Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου

Στις 14 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής
Οριστικοποιήθηκαν οι όροι διεξαγωγής της φετινής Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν συμμετοχή στην ΕΠΟ μέχρι τις 11 Αυγούστου. Όπως διευκρινίστηκε σχετικά με τον «Προβιβασμό – Υποβιβασμό» προβλέπονται τα ακόλουθα:

«Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα προβιβαστούν στη Football League τέσσερις (4) ομάδες (η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε Ομίλου).
Θα υποβιβαστούν από την Ένωση Β΄ Εθνικής δεκατέσσερις (14) ομάδες. Θα παραμείνουν, τελικώς, στη Γ΄ Εθνική, για την περίοδο 2015-2016, πενήντα (50) ομάδες.
Ο αριθμός των ομάδων, συνολικός και ανά όμιλο, που θα υποβιβαστούν, στο τέλος της περιόδου, στα πρωταθλήματα ευθύνης των ΕΠΣ, θα αποφασιστεί από την Ε.Π.Ο. μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής.
Προβιβασμός από Ε.Π.Σ. (για περίοδο 2015-2016)
Οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική.
Θα συγκροτηθούν δεκατέσσερις (14) όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων έκαστος. Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε διπλούς (εντός-εκτός έδρας) αγώνες.
Η πρώτη της τελικής βαθμολογίας ομάδα κάθε Ομίλου, συνολικά δεκατέσσερις (14) ομάδες, θα προβιβαστεί στη Γ΄ Εθνική.
Συνολικά η Γ΄ Εθνική της περιόδου 2015-2016 θα απαρτίζεται από εξήντα τέσσερις (64) ομάδες, κατανεμημένες σε τέσσερις (4) Ομίλους των δεκαέξι (16) ομάδων έκαστος.
Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τον καταρτισμό των ομίλων γνωστοποιήθηκαν τα εξής: «Οι όμιλοι του πρωταθλήματος θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό. Αν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεμηθούν, εάν απαιτείται, με κλήρωση σε περισσότερους του ενός ομίλους».
ΕΠΕΑ - ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου