Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο Γερμανός τεχνικός αρνείται να δώσει διάσταση «ζωής ή θανάτου» στην ευρωπαϊκή ρεβάνς με τη Σάλκε



 http://s.enet.gr/resources/2013-08/stefens-thumb-large.jpg
Για τον Χουμπ Στέφενς, που δεν εννοεί να παρασυρθεί από τις έντονες αντιθέσεις που ανθίζουν στη χώρα μας, η νύχτα της 27ης Αυγούστου δε θα'χει δραματικό χαρακτήρα, στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποτύχει να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ:
«Ο,τι κι αν συμβεί, εμείς θα κάτσουμε μετά το ματς να φάμε και να πιούμε. Είναι λανθασμένη η άποψη ότι ο αποκλεισμός ισοδυναμεί με θάνατο μίας ομάδας. Οι πιθανότητές μας είναι 50-50, ενώ μεγαλύτερη πίεση νιώθει η Σάλκε, λόγω της ανάγκης της να προκριθεί». Κρίνει ως υπερβολική την ποινή των 3 αγωνιστικών που επιβλήθηκε από την UEFA σε βάρος του δικεφάλου.
Τίποτα απ'όσα δήλωσε ο Γερμανός προπονητής, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το δεύτερο αγώνα με τη Σάλκε, δε θα'πρεπε να ηχεί παράξενα στ'αφτιά μας. Στην πραγματικότητα, ήταν μία από τις πλέον συγκρατημένες και έντιμες παρουσιάσεις που έχουν γίνει από ξένο τεχνικό στη χώρα μας, με τη μόνη διαφορά ότι ο Στέφενς χρειάστηκε (για να προλάβει τα χειρότερα...) να σταθεί λιγάκι παραπάνω στο κομμάτι της ψυχολογίας που θα διαμορφωθεί στους φίλους του ΠΑΟΚ, αν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα της Τρίτης (27/8, 21.45) δε δώσει στην ομάδα τους την πρώτη συμμετοχή της στην "ελίτ" του Τσάμπιονς Λιγκ.
"Λέγεται και σε άλλες χώρες, πριν από τέτοιους αγώνες, ότι είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου... Αλίμονο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό που μας χρειάζεται είναι να παραμείνουμε με τα δύο πόδια μας πάνω στη γη, με σκοπό να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της δεύτερης αναμέτρησής μας με τη Σάλκε, καθώς θα είναι αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη", εκτίμησε ο Στέφενς, που δε δείχνει να κάμπτεται από τις τρεις απουσίες της ομάδας του (Λίνο, Λόρενς, Λάζαρ): "Η ομάδα διαθέτει αρκετά μεγάλο ρόστερ ώστε να παρακάμψει αυτά τα προβλήματα. Οχι, δε θα υπάρξει σύνθεση ανάγκης, αλλά μία καλή ευκαιρία, στους παίκτες που θα προστεθούν στο αρχικό σχήμα μας, να δείξουν τις δυνατότητές τους".
Την απουσία φιλάθλων από τις εξέδρες της Τούμπας, πάντως, δε θα την ευχόταν ούτε στον εχθρό του: "Είναι κρίμα, να παίζεται ποδόσφαιρο σε άδειο γήπεδο, γιατί η μπάλα είναι για τον κόσμο. Το ξέρει καλά η Σάλκε, το ξέρουμε κι εμείς. Αντιλαμβάνομαι ότι παραφέρθηκαν κάποιοι οπαδοί, στον περσινό αγώνα με τη Ραπίντ Βιέννης, αλλά θεωρώ υπερβολική την τιμωρία των τριών αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ".
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, θέλοντας ν'αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, έκρινε πως τη Σάλκε βαραίνει η ανάγκη της πρόκρισης, όχι τον ΠΑΟΚ: "Εμείς ελπίζουμε να προκριθούμε, εκείνοι όμως πρέπει να προκριθούν. Αυτή είναι η διαφορά μας, κατά συνέπεια η Σάλκε έχει τη μεγαλύτερη πίεση, όχι ο ΠΑΟΚ. Ακόμα και τα έσοδα που συνεπάγεται τυχόν πρόκρισή μας, δεν πρέπει να αγχώνουν κανέναν μας".
Για τη δεδομένη υποχρέωση των Γερμανών να σκοράρουν, καθώς δεν τους ευνοεί το 1-1 της περασμένης εβδομάδας, ο Στέφενς έκανε μία ελαφρά... προσποίηση: "Δε ξέρω πώς ακριβώς θα εμφανιστεί η Σάλκε, παρά μόνο ότι έχει πολλά κίνητρα αυτή η δεύτερη προσπάθειά της. Ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα θα κάνω κι εγώ τις δικές μου κινήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου