Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ουρουγουάη: Κίνδυνος αποκλεισμού από το Μουντιάλ



Η ομοσπονδία της Νοτιοαμερικανικής χώρας έμεινε ακέφαλη και η FIFA είναι έτοιμη να αποκλείσει την «Σελέστε» από Παγκόσμιο Κύπελλο

Λίγους μήνες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου,η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης παραιτήθηκε. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι η αστυνομία αρνήθηκε την περιφρούρηση της αναμέτρησης της Πενιαρόλ με τη Νασιονάλ, που είχε σαν αποτέλεσμα σύσσωμο το Διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας να παραιτηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις που πήραν μεγάλη δημοσιότητα δείχνουν την ανάγκη να αποχωρήσει η Ομοσπονδία και να αφήσει άλλες πολιτικές τάσεις να διαχειριστούν το ποδόσφαιρο μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά με ανακοίνωση τους τα μέλη του Δ.Σ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Να τονίσουμε ότι μετά  τα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικούς την περασμένη Τετάρτη, στο ματς Νατιονάλ Μοντεβιδέο-Νιούελς Ολντ Μπόις, για το Κόπε Λιμπερταδόρες,  η Κυβέρνηση της Ουρουγουάης αποφάσισε να  αποσύρει την αστυνομία από τα γήπεδα, και να οξύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στις σχέσεις της  με την  ποδοσφαιρική ομοσπονδία. 

Η FIFA από την μεριά της κρατάει στάση αναμονής, καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της στο πρακτορείο ΑFP δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την παραίτηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας «Μέχρι στιγμής, η FIFA δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για την κατάσταση σχετικά με την Ομοσπονδία της Ουρουγουάης. Ως εκ τούτου, δεν θα σχολιάσω προς το παρόν το θέμα». Πάντως αν η FIFA κρίνει πως υπήρξε πολιτική παρέμβαση, τότε είναι έτοιμη για κυρώσεις που  αφορούν τον αποκλεισμό της «Σελέστε» από το Μουντιάλ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου