Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Με Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και Αντερλεχτ κληρώθηκαν οι ερυθρόλευκοι στον τρίτο όμιλο, ανακούφιση για τον Μίτσελ



 Προσπάθεια του Μήτρογλου στο πρόσφατο φιλικό με την Αντερλεχτ
Το χαμόγελο του Μίτσελ, στο άκουσμα των τριών αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ (Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και Αντερλεχτ), προδίδει την ικανοποίηση των ερυθρολεύκων για το αποτέλεσμα της κλήρωσης των ομίλων, στο Μόντε Κάρλο. «Για την ομάδα που έχουμε, και αυτή που θα φτιάξουμε σύντομα, η τριάδα αυτή είναι καλή, καθώς αποφύγαμε ισπανικές, αγγλικές, γερμανικές και ιταλικές αντιπάλους». Η UEFA ανέδειξε ως MVP της περσινής σεζόν τον Φρανκ Ριμπερί της τροπαιούχου Μπάγερν Μονάχου.

Στη σωστή διάσταση έβαλε το θέμα ο τεχνικός του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με την υπόσχεση που έδωσε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, μόλις γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες στο ρόστερ της. Γιατί έτσι όπως παίζουν τώρα οι πρωταθλητές Ελλάδας, ούτε αισιοδοξία δικαιολογείται, ούτε γελάκια...
Πρώτη φορά θα παίξει με αυτές τις ομάδες ο Ολυμπιακός σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ειδικά με την Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει αναμετρηθεί σε καμία ευρωπαική διοργάνωση. Τη δε Αντερλεχτ, που πρόσφατα κέρδισε 1-0, με γκολ του Σιόβα, σε φιλικό αγώνα, έχει να τη βρει μπροστά του, σε επίσημο παιχνίδι, από το μακρινό 1974. Με τη Μπενφίκα, τέλος, έχει συγκρουστεί άλλες 5 φορές στο παρελθόν, με τελευταίο παιχνίδι το αξέχαστο 5-1 του 2008, στο πλαίσιο ομίλου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
"Κληρωθήκαμε σε όμιλο που δεν έχει ούτε μεγαθήρια, ούτε εύκολες ομάδες", συμπλήρωσε ο Μίτσελ. "Η σύνθεση του τρίτου γκρουπ μας υποχρεώνει να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση, ώστε να δικαιώσουμε τη φιλοδοξία μας για διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Καταλήξαμε σε έναν ισορροπημένο όμιλο, καθώς αποφύγαμε όλες τις ομάδες από την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία, κι αυτό είναι καλό. Θα χρειαστεί, δίχως αμφιβολία, να μαζέψουμε πολλούς βαθμούς στην έδρα μας, για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης".
Το πρόγραμμα των αγώνων του Ολυμπιακού (οι εντός έδρας θα μεταδίδονται από τη Νova, οι εκτός έδρας από τη Δημόσια Τηλεόραση) έχει ως εξής:
17/9 Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν
02/10 Άντερλεχτ-Ολυμπιακός
23/10 Μπενφίκα-Ολυμπιακός
5/11 Ολυμπιακός-Μπενφίκα
27/11 Παρί Σεν Ζερμέν–Ολυμπιακός
10/12 Ολυμπιακός-Αντερλεχτ
Αναλυτικά οι 8 όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λεβερκούζεν, Ρεάλ Σοσιεδάδ
2ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Γαλατασαράϊ, Κοπεγχάγη
3ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Αντερλεχτ
4ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπάγερν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μάντσεστερ Σίτι, Βικτόρια Πλζεν
5ος ΟΜΙΛΟΣ: Τσέλσι, Σάλκε, Βασιλεία, Στεάουα
6ος ΟΜΙΛΟΣ: Αρσεναλ, Μαρσέϊγ, Ντόρτμουντ, Νάπολι
7ος ΟΜΙΛΟΣ: Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης, Αούστρια Βιέννης
8ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Αγιαξ, Σέλτικ

Μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, βράβευσε ένα συμπατριώτη του, τον Φρανκ Ριμπερί, ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της περσινής περιόδου, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο άσος της Μπάγερν πήρε 36 ψήφους από τους 52 δημοσιογράφους που πήραν μέρος στη ψηφοφορία. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν ο Λιονέλ Μέσι (13 ψήφοι) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (3 ψήφοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου