Σάββατο 9 Αυγούστου 2014



Ξεκίνημα με ήττα για την πρώτη γυναίκα προπονήτρια

Η Κορίν Ντιάκρ, πρώτη γυναίκα σε πάγκο επαγγελματικής ομάδας

Το «κάθε αρχή και δύσκολη» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Κορίν Ντιάκρ. Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για τη Γαλλίδα προπονήτρια, η οποία την περασμένη Δευτέρα έγραψε ιστορία, αφού έκατσε πρώτη φορά στον πάγκο επαγγελματικής ομάδας, έστω της Ligue2 στην πατρίδα της.

Το αποτέλεσμα για την ομάδα της Κλερμόν δεν ήταν το επιθυμητό. Ηττα με 2-1 από την Μπρεστ, παρ' ότι τα... αγόρια της Κορίν προηγήθηκαν με 1-0 στο ημίχρονο, αλλά έπειτα από αμφισβητούμενο πέναλτι στο 67' η Μπρεστ έφερε το ματς στα ίσια και τελικά πήρε τη νίκη.
Αυτό πάντως που εξέπληξε περισσότερο την Κορίν Ντιάκρ ήταν το «μεγαλύτερο από το αναμενόμενο ενδιαφέρον των ΜΜΕ» σε έναν αγώνα που λόγω αυτής της ειδικής... παρουσίας μεταδόθηκε μάλιστα τηλεοπτικά.
Η εφημερίδα «L'Equipe» στην προαναγγελία του αγώνα έκανε λόγο για το «Μεγάλο ντεμπούτο της Ντιάκρ», ενώ ο αντίπαλος προπονητής Αλεξ Ντιπόν την υποδέχθηκε με μία πανέμορφη ανθοδέσμη λίγο πριν από τη σέντρα και ενώ οι 10.000 θεατές της αναμέτρησης τη χειροκροτούσαν όρθιοι σε ένα ξεχωριστό standing ovation. Βέβαια οι γλύκες σταμάτησαν κάπου εκεί, με την Κορίν να νιώθει στο πετσί της το σκληρό κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
«Ελπίζω να της δοθεί χρόνος να φέρει εις πέρας το πλάνο και τις ιδέες της», έσπευσε να συμπαρασταθεί στην Κορίν η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας της Τσέλσι, Εμα Χέις, η οποία και είναι η μοναδική γυναίκα προπονητής στο πρωτάθλημα της χώρας. «Αναρωτιέμαι πόση πίεση της ασκήθηκε για την επιλογή της 11άδας», είπε χαριτολογώντας η Χέις.
«Ελπίζω η παρουσία μου στον πάγκο της Κλερμόν να "ανοίξει" και άλλα επαγγέλματα που θεωρούνται αποκλειστικά ανδρικά», ήταν το σχόλιο της Ντιάκρ, προσθέτοντας πως «το φύλο δεν κάνει τη διαφορά ακόμη και στο ποδόσφαιρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου