Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Σε περίπτωση ισοβαθμιών, πρώτο κριτήριο είναι τα αποτελέσματα των ομάδων που ισοβαθμούν,

Η μάχη και τα σενάρια της παραμονής στη σούπερ λίγκα
Πανιώνιος, Πλατανιάς, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη και Βέροια είναι οι 5 ομάδες που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τη θέση που οδηγεί απευθείας στη Football League κι εκείνη των μπαράζ παραμονής, στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν.

Στην καλύτερη θέση βρίσκονται οι Νεοσμυρνιώτες και οι Κρητικοί, οι οποίοι αγωνίζονται μεταξύ τους στην 34η αγωνιστική και με ισοπαλία μπορούν να σωθούν αμφότεροι.
Το πιο δύσκολο έργο διαθέτει ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στη φιέστα τίτλου στο ‘Γ. Καραϊσκάκης’.
Εάν την ομάδα του Λόρι Σάντσεζ προσπεράσει τόσο η Ξάνθη (υποδέχεται τον Παναθηναϊκό) όσο κι η Βέροια (υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης), τότε θα υποβιβαστεί απευθείας.
Σε περίπτωση ισοβαθμιών, πρώτο κριτήριο είναι τα αποτελέσματα των ομάδων που ισοβαθμούν, δεύτερο η διαφορά τερμάτων σε αυτά τα παιχνίδια και εάν υπάρχει ισοπαλία και εκεί, τότε οι ομάδες δίνουν αγώνα μπαράζ.
Στην περίπτωση ισοβαθμίας Απόλλωνα - Ξάνθης, υπερτερεί η "ελαφρά ταξιαρχία", σε περίπτωση ισοβαθμίας Απόλλωνα - Βέροια θα υπάρξει μπαράζ, σε περίπτωση ισοβαθμίας Ξάνθης και Βέροιας (όπως και τώρα), χαμένη είναι η "βασίλισσα του βορρά".
Τα παιχνίδια των ομάδων που κινδυνεύουν

Ξάνθη-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης
Πανιώνιος-Πλατανιάς
Βέροια-Αστέρας Τρίπολης

Η βαθμολογία στα χαμηλά πατώματα:
13. Πανιώνιος 38
14. Πλατανιάς 37
15. Απόλλων 36
16. Ξάνθη 35
17. Βέροια 35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου