Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Ξεκινά το Διεθνές Τουρνουά Χειροσφαίρισης ΄Βριληττός΄ την Παρασκευή

Ξεκινά το Διεθνές Τουρνουά Χειροσφαίρισης ΄Βριληττός΄ την Παρασκευή
Στην αθλητομάνα Βέροια που αποτέλεσε την κοιτίδα διάδοσης του αθλήματος της χειροσφαίρισης (χάντμπολ) στη χώρα μας, ξεκινά αύριο Παρασκευή η διεξαγωγή του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Χειροσφαίρισης ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2014, στο οποίο θα λάβουν μέρος 16 αποστολές ομάδων από διάφορες χώρες και την Ελλάδα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο, σε διάρκεια και συμμετοχές, αθλητικό γεγονός που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στη Βέροια και φιλοδοξία του Δήμου είναι να κρατηθεί η διοργάνωση στη Βέροια και τις επόμενες γενιές.
Τα έσοδα από τους αγώνες του Τουρνουά θα διατεθούν φέτος από τον «ΒΡΙΛΗΤΤΟ» στο Σωματείο «Πρωτοβουλία για το παιδί» που δραστηριοποιείται με τη στήριξη του Δήμου στη Βέροια και την ευρύτερη περιοχή και στεγάζεται στη Βεργίνα. 
Για το μεγάλο αθλητικό γεγονός μίλησε χθες στο Nova sport FM η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, που τόνισε:

«Καυχιόμαστε να λέμε πως εδώ στη Βέροια είναι το σπίτι του Δημήτριου Βικέλα, αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων. Για το λόγο αυτό, ονομάσαμε το 2008 «έτος αθλητισμού και διοργανώσαμε πολύ μεγάλες και σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, αγώνες, τουρνουά κτλ, στη διάρκεια όλου του έτους.
Η πόλη της Βέροιας έχει την τύχη να διαθέτει τις δυνατότητες, την τεχνογνωσία και τις υποδομές για να πετύχει απόλυτα τους σκοπούς του το Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2014».
Ο Φίλιππος Βέροιας έχει τη δική του μακρά πετυχημένη ιστορία, την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην έκθεση που θα βρίσκεται αναπτυγμένη στη διάρκεια του Τουρνουά στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου μας.
Έτσι λοιπόν, όταν ο Δημήτρης και η Κατερίνα Κοτσώνη μου μίλησαν για τον ΒΡΙΛΗΤΤΟ και το Τουρνουά με χαρά άνοιξα τις πύλες της πόλης για να το φιλοξενήσουμε.
Η Βέροια υπήρξε ανέκαθεν σταυροδρόμι και η φιλοξενία είναι στοιχείο της τοπικής κουλτούρας. Οι αποστολές των ομάδων και οι συνοδοί τους θα εντυπωσιαστούν από τις ομορφιές της πόλης, το ιστορικό κέντρο, τις διατηρητέες γειτονιές, την εβραϊκή συνοικία, τα αρχαιολογικά ευρήματα των Αιγών, τα Μουσεία της πόλης – Βυζαντινό και Αρχαιολογικό – αλλά και την σύγχρονη ζωή στα όμορφα μαγαζιά διασκέδασης και εστίασης που διαθέτουμε. Υπάρχουν εθελοντές και υπάρχει μεγάλη χαρά για αυτή την υποδοχή και τη φιλοξενία. 
Το Τουρνουά αφιερώνεται στη μνήμη ενός παιδιού που έφυγε πρόωρα, γιατί ο αθλητισμός είναι ΖΩΗ. Δίνουμε λοιπόν ζωή στη μνήμη του παιδιού.
Είμαι βέβαιη πως όλα θα πάνε πολύ καλά.
Ευχαριστώ τον ΒΡΙΛΗΤΤΟ και προτείνω να γίνεται πάντοτες στη Βέροια αυτό το Τουρνουά, ως την πόλη που έβαλε τα θεμέλια για την ανάπτυξη του Χάντμπολ στην Ελλάδα».

Οι αποστολές που επισκέπτονται τη Βέροια και θα λάβουν μέρος στο πενθήμερο Τουρνουά είναι:
1) ΦΙΛΙΠΠΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ
2) Ε.Σ.Ν. ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
3) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ
4) ΠΑΟΚ
5) ΦΟΙΒΟΣ  ΣΥΚΕΩΝ
6) ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
7) ΠΥΛΑΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ
8) ΔΡΑΜΑ 1986
9) RK ZAGREB (CROATIA)
10) PARTIZAN BGD (SERBIA)
11) NOVI BEOGRAD (SERBIA)
12) RK RUDAR (MONTENEGRO)
13) ST. RAPHAEL (FRANCE)
14) NATIONAL TEAM MALTA
15) NATIONAL TEAM ISRAEL 1
16) NATIONAL TEAM ISRAEL 2

Την Παρασκευή 11 Απριλίου, η αποστολή της Γαλλικής ομάδας St. Raphael, θα επισκευθεί στο Δημαρχιακό μέγαρο τη Δήμαρχο Βέροιας, στις 12:00 με 12:30. Επίσης έχει προγραμματιστεί να γίνει Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό μέγαρο στις 13:00, που θα προαναγγέλλει την έναρξη του τουρνουά. Στο πάνελ θα παραβρίσκεται  εκπρόσωπος, από τον Δήμο Βέροιας, την ομοσπονδία χειροσφαίρισης Ελλάδος, τον Σύλλογο για την Πρωτοβουλία για το Παιδί, τον Σύλλογο Φίλιππο Βέροιας και την οργανωτική επιτροπή του Βριληττος.   
Το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση όλων των αποστολών, που θα ξεκινάει από την πλατεία Ωρολογίου (μέσω της οδού Μητροπόλεως), και θα καταλήγει στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 η Τελετή Έναρξης με πιθανή ώρα λήξης 21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου