Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΗΜΑΘΙΑ ΣΠΟΡ - Πρωταθλητές χειμώνα οι Νέοι της Ημαθίας

Πρωταθλητές χειμώνα οι Νέοι της Ημαθίας

Συνέχισαν το σερί των καλών εμφανίσεων οι Μικτές ομάδες της Ημαθίας, κερδίζοντας αυτή τη φορά μέσα στο γήπεδο της ΙΤΕΑΣ τις αντίστοιχες ομάδες της Φλώρινας.
Οι «πιτσιρικάδες» (φωτο) του Αντ. Λυμούση πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και δίκαια όπως δείχνει και το σκορ κέρδισαν την ομάδα της Φλώρινας με το εντυπωσιακό 0-7, έχοντας σε μεγάλη φόρμα τον Φροίξο Μανωλόπουλο που πέτυχε χατ τρικ, χωρίς φυσικά να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Η διάθεση να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο και να «ρεφάρουν» τα άτυχα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων, παρά τις καλές εμφανίσεις, έφεραν αυτό το εντυπωσιακό 0-7 φέροντας τους μικρούς στην 3η θέση της βαθμολογίας, όπου βλέπουν πλέον με αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος. Το σκορ άνοιξε σχετικά νωρίς ο νεαρός Γκιλιόπουλος. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Κωστογλίδη που με δυο τέρματα ανέβασε το σκορ στο 0-3. Την σκυτάλη πήρε ο Μανωλόπουλος που με τρία γκολ άγγιξε το 0-6, για να έρθει στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης ο Τσιανόπουλος με μακρυνό σουτ να γράψει το τελικό 0-7. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Θεοδωρόπουλος με βοηθούς τους κκ Κατή και Δημόπουλο

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑ (Λυμούσης Α.) Ταχτατζής, Βουλγαρόπουλος (48’ Πολύζης), Αναδός (41’ Κατσκαβέλης), Χρυσόπουλος, Κουκουτσίδης, Τσιανόπουλος, Τρούπκος, Γιοβανόπουλος, Μανωλόπουλος, Γκιλιόπουλος (60’ Λυμούσης), Κωστογλίδης.
ΝΕΟΙ: ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑ- ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑ 0-1
Μια πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος πήραν οι ΝΕΟΙ της ΕΠΣ Ημαθίας, που επικράτησαν της αντίστοιχης ομάδας της Φλώρινας με σκορ 0-1, σε ένα πραγματικό ντέρμπι που κράτησε σε αγωνία τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν, αφού και οι δυο ομάδες για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια, ήθελαν την νίκη που τελικά ήρθε για τους φιλοξενούμενους της Ημαθίας, παίρνοντας έτσι τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα έχοντας 10 βαθμούς με την ομάδα της Καστοριάς να φθάνει στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συνέχεια.
Οι παίκτες της Ημαθίας παρά τον βαρύ σχετικά αγωνιστικό χώρο μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και με σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς κατάφεραν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή. Έχοντας σε φανταστική μέρα τον Ντουμάνη  που κλήθηκε για λόγους τακτικής να παίξει στην δεξιά αμυντική πτέρυγα και τον Λύτη (διακρίνονται μαζί στην φωτο) που δέσποζε στο κέντρο της άμυνας, προσπάθησαν από νωρίς να βάλουν τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη. Νωρίς στο 18’ λεπτό μετά από ωραία «ασίστ» του Ιωάννου στον Μπεκιαρίδη, ο τελευταίος με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ γράφοντας το 0-1 μέσα σε γενοική αποοθέωση τόσο από τους συμπαίκτες του όσο και από τους φιλάθλους που βρέθηκαν κοντά στην ομάδα παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στην ακριτική Φλώρινα. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη παρά τον αρχικό ενθουσιασμό και αυτό γιατί η ομάδα της Φλώρινας διέθετε ψυχικά αποθέματα, που παραλίγο να στοιχίσουν στους Ημαθιώτες, εάν οι επιθετικοί της Φλώρινας δεν έβρισκαν μπροστά τους έναν φανταστικό Τσιμόπουλο, που κατέβασε τα ρολά και είπε αρκετές φορές «όχι» στους αντιπάλους, ιδίως στο τελευταίο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων, που η εναλλαγή των φάσεων κράτησε σε έντονη αγωνία τους φιλάθλους. Δίκαια απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια όλων όσων παρακολούθησαν το παιχνίδι και φυσικά των συμπαικτών του και του προπονητή. Έτσι η νίκη αυτή της Ημαθίας που τους εδραιώνει στην πρώτη θέση, παίρνει περισσότερη αξία, γιατί επιτεύχθηκε επί ενός καθαρού αντιπάλου, χωρίς σκοπιμότητες και με πάθος για τη νίκη. Τέτοια παιχνίδια εκτιμώ πως φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά στα γήπεδα. Συγχαρητήρια στις δυο ομάδες και στους ανθρώπους που τις απαρτίζουν, για το ήθος που επέδειξαν.
ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑ (Λυμούσης Α.) Τσιμόπουλος, Ντουμάνης, Τσιότρας, Λύτης, Χαραλαμπίδης (46’ Στυλίδης), Πέϊος, Μπεκιαρίδης, Μελιόπουλος, Χαρίσης (70’ Γιοβανόπουλος), Ιωάννου, Τριανταφυλλόπουλος (60’ Σοφιανίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου