεργώνης, Καλτσάς (66’ Σισοκό), Μπαργκάν, Γκονσάλβες (79’ Κομόλοφ)
ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Μπέρτος, Παΐτο, Σολάρι, Μάνταλος (75’ Μαρίν), Χοσέμι, Τριάδης (61’ Κάλβο), Σολτάνι,\
inspor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου