Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δύο σημαντικά αθλητικά γεγονότα φιλοξενήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου

Άψογη διοργάνωση διεθνών κολυμβητικών αγώνων στο κολυμβητήριο της Νάουσας
Δύο σημαντικά αθλητικά γεγονότα φιλοξενήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου.
Στο 8ο Κολυμβητικό Ανοικτό Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων & Φίλων με Αναπηρία υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμΕΑ, συμμετείχαν 102 αθλητές από τη Σερβία, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα. 
Στην άψογη διεξαγωγή του διεθνούς πρωταθλήματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (29-4), καθοριστική ήταν η συμβολή του Δήμου που για δεύτερη συνεχή χρονιά φιλοξένησε τους αγώνες στη Νάουσα, του προσωπικού του Κολυμβητηρίου, του συλλόγου Κ.Α.Νάουσας και του ξενοδοχείου "Βέρμιον", το οποίο εξυπηρέτησε εκατοντάδες αθλητές, συνόδους και επισκέπτες.   
Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, ο οποίος ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αθλητών με Αναπηρία και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμΕΑ για την αγαστή συνεργασία με το Δήμο και το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Εξήρε τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών, λέγοντας ότι αναδεικνύουν την αξία του "ευ αγωνίζεσθαι" και ότι αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα ανθρώπινης θέλησης και αποφασιστικότητας.
Σε δήλωσή του, ο υπεύθυνος ανάπτυξης της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμΕΑ Β. Ελλάδος, κ. Γιώργος Μαθάς, χαρακτήρισε το κολυμβητήριο Νάουσας από τα καλύτερα με άριστες υποδομές που μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες, συνδυάζοντας το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και την άψογη εξυπηρέτηση στο ξενοδοχείο.     
Πολλοί ήταν και οι θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του κολυμβητηρίου και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σπουδαίους Έλληνες και ξένους πρωταθλητές και παραολυμπιονίκες κι ανάμεσά τους ήταν τα παιδιά από το δημιουργικό εργαστήρι ΑμΕΑ "Υφάδι" Νάουσας. Στους αγώνες σημειώθηκε ένα Παγκόσμιο ρεκόρ από την ελληνίδα κολυμβήτρια Μαρία Καλπακίδου, στο αγώνισμα των 100μ. ύπτιο γυναικών κατηγορία S2 με χρόνο 02:51:03 και έξι Πανελλήνια ρεκόρ. 
Tα Πανελλήνια ρεκόρ πέτυχαν οι: Νικόλαος Τσότρας, του «Σ.Π.Ε. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,» κατηγορία S7 στα 50μ. ελεύθερο, με χρόνο 00:30.31, η  Μαρία Τσάκωνα, του σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» κατηγορία S6 στο αγώνισμα 100μ. ύπτιο με χρόνο 1:58.84 και η Μελίνα Μεταξά του σωματείου «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» στη κατηγορία  S5 στα 50μ. ύπτιο με χρόνο 1:22.73. Επίσης τρία Πανελλήνια ρεκόρ πέτυχε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης του σωματείου «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» στην κατηγορία S9 στα 50μ 
Την απονομή των επάθλων στους νικητές έκαναν ο Δήμαρχος Νάουσας, κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μαρία Καρυδά, ο Αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ν. και υπεύθυνος του Κολυμβητήριου κ. Κώστας Τζέκος, εκπρόσωποι των διοργανωτών και των χωρών που συμμετείχαν στους αγώνες και άλλοι επίσημοι.   
Στην κολυμβητική ημερίδα που έγινε την Κυριακή (30-3) και διοργάνωσε με επιτυχία η Κολυμβητική Ακαδημία Νάουσας, συμμετείχαν 275 αθλητές-τριες ηλικίας 6-12 ετών από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και τη Νάουσα. Στους αγώνες συμμετείχαν 77 αθλητές-αθλήτριες της Κ.Α. Νάουσας και με την εμφάνισή τους άφησαν για μία ακόμη φορά πολύ αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου