Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου Αθώοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης



 
Αθωωτική ήταν η απόφαση για τους Σάββα Θεοδωρίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη που κατηγορήθηκαν πως προσπάθησαν να επηρεάσουν τους διαιτητές στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης

Αθώοι κρίθηκαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Σάββας Θεοδωρίδης σύμφωνα με την απόφαση του Στ τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να επηρεάσουν τους διαιτητές στο ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατηγορήθηκαν ότι με αθέμιτες ενέργειες προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του περυσινού τελικού Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης.
Οι μαρτυρίες υποστήριξαν πως οι δύο κατηγορούμενοι επισκέφθηκαν στο ημίχρονο τους διαιτητές για να τους ευχηθούν για την αναμέτρηση, αφού δεν πήγαν στην έναρξη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων, Θανάσης Μπουτζιώλης ανέφερε:
«Εγώ χτύπησα την πόρτα και ζήτησα την άδεια να μπούμε μέσα. Μπήκα μαζί με τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Θεοδωρίδη. Ο κ. Μαρινάκης τους είπε 'σας εύχομαι καλή επιτυχία. Να σφυρίξετε 50-50 και ό,τι βλέπετε. Μην φοβάστε τίποτα».

Επίσης κατέθεσε και ο Γιάννης Καϋμενάκης (μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης):
«Εγώ δεν ήμουν γραμμένος στο φύλλο αγώνα και δεν μπορούσα να κατέβω στα αποδυτήρια. ΜΕ ενημέρωσε ο γιατρός του αγώνα ότι ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης κατέβηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, δεν ήμουν εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στην ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει κανονισμός. Απαγορεύεται να κατέβεις στα αποδυτήρια χωρίς άδεια, ενώ είθισται, εάν κατέβει ένας πρόεδρος, να κατεβαίνει μαζί του και ο άλλος».

Ετσι μετά από μια πολύωρη διαδικασία και την εξέταση εννέα μαρτύρων, η δικαστής έκρινε και τους δύο αθώους λόγω αμφιβολιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου