Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΗΜΑΘΙΑ ΣΠΟΡ - Τα παιχνίδια που θα κρίνουν τον τίτλο στη Super League

Τα παιχνίδια που θα κρίνουν τον τίτλο στη Super League
ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για την πιο σκληρή μάχη των τελευταίων ετών στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και το efimerida επιχειρεί να προβλέψει πού θα κριθεί ο τίτλος.

Τα ντέρμπι είναι ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα, όπως έχει φανεί και από τις μάχες μεταξύ των τριών φέτος. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο, ενώ μόνο στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός επιβεβαιώθηκε η έδρα.
Οι περισσότεροι βαθμοί για τους τρεις πρωτοπόρους έχουν χαθεί σε παιχνίδια που δεν το περίμενε κανείς. Καλύτερα παραδείγματα από τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής δεν υπάρχουν.
Τα ματς του κινδύνου
Τα παιχνίδια στα οποία ο ΠΑΟΚ θεωρητικά κινδυνεύει περισσότερο από κάποια άλλα πλην των ντέρμπι είναι τα εκτός έδρας του. Θα χρειαστεί νίκες όπως αυτή με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για να επιβεβαιώνει σε κάθε αγωνιστική ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1985.
Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει να επισκεφθεί την Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα, τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και την Καλλονή. Έχει να δώσει το εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ ενώ αφού υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Τούμπα θα πάει στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.
Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια. Υπάρχει το ματς με την Καλλονή εκτός έδρας, αυτό με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, με τη Βέροια εκτός αλλά και με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το «κακό» για τον Ολυμπιακό είναι πως θα δώσει και τα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό εκτός έδρας στο 2ο γύρο.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του πρέπει να περάσει από το Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, τη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Σκόντα Ξάνθη ενώ σημείο κλειδί μπορεί να αποδειχθεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός έχει και τα δύο ντέρμπι στην έδρα του, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό.
Σε κάθε περίπτωση το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών. Έχουν περάσει άλλωστε πάρα πολλά χρόνια από τότε που υπήρχαν τρεις διεκδικητές ενώ είναι συχνό το φαινόμενο όπου ο Ολυμπιακός, στην εποχή της κυριαρχίας του, έπαιζε χωρίς αντίπαλο σχεδόν από τον Δεκέμβριο σε κάθε σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου