Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Με γκολάρα Ντουμίτρου 3-2 η 

Βέροια στην πρεμιέρα!

Με γκολάρα Ντουμίτρου 3-2 η Βέροια στην πρεμιέρα!
Με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς η Βέροια στη φιλοσοφία της κατάφερε να πάρει τη νίκη από την Ξάνθη στην πρεμιέρα της σούπερ λίγκα.

Ενδιαφέρον παιχνίδι με μεγάλο σκορ και ανατροπές. Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και απείλησε την Βέροια μόλις στο 2ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έσκασε μπροστά από όλους και ο Καρυπίδης με κεφαλιά έβαλε δύσκολα στον Καντιμοίρη που έδιωξε με δυσκολία. Από εκείνο το σημείο και αργότερα το ρόλο του "κυνηγού" ανέλαβε η Βέροια. Κάμπορα στο 8', Μπεν στο 10' και ξανά στο 18' με σουτ έφτασαν κοντά στο 1-0, με την τελευταία φάση να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κυριακίδης. Η άμυνα της Ξάνθης γενικότερα ήταν σε κακή μέρα και αυτό φάνηκε σε μία φάση στο 37' όταν ο Γούτας άφησε τη μπάλα να περάσει από μπροστά του, όμως ο Μπέρτος έδιωξε σε κόρνερ πριν ο Κάμπορα σκοράρει.

Τελικά το 1-0 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 41ο λεπτό. Φάση διαρκείας, η μπάλα στον Βεργώνη στο όποιος της μεγάλης περιοχής. Εκεί έκανε δυο βήματα, σημάδεψε και με δυνατό σουτ στην ελεύθερη γωνία έβαλε μπροστά την "βασίλισσα".

Συναρπαστικό το δεύτερο μέρος
Στην αρχή του β΄ ο Καλτσάς με εκπληκτικό σόλο από τα δεξιά ξεπέρασε δυο ποδοσφαιριστές, γύρισε στην περιοχή της Ξάνθης και ο Μπεν με σουτ έκανε το 2-0.
Η Ξάνθη προσπάθησε να πιέσει στη συνέχεια και έχασε δυο καλές ευκαιρίες με αντίστοιχα σουτ του Σολτάνι, όμως ο Καντιμοίρης ήταν σε ετοιμότητα. Η Βέροια πάντως δεν σταμάτησε να πιέζει και ο Καλτσάς έφτασε κοντά στο 3-0, όμως ο Κυριακίδης απέκρουσε το σουτ του.
Οι Ακρίτες μείωσαν το σκορ στο 77ο λεπτό με τον Ομποντό. Ο Αφρικανός άσος έγινε κάτοχος της μπάλας το ύψος της μεγάλης περιοχής και όπως ο Βεργώνης νωρίτερα, έκανε 1-2 βήματα, σημάδεψε και μείωσε σε 2-1 στο 77ο λεπτό.
Το παιχνίδι πήρε απίστευτη τροπή στο 80ο λεπτό, όταν ο Χάσελμπαϊνκ ανέτρεψε τον Ράνο στην περιοχή και ο Λουσέρο από τα 11 βήματα έκανε το 2-2. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως πάμε σε θρίλερ η Βέροια έκανε το 3-2 με γκολάρα του Ντουμίτρου. Ο Μπεν γύρισε ωραία στο πίσω δοκάρι και ο νεαρός φορ με γυριστό σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Βέροια.

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Καλί, Βέρτζος, Αμαραντίδης (Καταλά 86'), Βεργώνης, Βάσκες, Παυλίδης (Χάσελμπαϊνκ 71'), Καλτσάς, Μπεν, Κάμπορα (Ντουμίτρου 65').
Ξάνθη (Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας, Φλίσκας (Ράνος 55'), Βασιλακάκης (Παπαστεργιανός 46'), Ολιβέιρα (Ομποντό 69'), Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος.
Γκολ: Βεργώνης (1-0 σουτ 42'), Μπεν (2-0 σουτ 49'), Ντουμίτρου (σουτ 84') - Ομποντό ( 2-1 σουτ 77'), Λουσέρο (2-2 πένατι 80'),

Κάρτες: Καλί (κίτρινη 59'), Βάσκες (κίτρινη 79'), Γουάλας (κίτρινη 81'), Αμαραντίδης (κίτρινη 82'),

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου