Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σκέψεις για τη δημαρχία!


                                                                                                   Του ΔΗΜ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗ
 
Υποψηφιότητα για δήμαρχος Πειραιά σκέφτεται να θέσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις ερχόμενες εκλογές τον Μάιο, έχοντας μαζί του στο σχήμα τον Πέτρο Κόκκαλη.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, όπως και οι εμπορικοί σύλλογοι του μεγάλου λιμανιού της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες, παρότρυναν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να κατέβει για δήμαρχος στην πόλη όπου γεννήθηκε, βοηθώντας την να αναπτυχθεί. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο πατέρας του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιλτιάδης, διετέλεσε γενικός αρχηγός στον Ολυμπιακό και υπήρξε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά. Ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων» το σκέφτεται και θα πάρει την οριστική του απόφαση μέσα στις επόμενες ημέρες. Συνεργάτες του υποστήριξαν χθες τα μεσάνυχτα ότι «έχει μεγάλο φόρτο εργασίας (με τον Ολυμπιακό και τις επιχειρήσεις του στη ναυτιλία)», ωστόσο άφησαν ανοιχτό παράθυρο, λέγοντας το εξής: «Στον πρόεδρο όμως αρέσουν οι ανατροπές».
Εκτός από την Εκκλησία της πόλης και τους εμπορικούς συλλόγους, υπέρ της υποψηφιότητας Μαρινάκη φέρεται να είναι και αρκετοί εφοπλιστές που διατηρούν τα γραφεία τους στον Πειραιά. Αλλά και επιχειρηματίες από άλλους χώρους, καθώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα έχει δίπλα του το γιο του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρο. Οσον αφορά την όποια κομματική στήριξη, συνεργάτες του επισήμαναν πως «αν ο πρόεδρος κατέβει στις εκλογές θα είναι υπερκομματικός». Στο μεταξύ, ο Μίτσελ είναι πεπεισμένος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να θυμηθεί «τον καλό εαυτό των προηγούμενων εννέα μηνών» εν όψει του πρώτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο μεθαύριο στο γήπεδο «Καραϊσκάκης». «Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν χειρότεροι τον τελευταίο μήνα, αλλά το σκορ είναι 9-1» υποστήριξε ο Ισπανός που εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κατακτήσουν το νταμπλ.
Είναι η πρώτη φορά που ο Μίτσελ βγάζει τόση σιγουριά πριν από κάποιον αγώνα («θα προκριθούμε στον τελικό και θα κερδίσουμε το Κύπελλο»), κι αυτό ενδεχομένως να απορρέει από την εμπιστοσύνη και τις δυνατότητες των παικτών ή από το πείσμα, το πάθος και την αποφασιστικότητα των Πειραιωτών να πάρουν ρεβάνς από το «Δικέφαλο» για την πρόσφατη ήττα στην Τούμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου