Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΟΚλαούντιο Ρανιέρι έρχεται σε λίγες ημέρες για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα



 Ο Ελληνας συνεργάτης του Ρανιέρι είναι ένα θέμα για την ΕΠΟ
ΟΚλαούντιο Ρανιέρι έρχεται σε λίγες ημέρες για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα και φέρνει μαζί και τρεις συνεργάτες του: γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων, βοηθό.

Ολοι τους Ιταλοί, θα υπογράψουν τα συμβόλαιά τους και θα στρωθούν αμέσως στη δουλειά. Ο τεχνικός διευθυντής, ο συνδετικός κρίκος του προπονητικού τιμ με την ΕΠΟ, θα είναι όμως Ελληνας. Πιθανότατα κάποιος από τη χρυσή φουρνιά του 2004, που πάτησε την κορυφή της Ευρώπης. Ηδη, έχει ακουστεί το όνομα του Στέλιου Γιαννακόπουλου, χωρίς πάντως να αποκλείεται οποιοσδήποτε άλλος, ή ακόμα και το να παραμείνει ο Τάκης Φύσσας. Λάτρης της Ελλάδας, ο Ρανιέρι έχει ζητήσει να του βρουν σπίτι, κατά προτίμηση στην παραλία, και αυτοκίνητο.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τακτοποιηθεί και το θέμα του πριμ των διεθνών, οι οποίοι θα μοιραστούν ένα εκατομμύριο δολάρια, το μπόνους δηλαδή της FIFA για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Υπενθυμίζεται πως μόνο από τη συμμετοχή της Εθνικής στην τελική φάση η Ομοσπονδία θα βάλει στο ταμείο της οκτώ εκατομμύρια δολάρια, ενώ αν η ομάδα προκρινόταν στους «8» θα εισέπραττε άλλα πέντε.
Πέρα από τις οικονομικές απολαβές, πρώτη προτεραιότητα, τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και της ΕΠΟ, αποτελεί η εξεύρεση νέου προπονητικού κέντρου, καθώς ο Αγιος Κοσμάς πρέπει να αδειάσει έως το τέλος του 2015. Οπως ανέφεραν στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι διεθνείς, το πρόβλημα χρειάζεται άμεση λύση, καθώς από τη στιγμή που θα υποδειχτεί η έκταση απαιτείται εύλογος χρόνος για τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο της συζήτησης που άνοιξε, επανήλθε στο προσκήνιο η περίπτωση της Παιανίας, η οποία πληροί τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές. Ο,τι είναι να γίνει πάντως, πρέπει να γίνει σύντομα, ώστε να μην μεταβληθεί η Εθνική σε ... γυρολόγο, όπως συνέβη πριν από τριάντα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου