Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Κάνει και ο Σαβιόλα του... κεφαλιού του!

Από το κεφάλι του Χαβιέ Σαβιόλα, στο 54ο λεπτό, ήρθε για τον Ολυμπιακό, και κυρίως για τον προπονητή του, η λύτρωση (2-1), με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Ο Μίτσελ πέρασε τον Αργεντινό στο παιχνίδι μετά το άγονο πρώτο ημίχρονο (0-0), κι αυτός τον «ξελάσπωσε» πάνω που οι οπαδοί των ερυθρολεύκων, στις κερκίδες του «Γ.Καραϊσκάκης», ανησυχούσαν για την κατάληξη του αγώνα, παρ'όλο που ο Φουστέρ (51') κάλυψε γρήγορα το χάντικαπ που δημιουργήθηκε από το εύστοχο πλασέ του Ναπολεόνι, στο 47ο λεπτό. Δεύτερη νίκη των πρωταθλητών στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να έπαψε να «τρίζει» η καρέκλα του Ισπανού τεχνικού...

Θα'χει να λέει, πάντως, ο Μίτσελ ότι με τις δύο αλλαγές του (Σαβιόλα και Φουστέρ), στην ανάπαυλα, πήρε τα γκολ που του χρειάζονταν για να μην προκύψει νέο "πατατράκ" από τον Ατρόμητο, όπως το περσινό. Κι ότι αλλάζοντας το σχήμα του Ολυμπιακού, από 4-3-3 σε 4-4-2 (με τον Σαβιόλα δίπλα στον Μήτρογλου), άρχισαν να βγαίνουν φάσεις που άρεσαν στον κόσμο. Οχι σαν το πρώτο 45λεπτο, που θύμιζε τον αγώνα με την Καλλονή, και προκάλεσε ταχυπαλμίες στις κερκίδες...
Κι ενώ σ'εκείνο το διάστημα δε βγήκε στον Ατρόμητο η μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε (21'), του βγήκε η αμέσως επόμενη, στο 47'. Οπως και στην προηγούμενη, πρωταγωνιστής ήταν ο Ναπολεόνι, που αυτή τη φορά πλάσαρε σωστά τον Ρομπέρτο, κι έγραψε στον πίνακα του γηπέδου το 0-1. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε, και πέτυχε να ορθοποδήσει στο άψε-σβήσε: ο Μήτρογλου "πάτησε" τη μπάλα στον Φουστέρ, κι αυτός τίναξε τα δίχτυα του Σηφάκη. Κι ενώ δεν είχαν κοπάσει ακόμα οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες, νέο κτύπημα των γηπεδούχων, με το παρθενικό γκολ του Σαβιόλα στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Ατρόμητος έκανε χρόνο για να συνέλθει, απόδειξη ότι απειλήθηκε τέσσερις φορές με τρίτο γκολ. Τη γλίτωσε, ειδικά στο 63' (δοκάρι ο Σαβιόλα), κι έκτοτε αναθάρρησε, αλλά ούτε ο Μπρίτο, ούτε ο Παπαδόπουλος μπόρεσαν να εκτελέσουν σωστά στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Την τελευταία λέξη, στο παιχνίδι, πήγε να πει ο Μήτρογλου, αλλά το δικό του γκολ, στο 85', ακυρώθηκε κακώς από το βοηθό διαιτητή, ως οφσάϊντ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46' Σαβιόλα), Μπονγκ, Σιόβας, Μανωλάς, Σάμαρης, Μανιάτης (74' Μεντζανί), Ντομίνγκες, Φετφατζίδης (46' Φουστέρ), Κάμπελ, Μήτρογλου.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπάλλας (11' Καραμάνος), Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (65' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπρίτο, Ούμπιντες, Ναπολεόνι (76' Παπαδόπουλος).
 

Το γκολ του ΝαπολεόνιΤο γκολ του Ναπολεόν
Η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, ύστερα από 2 αγωνιστικές:
Ολυμπιακός 6, Βέροια, Πανιώνιος και Γιάννινα 4, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, Απόλλων, Καλλονή και Ξάνθη 3, Αστέρας και Πλατανιάς 2, Ατρόμητος, Εργοτέλης (1αγ.), Λεβαδειακός (1 αγ.), Πανθρακικός και ΟΦΗ 1, Αρης 0.
Η 2η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (26/8), με τον αγώνα Εργοτέλης-Λεβαδειακός, στις 21.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου