Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Επικήδειος για την Βραζιλία ο μικρός τελικός του Μουντιάλ καθώς γνώρισε νέα ταπεινωτική ήττα μπροστά στο κοινό της με 0-3 από την Ολλανδία

 
Επικήδειος για την Βραζιλία ο μικρός τελικός του Μουντιάλ καθώς γνώρισε νέα ταπεινωτική ήττα μπροστά στο κοινό της με 0-3 από την Ολλανδία η οποία κατετάγη στην τρίτη θέση του Μουντιάλ 2014.

Οι «Οράνιε» ολοκλήρωσαν αήττητοι την διοργάνωση και τερμάτισαν τρίτοι σε Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ ο Φαν Χάαλ χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες της αποστολής στο τουρνουά, περνώντας στο αποψινό παιχνίδι ως αλλαγή και τον τρίτο τερματοφύλακα στι καθυστερήσεις.
Οι οικοδεσπότες Βραζιλιάνοι δεν κατάφεραν να «διασκεδάσουν τις εντυπώσεις» μετά την ντροπή του 7-1 από την Γερμανία και απογοήτευσαν ξανά με τα ολέθρια λάθη στην άμυνα που έφεραν άλλη μία βαριά ήττα με κακή εμφάνιση και την τέταρτη θέση εν μέσω αποδοκιμασιών στην Μπραζίλια.
Οι Ολλανδοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο Ρόμπεν (αν και ήταν εκτός περιοχής) και εκτέλεσε εύστοχα ο Φαν Πέρσι.
Στο 17΄ ο Μπλιντ διαμόρφωσε το 2-0 με την άμυνα της Βραζιλίας να καταρρέει. Από κει και έπειτα οι παίκτες της «σελεσάο» προσπάθησαν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, δίχως όμως να πετύχουν κάποιο γκολ εν τέλει.
Το τελικό 3-0 έγραψε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βαϊνάλντουμ σφραγίζοντας την άνετη νίκη και βάζοντας το επιστέγασμα ενός αρκετά καλού και επιτυχημένου Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου