Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η Ε.Π.Ο ανακοίνωσε την προκήρυξη της νέας Γ’ Εθνικής

 epo

Δημοσιεύτηκαν από την ΕΠΟ οι προκηρύξεις για τη Γ’ Εθνική, με τις ομάδες της Αττικής όπως αναμενόταν να πηγαίνουν μαζί μ’ αυτές της Κρήτης και των Κυκλάδων, ενώ διασαφηνίστηκε ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται ανά όμιλο…


Το νέο στοιχείο, μετά και τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, είναι αυτό που αφορά τον υποβιβασμό. Ως τώρα δεν είχε ξεκαθαρίσει το πόσες ομάδες θα πέσουν από κάθε όμιλο. Συνολικά προβλέπεται να υποβιβαστούν στις κατά τόπους ΕΠΣ 46 ομάδες, όμως, δεν ήταν γνωστό πόσες θα υποβιβάζονται από τον κάθε όμιλο. Ο αριθμός αυτός τελικά καθορίστηκε και θα έχει να κάνει με τον αριθμό των ομάδων κάθε ομίλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προκήρυξη… «Ο υποβιβασµός των οµάδων στα πρωταθλήµατα ευθύνης των ΕΠΣ ( 46 οµάδες) θα γίνει ως ακολούθως: Από τους τρεις οµίλους των δεκαέξι (16) οµάδων και τον ένα των δεκαπέντε (15) οµάδων, που θα προκύψει από κλήρωση, θα υποβιβαστούν οχτώ (8) οµάδες. Από τους δύο άλλους οµίλους των δεκαπέντε (15) οµάδων θα υποβιβαστούν εφτά (7) οµάδες».

Από εκεί και πέρα, επιβεβαιώθηκε το πλάνο για τον καταρτισμό των ομίλων βάσει των γεωγραφικών κριτηρίων, με τις ομάδες της Αττικής να μοιράζονται σε ομίλους με ομάδες της Κρήτης και των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην προκήρυξη της νέας Γ’ Εθνικής… «Οι όμιλοι 5ος και 6ος θα συγκροτηθούν από τις ομάδες των ΕΠΣ Κρήτης, των Κυκλάδων και της Αττικής ως εξής: Οι ομάδες των ΕΠΣ Της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου) θα κατανεμηθούν, κατόπιν κλήρωσης, ανά τέσσερις σε κάθε όμιλο. Οι ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων, με την ίδια ως άνω διαδικασία, θα κατανεμηθούν ανά μία σε κάθε όμιλο. Οι ομάδες των ΕΠΣ της Αττικής (Αθήνα, Πειραιάς, ΕΠΣΔΑ, ΕΠΣΑΝΑ) θα κατανεμηθούν, επίσης, μετά από ενιαία κλήρωση, στους δυο ομίλους».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

Δημοσιεύονται οι προκηρύξεις, οι προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής αγώνων, τα δικαιολογητικά συμμετοχής και το έντυπο κατάστασης υγείας ποδοσφαιριστών για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, καθώς επίσης το έντυπο δήλωσης συμμετοχής των σωματείων για το Κύπελλο Γ΄ Εθνικής.

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου