Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Βραζιλία – Γερμανία: Δύο σχολές ποδοσφαίρου αντιμέτωπες στον πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ

 Βραζιλία – Γερμανία: Δύο σχολές ποδοσφαίρου αντιμέτωπες στον πρώτο ημιτελικό του
Στις 23:00 (ώρα Ελλάδος) διεξάγεται στο χωρητικότητας 58.170 θεατών «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε ο πρώτος ημιτελικός του Μουντιάλ ανάμεσα στην Βραζιλία και την Γερμανία.
Από τη σημερινή αναμέτρηση αυτό που ξεχωρίζει είναι η απουσία του Νεϊμάρ. Ο άσος της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Βραζιλίας, υπέστη κάταγμα σπονδύλου στον προημιτελικό με την Κολομβία, από δυνατό μαρκάρισμα του Ζούνιγκα και για την αποθεραπεία του θα απαιτηθούν περίπου 6 εβδομάδες.
Η απώλεια του 22χρονου άσου για τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική, καθώς ο Νεϊμάρ, πήρε την «σελεσάο» απ το χέρι και την οδήγησε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Από την πλευρά του, ο Γιόακιμ Λεβ δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και θα βασισθεί για ακόμη μία φορά στις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του Νόϊερ, που επί της ουσίας χάρισε στην Γερμανία την πρόκριση στον προημιτελικό με την Γαλλία, καθώς επίσης στην διαρκή πίεση σε όλο το γήπεδο, την άριστη φυσική κατάσταση και την εκτελεστική δεινότητα του Μίλερ που διαθέτει πολύ καλή τοποθέτηση, μέσα κι έξω απ την περιοχή.
Οσον αφορά στην τακτική που θα επιλέξει ο Σκολάρι, αναμένεται να δούμε μια ομάδα που θα επιχειρήσει να επιβάλει τον ρυθμό της, ελέγχοντας την μεσαία γραμμή και να βασίσει την επιθετική της λειτουργία, κυρίως στον Χουλκ, που δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ελέω Νεϊμάρ, δεν έπαιρνε τις απαιτούμενες προσπάθειες.
Η ιστορία των αναμετρήσεων Βραζιλίας Γερμανίας
Στις 21 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι δύο αντίπαλοι, η Βραζιλία μετρά 12 νίκες, η Γερμανία 4, ενώ πέντε αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή. Τα τέρματα είναι 39-24 υπέρ της «σελεσάο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου