Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Αρχίζει ένα νέο πρωτάθλημα...

 Αρχίζει ένα νέο πρωτάθλημα
Περισσότερες ομάδες φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια 18 αντί 16, που σύντομα θα μειωθούν και πάλι κατά δύο. Ετσι, για να βρισκόμαστε δηλαδή στα λόγια ή να εξυπηρετούμε καταστάσεις.


Νέοι ποδοσφαιριστές στο προσκήνιο, πολλοί μάλιστα με προέλευση απευθείας τις ακαδημίες των ΠΑΕ σε μία απίστευτη αντίθεση με τις συνήθειες του παρελθόντος.
Νέοι διαιτητές στη λίστα της Σούπερ Λίγκας, αλλά δύσκολα θα πιστέψουμε ότι τα σφυρίγματα δεν θα είναι παλιά...
Δεκατέσσερις Ελληνες προπονητές στις 18 ομάδες και μόλις τέσσερις οι ξένοι, αυτό και αν είναι ρεκόρ για τη χώρα μας. Και όμως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ξενοφοβία. Υπάρχουν χαμηλότεροι μισθοί στους Ελληνες. Βλέπετε η τρόικα... παραμονεύει.
Μειωμένοι προϋπολογισμοί των ΠΑΕ, πλην Ολυμπιακού και Βαγγέλη Μαρινάκη, ένεκα οικονομικής κρίσης, που δεν λέει με τίποτα να πάρει μεταγραφή σε άλλη χώρα.
Μειωμένες και οι προσδοκίες μας για καλό ποδόσφαιρο φέτος με το ενδιαφέρον πάντως, μέχρι έναν βαθμό, να μετατοπίζεται έως και την Γ' Εθνική λόγω του υποβιβασμού της ΑΕΚ.
Καμιά αλλαγή στην ποιότητα των γηπέδων μας. Μάλλον η πορεία είναι χειρότερη, αν αναλογιστούμε ότι η Καλλονή δεν έχει ακόμα έδρα, ο ΠΑΣ δεν έχει αγωνιστικό χώρο και ο Παναθηναϊκός έφυγε από στάδιο και επέστρεψε σε γήπεδο.Οσον αφορά τις ευρωπαϊκές προοπτικές της χώρας μας, πλέον ούτε και το ποδόσφαιρο θα ξεχωρίζει από τα γενικότερα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα μας. Απομένει η βία. Ο φόβος παραμένει μεγάλος. Καλή χρονιά από σήμερα κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου