Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ Formula 1: Ο Μάσα στην pole position στο GP της Αυστρίας


Formula 1: Ο Μάσα στην pole position στο GP της Αυστρίας

Τέλος στην κυριαρχία της Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές έβαλε το Σάββατο, στο Red Bull Ring, η Williams και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς οι πιλότοι της "κλείδωσαν" την πρώτη σειρά του γκριντ!

Ο Felipe Massa επέστρεψε στην pole position μετά από χρόνια (2008, Interlagos), με τον Valtteri Bottas να ακολουθεί κατά πόδας με ελάχιστα χιλιοστά διαφορά.

Ήταν η 128η pole position της ομάδας του Sir Frank Williams - η πρώτη μετά τη Βαρκελώνη το 2012, καθώς επίσης και η πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια που δύο μονοθέσια της βρετανικής ομάδας θα ξεκινήσουν αγώνα από την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης (2003, Hockenheim, Μontoya - R. Schumacher).
«Είμαι τόσο χαρούμενος με αυτό που συνέβη σήμερα, με εμάς, την ομάδα μας. Είναι μια σπουδαία στιγμή. Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που βρέθηκα στην pole. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον αυριανό αγώνα. Είναι φανταστική στιγμή και βρίσκομαι στην καλύτερη θέση που θα μπορούσα να είμαι - την πρώτη. Ελπίζω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας σειράς από μεγάλες ευκαιρίες. Ελπίζω να ξαναβρεθώ σε αυτή τη θέση», δήλωσε πανευτυχής ο Massa για την 16η pole position της καριέρας του, την πρώτη που παίρνει με ομάδα εκτός της Ferrari! «H Williams επέστρεψε στην κορυφή και στη μάχη. Είμαι πολύ χαρούμενος για μένα και την ομάδα μου», πρόσθεσε.

«Eίναι η καλύτερη θέση στην καριέρα μου σε κατατακτήριες της F1. Μπράβο στο Felipe είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Έχουμε κάνει πρόοδο με το μονοθέσιο και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς. Ο αγώνας είναι διαφορετική υπόθεση. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά να κρατήσεις πίσω τις Mercedes και αυτή είναι η αποστολή μας. Υπάρχουν και κάποια άλλα μονοθέσια, της Ferrari και της Red Bull, που μπορούν να τα πάνε καλά», σχολίασε ο Φινλανδός που μέχρι την τελευταία προσπάθεια του Massa κρατούσε την pole στα χέρια του.

Συναρπαστική όσο και απρόσμενη η εξέλιξη των κατατακτήριων δοκιμών του αυστριακού Grand Prix με τις Williams FW36 πάντως να δείχνουν ανταγωνιστικές από την αρχή του 3ημέρου.
Οι Mercedes ήταν και πάλι το σημείο αναφοράς, αλλά στα κρίσιμα σημεία τόσο ο Nico Rosberg όσο και ο Lewis Hamilton δεν κατάφεραν να κάνουν τον τέλειο γύρο.

Κι αν για τον Γερμανό πρωτοπόρο της βαθμολογίας, το κακό είναι μικρό καθώς θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση, δεν ισχύει το ίδιο για τον Βρετανό ομόσταβλό του, που δεν κατάφερε να χρονομετρηθεί στο Q3 καθώς η πρώτη του προσπάθεια μηδενίστηκε γιατί βγήκε εκτός ορίων πίστας, ενώ στη δεύτερη είχε τετακέ (φάνηκε να μπλοκάρει κάτι στο πίσω μέρος της W05 Hybrid), με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη. Απλά έχασα στον έλεγχο. Πάτησα το φρένο και μπλόκαραν οι πίσω τροχοί. Δεν είμαι σίγουρος γιατί - πρέπει να δούμε τα στοιχεία της τηλεμετρίας», έλεγε απογοητευμένος ο Πρωταθλητής του 2008.

Ο Fernando Alonso έφερε τη Ferrari στην τέταρτη θέση, με τον Daniel Ricciardo να είναι πέμπτος. Ο Kevin Magnussen με τη McLaren πλασαρίστηκε στην έκτη θέση, ενώ ο Daniil Kvyat με την Toro Rosso έκανε τον έβδομο καλύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τον Kimi Raikkonen, τον Lewis Hamilton και τον Nico Hulkenberg.

Ο Sergio Perez σημείωσε τον 11ο καλύτερο χρόνο αλλά θα ξεκινήσει από τη 16η θέση λόγω της ποινής -του αφαιρέθηκαν πέντε θέσεις στο γκριντ της Αυστρίας- που του επιβλήθηκε στον Καναδά για το ατύχημα που προκάλεσε στο τέλος του αγώνα.

Απογοητευτική εμφάνιση από τον Jenson Button και τον Sebastian Vettel οι οποίοι έμειναν εκτός 10άδας, αλλά λόγω της ποινής του Perez θα κερδίσουν μια θέση (11ος ο Βρετανός - 12ος ο Γερμανός).
Πηγή: caranddriver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου