Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

11 μετάλλια για τον ΑΟΡΓ Βέροιας στο διεθνές κύπελλο της Θέρμης

11 μετάλλια για τον ΑΟΡΓ Βέροιας στο διεθνές κύπελλο της Θέρμης
Στο καταξιωμένο πλέον διεθνές κύπελλο της Θέρμης που διοργάνωσε ο Α.Γ.Ε.Μ.Σ. Σπάρτακος και πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Μαΐου, ο ΑΟΡΓ Βέροιας ήταν ο θριαμβευτής των αγώνων κατακτώντας συνολικά 11 μετάλλια και πολύ καλά πλασαρίσματα στις οκτάδες.


Η αξία των μεταλλίων είναι σημαντική, αφού οι αποστολές των ξένων ομάδων ήταν από χώρες με σπουδαία παράδοση στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής (Ρωσία, Βουλγαρία κ.λπ.), αλλά και οι σύλλογοι από τη χώρα μας δεν ήταν ευκαταφρόνητης αξίας.
Περίπου 300 αθλήτριες έδωσαν το παρών σ’ ένα όμορφο περιβάλλον όπως ταιριάζει στα όμορφα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής.
Ο ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά φέτος, κατακτώντας 11 μετάλλια.
Μελανό σημείο η αποχώρηση από τον αγώνα της Βασούλας Τηλιοπούλου λόγω αδιαθεσίας.
Σημαντικό στοιχείο η βελτίωση από αγώνα σε αγώνα των αθλητριών του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ.
Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΑΛΑΣΙΔΟΥ έκανε την  καλύτερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποιώντας σχεδόν τέλεια και τα τρία της προγράμματα και παίρνοντας τη δεύτερη θέση (ασημένιο μετάλλιο) στο σύνθετο ατομικό πίσω από τη Ρωσίδα αθλήτρια Βαλέρια Κακάνοβα. Πηρε το χρυσό μετάλλιο στην κορδέλα και ασημένιο στις κορίνες και στη μπάλα.
Εξαιρετική για μια ακόμη φορά φέτος και σταθερά ανοδική η εμφάνιση της ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΧΩΜΑΤΑ. Πήρε χρυσό μετάλλιο στο Σύνθετο Ατομικό. Πήρε ακόμη χρυσό μετάλλιο στο πρόγραμμα χωρίς όργανο και στο στεφάνιο και την 5η θέση στη μπάλα.
Την καλύτερή της εμφάνιση για φέτος πραγματοποίησε και η ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΟΤΡΑ. Ήταν τρίτη  στο Σύνθετο Ατομικό παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. Πήρε ακόμη χρυσό μετάλλιο στη μπάλα και χάλκινο στο πρόγραμμα χωρίς όργανο, ενώ στο στέφανι πήρε την 6η θέση.

Η ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ.
Εξαιρετική εμφάνιση της περσινής χάλκινης παγκορασίδας αθλήτριας ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ στο στεφάνι. Κατέκτησε την 4η θέση με ελάχιστη διαφορά από την 3η και το χάλκινο μετάλλιο. Ηταν επίσης εξαιρετική στο πρόγραμμα χωρίς όργανο πραγματοποιώντας το σχεδόν τέλεια μένοντας όμως κατά περίεργο τρόπο εκτός οκτάδας. Το πρόγραμμα με την μπάλα είχε κάποια λάθη. Αν και η βαθμολογία της στο πρόγραμμα χ.ο. ήταν άδικη, κατέκτησε την 6η θέση στο Σύνθετο Ατομικό.
Πολύ καλή η εμφάνιση της παγκορασίδας 2ης χρονιάς ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΟΤΖΑΕΡΙΔΟΥ. Πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο σχοινάκι, ενώ στο πρόγραμμα χ.ο. είχε κάποια λάθη. Υπάρχουν δυνατότητες και περιθώρια βελτίωσης για να βρεθεί σε πολύ καλύτερες θέσεις στην κατάταξη των επίσημων αγώνων.
Καλή και ελπιδοφόρα η εμφάνιση των δύο μικρών και πρωτοεμφανιζόμενων παγκορασίδων αθλητριών ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΤΖΑΕΡΙΔΟΥ ΚΑΙ  ΣΤΕΡΓΙΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Ηταν επιτυχία η είσοδός τους στην οκτάδα στο πρόγραμμα με σχοινάκι.
Ο πρόεδρος του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ κ. Ευθύμιος Χωματάς δήλωσε: «Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά φέτος στις αθλήτριες και τους προπονητές μας. Ιδιαίτερα στη ΜΑΡΙΑ ΙΛΙΕΒΑ που έχει τις αθλήτριές μας σε τέτοιο υψηλό επίπεδο. Ο Ολυμπία Σαλασίδου απέδειξε ότι είναι μία από τις δυο-τρεις καλύτερες νεάνιδες (έτος γέννησης 1999) της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και έτοιμη να στελεχώσει της Εθνική ομάδα ανσάμπλ της χώρας μας.
Οι Ελισάβετ Χωματά, Μαρία Τσιότρα και Μαρία Γεωργιάδου  είναι και οι τρεις μέσα στις καλύτερες κορασίδες της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Φυσικά χαιρόμαστε για τις μεγάλες αυτές επιτυχίες. Όμως αυτή η χαρά μετριάζεται από κάποιες καταφανέστατες αδικίες που δυστυχώς επηρεάζουν την ψυχολογία των αθλητριών, αφού αυτές είναι ακόμη μικρά παιδιά. Κάποιες «κριτές» θα πρέπει να αποδεικνύονται αντάξιες της θέσης που τους εμπιστεύονται. Δεν πρέπει να «παίζουν» με τον κόπο και τις ψυχές μικρών παιδιών. Ήταν καταφανέστατα άδικη η βαθμολογία στο ελεύθερο πρόγραμμα της Μαρίας Γεωργιάδου. Ποιες ήταν άραγε οι κριτές που βαθμολόγησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα;
Έκανα μεγάλο αγώνα για δίκαιη κρίση  στο άθλημά μας και αυτό είναι γνωστό πανελλαδικά. Δυστυχώς δεν κατάφερα και πολλά, γιατί είναι ένα κομμάτι πολύπλοκο. Φυσικά δεν θα σταματήσω να υπερασπίζω το δίκαιο και το σωστό με οποιοδήποτε κόστος. Εύχομαι στον επόμενο επίσημο αγώνα της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. οι συνθήκες να είναι καλύτερες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου