Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η πρεμιέρα της φάσης των «16» λαμβάνει χώρα σήμερα στις 19:00 στο «Εστάντιο Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε

 
Η φάση των ομίλων του Μουντιάλ πρόσφερε πολλά γκολ, θέαμα και αρκετές συγκινήσεις.
Από τις 32 ομάδες έχουν απομείνει πλέον οι 16 καλύτερες που προκρίθηκαν και τα σπουδαία τώρα ξεκινούν. Τα νοκ-άουτ παιχνίδια έχουν αναμφίβολα διαφορετική αίγλη και οι αναμετρήσεις από δω και πέρα αναμένονται ακόμη πιο συναρπαστικές, με στόχο των ομάδων την πρόκριση στις 8 κορυφαίες του κόσμου.
Γράφει ο Γιώργος Παναγιωτίδης
"Λάτιν άρωμα" απόψε
Βραζιλία-Χιλή 19:00
Η πρεμιέρα της φάσης των «16» λαμβάνει χώρα σήμερα στις 19:00 στο «Εστάντιο Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε. Η οικοδέσποινα της διοργάνωσης Βραζιλία καλείται να αποδείξει πως έχει τα φόντα για να κατακτήσει το τρόπαιο μέσα στο σπίτι της, ξεπερνώντας αρχικά το εμπόδιο της αξιόμαχης Χιλής, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Η «Σελεσάο» έδειξε κάποιες τρανταχτές αδυναμίες στη φάση των ομίλων όπου προκρίθηκε ως πρώτη με 7 βαθμούς, στην ισοβαθμία με το Μεξικό ( 3-1 την Κροατία, 0-0 με το Μεξικό και 4-1 το καμερούν). Η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι στηρίζει πολλά στον Νεϊμάρ ο οποίος την έχει πάρει από το χεράκι μέχρι στιγμής, αφού έχει πετύχει 4 τέρματα, ωστόσο έχει παρουσιάσει εμφανή αμυντικά κενά. Από την άλλη πλευρά, η Χιλή γνωρίζει πως είναι το αουτσάιντερ απέναντι στους διοργανωτές, όμως θα «πουλήσει ακριβά το τομάρι της» έχοντας αποδείξει στα τρία μέχρι τώρα παιχνίδια της πως διαθέτει ένα άκρως μαχητικό σύνολο που κέρδισε 3-1 την Αυστραλία και 2-0 την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία, αφήνοντάς την εκτός τουρνουά, ενώ στο τελευταίο ματς με την Ολλανδία ηττήθηκε με 2-0 δεχόμενη γκολ λίγο πριν το φινάλε. «Αστέρια» της είναι ο Βιντάλ και ο Αλέξις Σάντσες αλλά το μεγάλο «όπλο» της είναι ο προπονητής της, Σαμπαόλι.
Κολομβία-Ουρουγουάη 23:00
Λάτιν ντέρμπι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί στον συγκεκριμένο αγώνα. Η Κολομβία έδειξε στην πρώτη φάση πως δεν έχει επηρεαστεί από την απουσία του «σούπερ σταρ» της, Ρανταμέλ Φαλκάο, καθώς πέρασε «αέρας» από τον όμιλο της Ελλάδας πετυχαίνοντας μάλιστα σύνολο 9 γκολ, ενώ δέχτηκε μόλις 2. Από την άλλη πλευρά, η Ουρουγουάη θα πρέπει να διαχειριστεί την απώλεια του Λουίς Σουάρες στον οποίο επιβλήθηκε βαριά τιμωρία από τη ΦΙΦΑ για το δάγκωμα στον Κιελίνι και θα χάσει το υπόλοιπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «Σελέστε» έπεσε θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα όπου ηττήθηκε 3-1 από την προσεχή αντίπαλο της Εθνικής μας, Κόστα Ρίκα, με ανατροπή. Αξιοσημείωτο ότι εκείνο το παιχνίδι ήταν το μοναδικό που δεν αγωνίστηκε ο Σουάρες. Στα επόμενα δύο ματς οι Ουρουγουανοί επικράτησαν της Αγγλίας και της Ιταλίας και προκρίθηκαν αποδεικνύοντας πως μπορούν να προχωρήσουν παραπέρα στον θεσμό. Ας ελπίσουμε λοιπόν να απολαύσουμε όμορφες ποδοσφαιρικές παραστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου