Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Μεταγραφή-πρόκληση στην Ισπανία της κρίσης

    
H μεταγραφή του Μπέιλ από την Τότεναμ στη Ρεάλ Μαδρίτης γίνεται η ακριβότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου
H μεταγραφή του Μπέιλ από την Τότεναμ στη Ρεάλ Μαδρίτης γίνεται η ακριβότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου
O πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ  
O πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ


Ο Κοεντράο είναι πιθανό να μετακομίσει στο Λονδίνο ως έμψυχο αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Μπέιλ
Ο Κοεντράο είναι πιθανό να μετακομίσει στο Λονδίνο ως έμψυχο αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Μπέιλ
O Ρανταμέλ Φαλκάο
O Ρανταμέλ Φαλκάο
Μεταγραφή-πρόκληση στην Ισπανία της κρίσης
Μεταγραφή-πρόκληση στην Ισπανία της κρίσης
Σύμφωνα με το «Sky Italia», Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης συμφώνησαν στα 109 εκατομμύρια € (108.820.000 € για την ακρίβεια) και η μεταγραφή του 24χρονου Ουαλού διεθνούς εξτρέμ αναμένεται να επισημοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Οι δύο σύλλογοι αλλά και τα ισπανικά και βρετανικά ΜΜΕ δεν επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ του «Sky Italia» το οποίο όμως θεωρείται αξιόπιστο και καλά πληροφορημένο ιδίως αν θυμηθούμε ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε αποκαλύψει ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα θ' αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν σε μία περίοδο που όλοι θεωρούσαν ότι ο Καταλανός θα μετακόμιζε είτε στην Παρί Σεν Ζερμέν είτε στην Πρέμιερ Λιγκ.
Απομένει να διαπιστωθεί αν τα (σχεδόν) 109 εκατ. € θα καταβληθούν σε ρευστό ή αν στα ανταλλάγματα περιλαμβάνεται και ο Πορτογάλος μπακ-χαφ της Ρεάλ, Φάμπιο Κοεντράο.
Στην περίπτωση αυτή, η Τότεναμ θα εισπράξει (σε δόσεις φυσικά) τα 91 εκατομμύρια ενώ ο Κοεντράο κοστολογείται στα 17.820.000 €. Και αν διερωτάστε γιατί μιλάμε για 108.820.000 € σας πληροφορούμε ότι αυτό είναι το ποσό που αντιστοιχεί στα 93 εκατομμύρια λίρες στα οποία φέρεται να έχει... κατεβάσει τις απαιτήσεις της η Τότεναμ από τα 100 εκατ. λίρες που ζητούσε ως τώρα.
Φυσικά θα πρόκειται για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου αφού θα ξεπεράσει τα 94 εκατ. € που έδωσε προ τετραετίας η Ρεάλ για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τον πίνακα των δέκα ακριβότερων μεταγραφών στην ιστορία, όταν ολοκληρωθεί η απόκτηση του Μπέιλ, η Ρεάλ θα έχει κάνει τις μισές! Και αν παλαιότερα τα αστρονομικά ποσά που δαπανούσε ο πρόεδρός της, Φλορεντίνο Πέρεθ προκαλούσαν (αναλόγως) έκπληξη, δέος ή θυμηδία, το εννιαψήφιο ποσό που, υπό τις σημερινές κοινωνικές συνθήκες, θα δοθεί τώρα για τον νεαρό Ουαλό, προκαλεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση. Στην Ισπανία με την ανεργία στο 26,3% και μάλιστα στην ακμή της τουριστικής περιόδου και με το δημόσιο έλλειμμα να έχει σκαρφαλώσει στο 3,2% σε σχέση με το 2,17% που ήταν τον Απρίλιο, αυτά τα 109 εκατ. € αποτελούν πρόκληση.
Ωστόσο όλοι καλούνται να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, δύο από τους πλουσιότερους συλλόγους στον κόσμο, εξακολουθούν να ζουν και να δρουν στο δικό τους παράλληλο σύμπαν, που όχι μόνο ουδεμία σχέση έχει, αλλά ούτε καν καταδέχεται ν' αφουγκραστεί την εξαθλίωση της ισπανικής κοινωνίας.
Μία ακόμα ένδειξη ότι η ολοκλήρωση του «σίριαλ Μπέιλ» πλησιάζει στο τέλος της, είναι ότι η Τότεναμ πριν ακόμα εισπράξει τα χρήματα της Ρεάλ βρίσκεται σε μεταγραφική ...φρενίτιδα. Εντός των προσεχών ωρών θ' ανακοινώσει την απόκτηση του Βραζιλιάνου πλάγιου χαφ Γουίλιαν από τη ρωσική Ανζί, αντί ποσού που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, οι «Spurs» έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρόμα για την αγορά του 21χρονου Αργεντινού διεθνούς επιθετικού Ερικ Λαμέλα για τον οποίο θα χρειαστεί να δαπανήσουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια. Θυμίζουμε ότι η Τότεναμ έχει ήδη αποκτήσει τον Ισπανό φορ Ρομπέρτο Σολδάδο από τη Βαλένθια (30 εκατ. €), τον Βραζιλιάνο χαφ Παουλίνιο από την Κορίνθιανς (19,3 εκατ. €), τον Γάλλο μέσο Ετιέν Καπού από την Τουλούζ (11 εκατ. €) και τον Βέλγο εξτρέμ Νασέρ Σαντλί από την Τβέντε (8,1 εκατ. €). Χάρη στην παραχώρηση του Μπέιλ, η Τότεναμ ανεβάζει πλέον επίπεδο και η παρουσία της στο προσεχές Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να θεωρείται βέβαιη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου