Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Τραγωδία για ένα έθνος: Οι Γερμανοί συνέτριψαν με επτά γκολ τη Βραζιλία

Τραγωδία για την Βραζιλία: Οι Γερμανοί διαλύουν την εθνική τους με πέντε γκολ, ο
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ποδοσφαιρική τραγωδία που βίωσαν εκατομμύρια Βραζιλιάνοι φίλαθλοι στη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού για το Μουντιάλ.

Η οικοδέσποινα, η ομάδα που έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη το Παγκόσμιο Κύπελλο, συνετρίβη από τους υπερηχητικούς Γερμανούς του Γιοακίμ Λεβ δεχόμενη επτά γκολ, τα πέντε στο πρώτο μισάωρο του αγώνα.
Η απώλεια του Νεϊμάρ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί δικαιολογία για τους Βραζιλιάνους, μιας και δέχθηκαν πέντε γκολ στο πρώτο ημίωρο, τα τέσσερα από αυτά μέσα σε δέκα σχεδόν λεπτά.
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τον ίδιο ρυθμό, καθώς, η Γερμανία συνέχισε να είναι καταιγιστική και να σκοράρει άλλα δύο τέρματα.
Το γκολ της τιμής για τους Βραζιλιάνους έβαλε ο Οσκαρ στο 90' προτού ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του αγώνα και λυτρώσει τους παίκτες της Σελεσάο οι οποίοι έπεσαν στο έδαφος και άρχισαν να προσεύχονται.
Οι φίλαθλοι στο κατάμεστο γήπεδο άρχισαν να ξεσπούν σε κλάματα ήδη από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (όταν το σκορ ήταν στο 0 -3) και αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια πάγωσε όλο τον πλανήτη. Κλάματα και οδυρμοί σε όλο το στάδιο, αποδοκιμασίες και ύβρεις κατά των παικτών της Σελεσάο και στο τέλος αποθέωση για την Γερμανία.
Και ο τιμωρημένος αρχηγός Τιάγκο Σίλβα στις κερκίδες αποσβολωμένος παρακολουθούσε τον τεράστιο Μίροσλαβ Κλόζε να γράφει ιστορία και να καταρρίπτει το ρεκόρ του Ρονάλντο με τα περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ.
Δεν ήταν λίγοι και οι φίλαθλοι που έφυγαν από το γήπεδο ήδη από το ημίχρονο, ενώ άλλοι έκαψαν επιδεικτικά την σημαία της χώρας τους.
Σε μια χώρα που το πάθος για το ποδόσφαιρο μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως η βραδιά της συντριβής μπορεί να φέρει άσχημες εξελίξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου