Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Φουλ για τον τίτλο οδηγεί ο Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, με Redbull, ήταν ο νικητής του βελγικού γκραν πρι στην πίστα του Σπα, την Κυριακή (25/8), αυξάνοντας την διαφορά, ύστερα από 11 στροφές του πρωταθλήματος 2013, στην διεκδίκηση του τίτλου από τους διώκτες του. Στην δεύτερη θέση του αγώνα βρέθηκε ο εκπληκτικός Φερνάντο Αλόνσο, με Ferrari, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Χάμιλτον, με Μercedes. Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρόσμπεργκ, Γουέμπερ, Μπάτον, Γκροσάν, Μάσα, Σούτιλ και Ρικιάρντο.
Ο  Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής  κατάφερε να κερδίσει με χαρακτηριστική άνεση το Γκραν Πρι  Βελγίου, κάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο Φέτελ μετά την εκπληκτική εκκίνηση που πραγματοποίησε πήρε πρωτοπορία στο Kemmel Straight από τον Χάμιλτον πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, και από εκείνο το σημείο και μετά δεν απειλήθηκε φτάνοντας στην 5η φετινή νίκη του προσθέτοντας άλλους 25 βαθμούς στη συγκομιδή του.
 
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο κάνοντας εξαιρετικό αγώνα πήρε το μέγιστο από τη σαφώς βελτιωμένη Ferrari, έχοντας εκκινήσει από την 9η θέση. Την Τρίτη θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο poleman, Λουίς Χάμιλτον, ο οποίος αυτή τη φορά δεν κατάφερε να μετατρέψει την pole position σε νίκη.
 
Στο αγωνιστικό μέρος η πρόγνωση να μιλάει για 60% πιθανότητα βροχής οδήγησε τους περισσότερους οδηγούς να επιλέγουν τη μέση γόμα στα ελαστικά τους και στρατηγική 2 pitsstop. Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα , κερδισμένοι ήταν οι Φέτελ(πήρε την πρωτοπορία από τον Χάμιλτον) και Αλόνσο που κέρδισε 5 θέσεις , ενώ αντίστοιχα στους χαμένους βρέθηκαν οι  οι Mάρκ Γουέμπερ  και Kίμι Ράϊκονεν που βρέθηκαν στην 6η και 10η θέση αντίστοιχα. Στα μισά του αγώνα ο Φέτελ οδηγούσε με άνεση τον αγώνα και είχε σχεδόν 9 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ισπανό , ο οποίος είχε αφήσει άλλα 4 δεύτερα πίσω τον Χάμιλτον , με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται   στην μάχη για την 4η θέση ανάμεσα  τους Ρόσμπεργκ και Γουέμπερ.  
 
Στους τελευταίους γύρους, δεν είχαμε σοβαρές αλλαγές στην κατάταξη των  πρωτοπόρων, με τον Φέτελ  να παίρνει την καρό σημαία αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά του στο πρωτάθλημα. Απογοητευτικός ο αγώνας για τον Ράϊκονεν καθώς στον 26ος γύρος στην προσπάθεια του  να περάσει τον Mάσα για το τελευταίο chicane,  τα φρένα της Lotus τον πρόδωσαν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα βάζοντας τέλος σε  ένα εκπληκτικό σερί 39 τερματισμών και 27 σερί στους βαθμούς. Καταστροφικός ήταν και ο αγώνας  για τον εκπληκτικό στις κατατακτήριες δοκιμές Ντι Ρέστα,  ο οποίος εγκατέλειψε τον αγώνα  μετά το σοβαρό λάθος του Μαλτονάντο, ο οποίος αποφάσισε να στρίψει τελευταία στιγμή για τα Pit , εμβολίζοντας την  Force India  καταστρέφοντας το πίσω μέρος της.
 
Μετά το GP Βελγίου ο Φέτελ έφτασε στους 197 βαθμούς, με τον Aλόνσο  να περνά πλέον στη 2η θέση της βαθμολογίας με 151 βαθμούς.  Στην 3η θέση  με 139 βαθμούς πέρασε ο Λουίς Χάμιλτον καθώς μετά την εγκατάλειψη του Ράϊκονεν τον άφησε στους 134 βαθμούς στην 4η θέση. 
 
Επόμενος αγώνας είναι το GP Ιταλίας στην πίστα της Monza στις  7-8/9.
 
Η κατάταξη στο Σπα:
1. Σεμπάστιαν Φέτελ
2. Φερνάντο Αλόνσο
3. Λιούις Χάμιλτον
4. Νίκο Ρόσμπεργκ
5. Μαρκ Γουέμπερ
6. Τζένσον Μπάτον
7. Φελίπε Μασά
8. Ρομέιν Γκροζάν
9. Αντριαν Σούτιλ
10. Ντανιέλ Ρικιάρντο
11. Σέρχιο Πέρες
12. Ζαν Ερίκ Βερνιέ
13. Νίκο Χούλκενμπεργκ
14. Εστέμπαν Γκουτιέρεζ
 
Η βαθμολογία των οδηγών:
 
1. Σεμπάστιαν Φέτελ, 197 
2. Φερνάντο Αλόνσο, 151 
3. Λιούις Χάμιλτον, 139 
4. Κίμι Ραϊκόνεν, 134 
5. Μαρκ Γουέμπερ, 115 
6. Νίκο Ρόσμπεργκ, 96 
7. Φελίπε Μάσα, 67 
8. Ρομέιν Γκροσάν, 53 
9. Τζένσον Μπάτον, 47 
10. Πολ Ντι Ρέστα, 36
 
Η βαθμολογία των κατασκευαστών:
1. Red Bull, 312 
2. Mercedes, 235 
3. Ferrari, 218 
4. Lotus, 187 
5. McLaren, 65 
6. Force India, 61 
7. STR, 25 
8. Sauber, 7 
9. Williams, 1 
10. Marussia/Caterham, 0 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου